הדרכה

איילה גלילי סוד גלילי סוד גלילי סוד

איילה גלילי סוד גלילי סוד גלילי סוד גלילי סוד איילה!!! מה קורה? נרטבת אתמול כהוגן הא?

YaLdoNet 4 EveR

New member
עזרה? ../images/Emo101.gif../images/Emo35.gif../images/Emo4.gif ../images/Emo176.gif

היי אתם אולי לא מכירים אותי- אני אופיר, לב שרון, קוראת פה די הרבה ומדי פעם כותבת.
בקיצור, יש לי דילמה אתגרית ביותר. זה קצת ארוך, אתם יכולים לדלג ולקפוץ לפסקה האחרונה.
אני השנה מתחילה להדריך (אני י'), וביקשתי את שכבת ז' (מכמה סיבות: רציתי חניכים שיוצאים למחנות ארציים וזה או ז' או ח' - ואת שכבת ח' אנלא סובלת; 2- אני מכירה שם כמה מהילדים והם חביבים בהחלט. 3- הם הקבוצה שיש בה הכי קצת ילדים מההרחבה של המושב שלי, שהם סנובים ומפונקים ולא מושבניקים בגרוש.) יש לנו בעיה במושב של מחסור חמור במד"צים- אנחנו חמישה + מד"מית. אז לפי ההיגיון רק שניים ידריכו ביחד, אז כשדיברתי עם המד"בית ביקשתי את ז' וגם ציינתי שלא אכפת לי להדריך לבד (לחברות שלי מהמושב זה היה הרבה יותר חשוב. יענטו רציני- הן נלחצו לגמרי מההדרכה לבד). לפני כמה ימים הודיעו לי שאני מדריכה לבד, את ז' (כמו שרציתי), אבל כל היתר חוץ מהמד"מית מדריכים בזוגות כי גם הגרעינר ידריך קבוצה. אז נדפקתי.
טוב אני אקצר כי הת'כלס של כל הסיפור הוא כזה - לפני 4 ימים התחלנו ללמוד ואני ראיתי (הם עדיין לא יודעים מי מדריך את מי) את החניכים שלי באוטובוס, ורק עכשיו קלטתי כמה הם המוניםםםםם!!!!
מה אני אמורה לעשות?!
איך אני אמורה להשתלט עליהם?.. הם כאילו, וואו. אני אתן לכם מספר... בין 15 ל-20. זה מטורף, אנחנו בקבוצה, כשהיינו בשיאנו - 10!
אז.. לוידעת, תנו עצות, מה לעשות... לבקש להחליף קבוצה?
אני ממש בלחץ מכל העניין אז תעזרו פליז.

fresh mishmesh

New member
../images/Emo141.gifהתלבטות../images/Emo141.gif

בסוף השנה שעברה ביקשתי להדריך קבוצה של קטנים (כיתות ה'), אבל המד"בית שלי ביקשה ממני שאני אדריך עם אחת הי"אניקיות את כיתות ח', בטענה ששתינו מדריכות חזקות וטובות, וזהו השנה האחרונה שלהם כחניכים (וגם- זו קבוצה די קשה...) בכל אופן, הסכמתי (אחרי שדי נלחצתי לפינה). התחלתי להתרגל לרעיון, ואפילו בקורס מש"צים קיבלתי כמה רעיונות קטנים לפעולות אפשריות. כבר התחלתי להתרגל לעובדה... עכשיו, המד"בית שלי מודיעה לי שהיא לא צריכה שאני אדריך את הח'ניקים, ושאני אוכ להדריך את הקבוצה של כיתות ה', כי הגרעינרית תדריך את ח'ניקים. (לא משנה כרגע העובדה שזה קצת מוזר שבפעם הראשונה שיש גרעין במועצה וגרעינר במושב, והגרעינר ידריך את הקבוצה הגדולה...) בכל אופן, האופציות שעומדות בפני כרגע הן להדריך את כיתות ה' עם הי"אניקית (שבעבר הדרכתי אותם- נחמדים, קצת בעיתיים) או להדריך את כיתות ח' עם הגרעינרית (שכבה שממש לא סבלתי, ועדיין לא כ"כ, אבל כבר התרגלתי לרעיון) אז מה העצה שלכם? אה, ושאלה- הפעולות שלנו בימי שישי, אז זה לא יהיה קצת דפוק מבחינת הגרעינרית? ז"א- ז בד"כ הזמן שהם חוזרים הביתה... אם אני אדריך איתה- מה יהיה העניין? היא תעזור לי להכין פעולות ואז רק אני אעביר אותן? מן הסתם שהקטע של להדריך עם הגרעינרית תלוי גם באופי שלה, אבל אני לא שואלת איך היא... אני פשוט מתלבטת מה לעשות

