הדרכת הורים

א רויטל

New member
הדרכת הורים

קראתי כאן ושמעתי שחלק חשוב בטיפול זה הדרכת הורים . אך מה אם רק הורה אחד חושב שזה חשוב? והשני מכחיש את הבעיתיות של הילד?

b a r b a i m a

New member
בוקר טוב א רויטל

למזלו של בני-גם אני וגם בעלי מבינים ושנינו שם עבורו אך אספר לך על זוג חברים טובים שלנו שלילד שלהם יש הפרעות קשב וריכוז ברמה מאד גבוהה והוא היפראקטיבי ברמות שאני לא מצליחה להבין!! ממש מגיל צעיר כשאיבחנו את הבן שלנו כ-ADHD שיתפנו את החברים שלנו בלבטים שלנו ויצרנו שיחה נעימה והרשנו לעצמנו לומר לזוג החברים הכי טובים שלנו שלדעתנו גם הבן שלהם זקוק לאבחון ועזרה. ה"עצה" עלתה לנו ביוקר-איבדנו זוג חברים טובים אך אני לרגע לא מצטערת-כי אני יודעת שלנצח המשפט שלנו נשאר להם בלב.(לטובת הילד). עברו 4 שנים מאז-ולפני שבועיים החברה יצרה איתי קשר (סוף סוף-4 שנים ארוכות). היא סיפרה לי שבעלה בשום אופן לא קיבל את זה שלילד יש הפרעות קשב וריכוז-והבן שלו לא היפראקטיבי. הוא רק שובב גדול ושמערכת החינוך תשבור את הראש לבד. וגם הוא היה כזה ועובדה היום יש לו תפקיד בכיר בחברה גדולה והכל בסדר... אבל לפני 3 חודשים המנהלת קראה להם לשיחה ואמרה להם-שאם לא יקחו את הילד לאבחון ויתחילו בטיפול תרופתי (ריטאלין כמובן) היא תמליץ על העברת הילד למסגרת אחרת (היום אני יודעת שהמנהלת רק רצתה להרתיע אותם ולתת להם הסבר והבנה שהילד חייב עזרה-ודי להכחיש). האבא סרב ואיים בתביעה... האמא לקחה את עצמה בידיים-קבעה אבחון ללא ידיעת בעלה-והילד מאובחן היום ב-ADHD וגם יש לילד דיסלקציה, ודיסקלקולציה, ודיסגרפיה. הוא התחיל לפני חודש עם ריטלין. האמא הסבירה לילד-שלא לומר כלום לאבא-כי היא רוצה להסביר לו בדרך שלה-ולמזלה הילד שיתף פעולה. לפני שבועיים המורה קראה לשניהם לשיחה (היא ידעה שהאבא לא שותף לטיפול) ושאלה אם הם יודעים מה גרם לילד להשתנות מקצה לקצה? הוא הפך להיות אחד התלמידים הטובים בכתה(עם עזרה כמובן). האבא הגאה אמר-ידעתי זה עניין של בגרות! ואז האמא סיפרה לו את כל השתלשלות העניינים. האבא המופתע-קצת נעלב, קצת התרעם אבל כשחזר הביתה לקח את הילד לשיחה והילד אמר לו כמה טוב לו וכמה הכדור עוזר לו!! ומכאן-הכל פורח נפלא! אפילו חזרנו להיות חברים כשטובת הילדים לנגד עינינו.. יכלתי לכתוב טלנובלה.. רויטל-הראי לבן הזוג שלא מקבל את הבעיות של הילד את מה שכתבתי..אמנם זה ארוך מאד (מצטערת-נסחפתי) אבל אולי יעזור. בהצלחה!

ש י ק מ ה

New member
כל עורי הפך חידודין חידודין

חזקי את החברה שלך בשמנו, כל הכבוד למשפחה. רציתי להוסיף משלי, שבני כיתה ד' החל לפני שלושה שבועות לקח סטרטרה ואנחנו רואים לנגד עיננו כיצד השיפור מחלחל, הילד עצמו מאד מודע לכל מה שקורה לו ומספר לנו בגאוה כמה שהכדור עוזר לו והוא הרבה יותר מרוכז וגם מבחינה חברתית יש שיפור גדול. כמובן שזה לא רק הכדור זה כל החבילה שעובדת עבורו אבל יש תוצאות. היום התקשר מביהס וסיפר לי שקיבל 98 במבחן במדעים. רק טוב ושיפורים לכולנו ולילדינו בעיקר

b a r b a i m a

New member
עכשיו עורי הפך חידודין חיודין ../images/Emo6.gif

כל הכבוד לילד שלך!!! וכל הכבוד לכם. אין ספק-כשמטפלים ומשקיעים-יש תוצאות!!!

zivadina

New member
האבות הם המטופלים הכי קשים...

