הדרכות סקי

• פותח הנושא natyh
  • פורסם בתאריך

natyh

New member
הדרכות סקי

הדרכות סקי לא דומות כלל להדרכות סנואבורד ספורט אחר לגמרי .
כך שתמוה אם לא לומר הזוי לקבל הערות על הדרכת סקי ממי שלא עוסקים בכך ואפילו לא גולשים סקי .
כמה מלים על הדרכת סקי בהמשך .

natyh

New member
הדרכה קבוצתית .

נדרש:
1 יכולת להסביר בבירור איך מבצעים טכניקת סקי.
2 בדיקה קבוצתית תירגול קצר של כל הקבוצה .
3 בדיקה פרטנית לכל מודרך ביצוע פרטני שלו בדיקה ותיקון .
4 חזרה שוב על 3 לכל מודרך לצורך הטמעה .
5 המשך גלישה קבוצתית תוך שימת דגש על המודרך הראשון ובדיקה כי כל הקבוצה בגבולות המעטפת .
6 אם 5 לא מתקים עוצרים וחוזרים ל 3 .
7 החלפת הגולש הראשון כדי שכולם יזכו לתשומת לב מלאה .

natyh

New member
ציונים להדרכות במדינות שונות.

1 יאסנה סלובקיה :
7.75 מתוך 10 גבוה מאד תרבות ספורט מצוינת.
2 אנדורה
8.3 מתוך 10 הדרכה מצוינת.
3 צרפת 5.5 מתוך 10 גרועה ,אין שיטה לא לא הולכים לפי שיטה הדרכה לא מסודרת, לא מובנת , בגדול לא חוסר ביכולת ולא חוסר כישרון , כישרון וידע יש והמון , יש קצר בתיקשורת בין מדריך למודרך וחוסר חשק של המדריכים ללמד , לא אוהבים שיטתיות לא מתאים להם .
4 רומניה
הדרכה פרטית:
יסודית מאד
שיטת החיקוי סעיפים 3-5 לא התקימו נסיון ללמד בחיקוי , לא מתאיםלי , ציון 7 .
5 בקירה ברט מספר הדרכות שונות 4 במספר ציונים בין 8.5 ל 9.5 כתלות ברמת המדריך כל התנאים שכתבתי התקימו ההבדל היה בין רמת הביצוע ומהירות הפעלת הקבוצה
המדריכים אנטוניו 9
איגנציו 8.8
גבי 9.5 הכי טוב שהיכרתי אי פעם .
מדריך נוסף לא זוכר את שמו קרוב של גבי טוב מאד אך פחות מהקודמים 8.5 .

I Gabe

New member
אני חולק עליך לגבי צרפת

דווקא הם הכי מסודרים שראיתי. בEcole du Ski Français יש להם שיטה של כוכבים. בכל שלב יש רשימת נושאים שצריך לשלוט עליהם (ולהבחן) שבלעדיהם לא ניתן להתקדם לשלב הבא. לא יעזור לך למשל לדעת קרבינג אם לא יודע לשלוט בהחלקה מבוקרת. בסוף כל שלב הדרכה יש מבחן. כשבאתי להרשם להדרכה בפברואר הודיעו לי שאם לא אקח נדמה לי 5 שיעורים של שעה וחצי, אין לי סיכוי לקבל כוכב. ביום האחרון עשינו מבחן, גם אני גם הבן שלי. אני קיבלתי כוכב והוא שניים (מתוך שלושה). לפני העזיבה קיבלנו פנקס עם חתימת בית הספר וחתימת המדריך שגם בחן אותנו. לא יודע למה זה טוב אבל קשה לי להסכים עם הקביעה שלך שאין להם שיטה. כאמור הכי מסודרים שנתקלתי עד היום.

marceloros

Member
מנהל
מה המקור לשיטה הזו?

זו שיטת הדרכה ידועה/מפורסמת/מוצהרת/אחר?

נתי אסור להיגרר להכללות אתה יודע.
השיטה שתיארת מזכירה לי ותתפלא, כמה מדריכים שונים, גם בצרפת וגם בקלאב מד.
הסבירו טכניקה מסויימת, תרגלו ירידה אחד אחד של מדרון כאשר המדריך צופה מלמטה, מעיר ומסמן להבא לצאת, גלישה קבוצתית ותרגול וחזרות על הקטע אחד אחד. כמו כן כל פעם להגיד לאחד אחר שהוא גולש ראשון אחרי המדריך.
זכורה לי מדריכה (אולי לה-פלאן?) שהייתה גולשת ברוורס ומסתכלת עליך, כן היא גלשה אחורה יותר טוב ממה שגלשנו קדימה..

natyh

New member
ובענין הגלישה אחורה של המדריכה

לא מתפלא ...
אסור להיגרר להכללות בבקשה תשוה למדינות אחרות,
זו החוויה שעברתי ואני לא מתכונן לנסות בצרפת הדרכה שוב .

marceloros

Member
מנהל
לא יכול להשוות למדינות אחרות

היות ובאוסטריה לא לקחתי שיעורים, ובבנסקו גם לא - למרות ששם השתתפתי קצת בשיעור של החברים והיה שם לימוד גם.
כמו כן אני לא טוען שכל ההדרכה בצרפת טובה, להיפך תמיד טענתי שזה תלוי במדריך וכולם כמובן מכירים ממני את: I said to go parrallel
* במבטא צרפתי כבד
* ולהגנתה יאמר שמדי פעם לקחה אחד משלושת הבורים שאינם יודעים צרפתית אחריה וחילקה לנו הנחיות.

natyh

New member
ברור שלא תלוי במדריך !

תלוי בשיטה הקימת והנהוגה באזור , אין שום בעיה להשיג מדריכים מעולים בשום מקום .
כל הענין הוא איך מטמיעים איך שיטת ההדרכה ומפקחים שכל המדריכים יהיו קונפורמיים לשיטה .
המדריכה בצרפת יכלה להיות מדריכה מעולה שבמעולות לו היו אוכפים עליה את השיטה , אך לא אכפו , כי לאף אחד שם לא היה איכפת .
בבקירה כתבתי כאן קיבלתי מדליה כי עושים ביום הלפני אחרון תחרות בין קונוסים ומודדים זמנים לכולם , הכל שאלה מהי השיטה ועד כמה אוכפים אותה .

רוב מוחלט של מי שגולש בסנובורד התחיל בסקי

והדרכה טובה היא הדרכה טובה. לא משנה אם זה סקי, סנובורד או רכיבה על גמלים.

למעלה