בקשר לבעיה שלי עם החניכים זה נפטר

מסתבר שהבעיה הייתה בגישה שלךי וזה בסדר עכשיו

תנסי קודם לבד

מקסימום אם תראי שאת לא יכולה, תדברי עם המד"בית, ואולי היא או הגרעינר יעזרו לך. או שאולי יצרפו אלייך טרומ"פ או מש"צ או פעיל שיעזור לך. גם בהדרכה בזוגות יש הרבה בעיות, שנחסכות ממך כשאת מדריכה לבד.

kedeman

New member
המממ... תסביר?

מה היתה הבעיה עם החניכים? ואיך הסדתרת?

kedeman

New member
אמרת שאת מעדיפה את ה לא?

עכשיו את יכולה להדריך את הקבוצה שאת יותר רוצה... באופן עקרוני זה לא כל כך מוזר שהגרעינרית מדריכה את הקבוצה הגדולה/קשה באופן תאורטי היא אמורה להיות טובה בהדרכה (למרות שלא תמיד תאוריה ומעשי מחוברים...) בכל אופן את התפקיד של הגרעינר אצלכם המועצה והמושב יגדירו יותר טוב ממני... את אומרת שאת שכבת ח את לא כל כך אוהבת ומצד שני ביקשת להדריך את ה אז לכי על כיתה ה! קיבלת את הקבוצה שרצית!! לא? יכול להיות אולי או שהפעולות אצלכם יתגמשו קצת ולא יהיו רק בימי שישי או שאולי פעולות של ח יהיו שבוע ככה שבוע ככה באופן עקרוני הגרעינרים אמורים לחזור הביתה פעם בשבועיים.... חוץ מזה... זה לא חייב להיות שהגרעינר יהיה אצלכם במושב ביום שישי זה מסובך טיפה.... אולי תנסי להתייעץ עם הגרעינרית שלך בקשר לזה??? אני יודע שאת בקושי מכירה אותה עדיין.... אבל אין הרבה מה להפסיד..

לכי על ה'

אין שום סיבה שלא. אבל כדאי לברר איך בדיוק תהיה ההדרכה של ח', ואם נראה לך שאם תעברי לה' אז כיתה ח' תידפק ויהיו להם מעט פעולות, אז תחשבי מחדש.

kedeman

New member
חחחחחח

אמרת את מה שאני התכוונתי רק שאתה לא סיבכת את זה כמוני

fresh mishmesh

New member
אמרתי בסוף שנה שעברה שאני מעדיפה

את ה'... עכשיו אני איכשהו מסתכלת על הדברים אחרת... בדיעה של "אולי יהיה יותר טוב אם אני אדריך את ח'" - גם בשבילי- לא הדרכתי גדולים עד עכשיו, ו-ה' זו קבוצה שכבר הדרכתי (אגב, גם עליהם אני לא מתה... וחוץ מזה שאני מכירה אותם והם אותי) אני צריכה להתייעץ עם המד"בית, רק שלא יהיו לנו הרבה צ'אנסים לדבר- היא טסה לחו"ל...

smady by

New member
מניסיון...