ולצערנו, זה מאוד נפוץ שהאב מתקשה לקבל את זה שהילד צריך עזרה. לכן, אני מציעה לך לעשות את הכל לבד. הרי גם אם רק את תקבלי הדרכה, יהיה שיפור בתפקודך וכתוצאה בתפקוד הילד. את תראי, שכעבור זמן מה, לאחר שיחול שיפור בהתנהלות הילד, האבא ישתכנע וישתף פעולה. אצלנו, בעלי היה מסויג זמן רב, אבל כאשר הילדים התחילו להפגין שיפורים עצומים אחרי זמן מה, הוא התחיל להתגאות בהם ולהעריך את הטיפול שהם מקבלים, והיום הוא תומך בי לכל אורך הדרך. יש מקרים שאם אני מאמינה שאני בדרך הנכונה, אני הולכת בה בנחישות בלי קשר למה שחושבת כל הסביבה הקרובה והיקרה לי. בינתיים זה הוכיח את עצמו בכל הקשור לטיפול בילדים.

נסיכה ג

New member
אבות אבות .....

אצלי גם אחרי שאבחנתי את בני בכורי (למורת רוחות של בעלי דאז) ולמרות הקשיים שנוצרו בבית ובחיי היום יום בכלל, האבא סרב בכל תוקף להצטרף להדרכת הורים. הלכתי לבד, ההדרכה שינתה את חיי ואת חיי ילדיי!!!!! הדרכת הורים = ארגז כלים.

T A L I 5

New member
גם אצלנו בעלי נגד...אבל...החלטתי

שאני מחליטה בענייני הפרעות קשב.בגיל שנה וחצי כבר ראיתי שבתי היפראקטיבית. כל המשפחה סברה שהיא פשוט שובבה וספורטאית מה שנכון בעניין הספורט. התחלתי להתעניין לפני כשנתיים ומאז אני עם היד על הדופק. התחלתי לתת לפני שבוע רייטלין ובעלי טוען שאני מסממת את הילדה ושגם הוא היה עם הפרעות ובכל זאת הצליח . החלטתי לא לשתף בלבטים ורק אחרי שמתקבלת החלטה אני מודיעה בבית. האמת שלכל הפגישות שצריך הורים הוא מגיע איתי ומקשיב . סדנת הורים ,???למה זה טוב ? רוויטל תתעודדי כולם בעצם עשויים מאותו חומר שנקרא גבר שיודע יותר טוב מאיתנו הנשים.

דנדין4

New member
יש לי שאלה

בהמשך לכתבה על "האבות המטופלים הכי קשים" אז גם בעלי הוא טיפוס מאוד קשה קשה לו לקבל שהבן שלו מתקשה לשבת בגן במפגשים , בריכוז היום למשל הוא אמר לי שהוא יצא החוצה בשני פגשים לחצר עם עוד 2 ילדים ואני ממש אובדת עצות , מה יהיה בכיתה א' , ומסבירה לו שהוא עולה לכיתה א' ובבי"ס אין כזה דבר לצאת החוצה באמצע שיעור אנחנו היינו אצל נוירולוג שלא איבחן היפר או הפרעות קשב , וחזרנו שוב בעקבות דו"ח של פסיכולוגית שאבחנה הפרעות קשב וריכוז וכעת ממתינים לבדיקת טובה ואני רוצה לספר לך כמנהלת האתר שנורא פחדתי לעשות עם בני את החלק השני של הבדיקה עם הריטלין אבל בזכות כל החברים בפורום ובזכות התגובות החמות אני יעשה איתו את הבדיקה כולה ואני מקוה שהתוצאות יהיו טובות , שנכנס לכיתה א' מוכנים עם חוו"ד ביד

zivadina

New member
אבחון של הפרעת קשב

לצערנו, יש מספר רופאים שמפספסים את האבחון של הפרעת קשב. אם לא מצאת לילד טיפול הולם ויש לך חשד סביר שיש לו הפרעת קשב, קחי אותו לרופא שיותר מבין באבחון הפרעת קשב. אבחון נכון לא מסתפק ב-TOVA (וכמובן מומלץ לעשות את הבדיקה עם ובלי ריטלין באותו היום, כדי למנוע שינויים גדולים בתגובת הילד, אבל מילא...), אלא צריך להתבסס גם על אבחון קליני ושאלונים, כאשר צריך להדגיש שהפרעת הקשב ניכרת הרבה יותר בתפקוד ההתנהגותי מאשר בתפקוד הגופני, ולכן יש נוירולוגים שטועים. כך, שגם אם יגידו לך שבדיקת ה-TOVA יצאה בסדר, זאת איננה ההוכחה שלילד אין הפרעת קשב, וכדאי לשמוע לפסיכולוגית ולתחושת הבטן שלך ולהתעקש על אבחון מקצועי יותר מזה שעברתם. מאחלת לך למצוא מהי הבעייה של הילד, כדי להתחיל טיפול בזמן.

