הדרכה-

The Did

New member
הדרכה-../images/Emo95.gif

[אני כותבת בשם חברה שיליי...
] מישו יודע איפו אפשר למצוא חומרעל המבטשה?? או יותר חשוב- למה תעשיית הצמר התפתחה דווקא בנחל עמוד.. תודה מראש, דיד ואוריתווש

honey pie1

New member
ממ

גם אני צריכה... אני מדריכה על תעשיית הצמר בצפת ואני כמעט לא מוצאת חומר... מישהו כאן יכול לעזור בבקשה?
וחברה שלך מצאה חומר?

honey pie1

New member
הו, ו...

שלום, אני נועה ממחוז תל אביב.. סליחה שלא הצגתי את עצמי

honey pie1

New member
אה, ודווקא על שני הנושאים ששאלת

יש לי חומר
: מבטשה: פעולת הבטישה היא אחד התהליכים המסובכים בעיבוד הצמר. זהו שלב שבו שוטפים את השומנים מהצמר בעזרת מים וסבון, שטיפה עם עפר בטשים וכל זה תוך כדי הכאה על הצמר שלא יתכווץ עם פטישים או דריכה ברגל.בנחל הוקמו מבטשות שהיו מערכת של פטישים שהונעו בכוח המים מבטשה.המנגנון שהפעיל את המבטשה היה דומה לזה שיש בטחנת קמח תעשיית הצמר התפתחה דווקא בנחל עמוד כי היה לו כוח להפעיל את המבטשות. אשמח אם תעזרו לי גם בקשר לשאר החומר על צפת, ואם למישהו יש חומר/אגדה על האלה הארצישראלית, אני גם אשמח לקבל... נועה

The Did

New member
לגבי האלה יש אגדה...

שהיא בעצם אגדה על האלון... האלון המצוי, האלון התולע ואלון התבור ראו את האלה והתאהבו בה. כל אחד מהם ניסה לייפות את עצמו: אלון תולע עשה קרחת נוצצת(הספלול שלו חלק). אלון תבור סלסל את שערו(יש לו מין תלתלים כאלה). ורק אלון מצוי לא ידע מה לעשות ולכן נשאר כמות שהוא(יש לו מין "שיער" קוצני כזה). האלה בחרה בסופו של דבר באלון המצוי שנשאר כמו שהוא ולא ניסה להיות מישהו אחר. עד היום אלון מצוי והאלה מרכיבים ביחד את החורש הארץ- ישראלי... אוי... מרגש.. מרגש ביותר
דרך אגב- את יכולה לשכתב את זה כאוות נפשך.. מה שיש פה זה שיכתוב מקוצר שלי...

למעלה