אני הדרכתי שנה שעברה את ה', ןהשנה אני ידריך את ז'... היתה לי כבר פעולה ראשונה, ואני יודעת ממזמן כבר איך השכבה מתנהגת- היתה לי בדיוק את אותה התלבטות כמו שלך (חוץ מזה שהגרעינר לא איתי..) בכל מקרה - הייתי אומרת לך ללכת על ח'- אבל לכל אחד זה משהו אחר- אי לא הכי מסתדרת עם ילדים קטנים- והרבה יותר קל להתקרב ולהפעיל ילדים גדולים- אבל שלא יהיו קרובים מידי לגיל שלי- לדעתי שאת צריכה את ח', אבל רק אם זה מתאים לך...היתה גם לי בחירה בין הקבוצה שכבר הדרכתי ל-ז', ובחרתי את ז'.. כמובן שזה יותר קל לבחור את המוכר, אבל תחשבי על זה כעל חוויה חדשה- להכי חניכים חדשים- לחנך עוד ילדים, להשפיע על עוד ילדים, וכמובן- לעשות להם פעולות הכרות ופעולות שכבר עשית
מה שאני מנסה להגיד לך- זה שכדאי להכיר דברים חדשים, לכי עם הקבוצה שאת הכי מתחברת אליה, את העיניין של הגרעינרית אני בטוחה שתוכלי למצוא לו פיתרון נאות... מקווה שעזרתי..

go golan go

New member
צריכה עזרה דחוף../images/Emo53.gif

היייתי צריכה לכתוב רעיונות ל-2 פעולות לחודש ארגון לכיתות ז'-ח', בשביל להכניס לחוברת של הסמינר. נחשו מה? נכון... עדיין לא עשיתי את זה...
אז אני אשב עכשיו (ברגע שאניט אסיים לכותב את ההוטדעה הזאת), אבל אם למישהו יש רעיון- בבקשה תעזרו לי.... תודה רבה רבה...

מנצל"שת -- ילדים חמודים!!

שנה שעברה הדרכתי את ד'... בכל מקרה, היום היינו בהסעה של אחה"צ והעלו אותם (א'-ה' שנשארו מאוחר) על ההסעה שלנו (של התיכון)... אז מלא מהחניכים שלי לשעבר עברו לידי ואמרו לי שלום ובאו לדבר איתי.. איזה מאמים! אני גם משווה אותם לקבוצה שלי כשהייתי מד"צים, שהיו חבורה של ילדות קטנות ומגעילות שהיו חייבות לריב ולהתווכח ולהתמרמר על כל דבר, שכל פעם שאני רואה אותם מנסות נורא חזק להיות לא נחמדות. אבל. וואטאבר. אניווי חברה שלי עושה לי כזה "איזה חמודה את שאת מתרגשת ככה!" ... חח
.סוף זמן סיפור.

kedeman

New member
זה לא כל כך נורא!!!!

יש לי חבר שהדריך שנתיים שנה ראשונה לבד שנה שניה יחד עם עוד מישהי הוא אמר שהשנה הראשונה היתה הרבה יותר טובה הדרכה בזוג זה קשה! את רוצה לעשות משהו אחד אבל הבן זוג שלך לא אוהב את המשחק הזה ועוד כל מני פשרות שמאוד מעצבנות מצד שני יש גם להדרכה בזוג יתרונות המצב שלך לא כל כך רע 15-20 זה לא כל כך נורא חוץ מזה שאף פעם לא מגיעים כולם לפעולה!!! מעטות הפעמים שמגיעים כל החניכים בקבוצה של 20 את יכולה להסתדר עם זה באמת שזה לא כל כך נוראי וקשה את יכולה אבל לבקש אולי מהגרעינר או מהמד"בית שיעזרו לך להכין את הפעולות הראשונות או לעזור לך להעביר אותן רק בהתחלה עד שתתרגלי אליהם

תצ1

New member
אופיר!!!!!

דבר ראשון ברוכה הבאה!!!! אהלן אני ניצן!!! ואני ממעלה יוסף (אימפריה) גם אני בכיתה י', זאת אומרת מדצ"ית שנה ראשונה. אני ממש מבינה את המצב שלך כי אני עומדת במצב ממש ממש דומה. אני מדריכה לבד קבוצה של 19 ילדים. כיתה ה-ו... וזה לא גיל קל!!!!! אבל... נראה לי שכן שווה לבוא בגישה החיובית ואני בטוחה שיהיה לך ממש ממש מצויין!!! תמיד יש את הגרעינר והמדב וצוות הגרכה מעלייך שתוכלי להיעזר בו קטן עלייך אני בטוחה!!!! בכל מקרה... תמיד יש לך פה אותי להזדהות!!!! :) האי סי קיו שלי הוא 154956625-למקרה הצורך

smady by

New member
היית בקורס מדצי"ם 2003??

באחד מהסמינרים - אנמון, הילה או שלהבת?? איזה קבוצה היית??

למעלה