דנדין4

New member
תודה רבה

צדקת בקשר לנוירולוגית , איך היא יכולה לאבחן חוסר קשב וריכוז בשיחה של חצי שעה בבוקר שעדיין "רעננים, ושלווים " אמנם הוא לא היפר אך בהחלט יש לו קושי לשבת וקושי בריכוז נעשה קודם את מבחן הטובה ותחושת הבטן של אמא אומרת יותר מהרבה חוו"ד של רופאים תודה

רויהלה

New member
בוקר טוב א. רויטל../images/Emo140.gif

אז אני התחלתי גם המערכה הזו לבד, מגיל קטן זיהיתי אצל בני שהיום בן 10 וכבר 3 חודשים לוקח רטלין" וב"ה יש שיפור אצלו", בעלי כל הזמן התנגד ואמר וטען שאני אשמה בחינוך של הילד ושאני אשמה בזה שאני מנסה דרך טבעונית לפתור את הבעיה, אבל לא התיחסתי והמשכתי הלאה לבד, היום אני גם מראה לו ומשתפת אותו שקשב וריכוז והיפר אקטיביות מאוד נפוצה במשפחה שלהם, אפילו לפי דעתי גם הוא סבל בילדות שלו. היום הוא לא משתף פעולה אבל מקבל את הטיפול שאני מטפלת בבנינו דרך נארולוג, ורואה את השיפור אצל הבן, חייבת לציין לפני שבוע אפילו ברח לו מהפה חבל שלא נתנו לו "לבעלי" בילדות רטלין כי היה גודל אחרת. אני חושבת באיזה מקום זה גם בא מחינוך שהם קיבלו. בכל מקרה אל תתיאשי קחי את עצמך בידיים ותלכי קדימה.

א רויטל

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo24.gifלכל המשיבות והמעודדות

נתתם לי מוטיבציה להמשיך!!!! למרות הכל.

א רויטל

New member
כנראה שגורלי להיות חברה בפורום הנ"ל

היינו היום בבדיקת TOVA .... אבל לפחות מצאתי מקום להשתייך אליו. עדיף מאשר להיות בת ללא בית.....כך הרגשתי כשקבלנו את האבחנה של NVLD.

רק הורה אחד-חשוב מאוד../images/Emo70.gif

הבכור שלי בן 15וחצי, כבר 11 שנה מאובחן ומטופל. מאז אבחונו- כבר מאובחנים ומטופלים 2 אחיו והשלישי בדרך, אמא שלו, ואפילו אביו שקיבל את הידיעה בהכחשה- כנראה ADD.
למרות כל זה, עד היום קשה לבעלי להשלים עם העובדה. כל השנים הייתי אני אחראית על כל הקשור בטיפולים,חינוך,בתי ספר וה-כ-ל!!! אז הוא יכול להמשיך לשבת בכורסתו ולהאשים את החינוך שלי,כך אינו צריך ממש לקחת אחריות-נכון?
ואני אמשיך בדרכי ואדאג שלמרות צרות מחשבתו, ילדיי יקבלו את המקסימום שאוכל. לכי להדרכת הורים לבד אם צריך, אך אל תוותרי כל עוד את יודעת כי יש צורך בקבלת כלים נוספים. הבשורה הטובה היא- ישנם אבות שעם הזמן מתעוררים ומתחילים לתת כתף, יש תקווה

פרחבר

New member
הדרכת הורים=הורדת אסימונים (לבעלים)

זה בעיקרון של דבר מה שהיה אצלנו ! היה בדיוק בזמן, הבעל למד, החכים, הטמיע ומיישם ולא רק אצלנו בבית אלה גם אצלו בעבודה עם מבוגרים שהוא "אבחן" כסובלים מהתסמונת - כך כולם יצאו נשכרים. הבן הודה כי לאחר הסדנא הדברים בבית השתנו והאוירה טובה יותר, עדיין נרגישים בתוצאות למרות שהסדנא היתה לפני כ-שנתיים !!! מומלץ בחום
בכל פה.

למעלה