הדרכה - ASD

שירית ג

New member
הדרכה - ASD

שלום לכולם :) לפני כחודש התחלתי לעבוד בגן של ילדים עם אוטיזם שעובד בגישת ABA. אמנם אני מקבלת הדרכה קבוצתית אבל אני מרגישה צורך לקבל הדרכה פרטית, לפחות בתחילת דרכי... (הגיוני, לא?). אני מודעת לעלות ולקחתי בחשבון כבר כשקיבלתי את העבודה שיש סיכוי טוב שאקח הדרכה פרטית. רציתי לבקש את עזרתכם במציאת הדרכה, אז אם אתם מכירים מרפאות בעיסוק שנותנות הדרכה בתחום אני אשמח מאוד לשמוע, ובייחוד בייחוד אם אתם מכירים מרפאות בעיסוק שאוהדות את גישת ה- ABA ואולי אף עובדות במקביל אליה או משלבות אותה בעבודתן. ועוד משהו... אולי יש לכם רעיונות לספרים בסיסיים בתחום הטיפול ב- ASD או חומר נוסף ? (גם אנגלית תתקבל בברכה..). מצאתי ספר אחד על אוטיזם ו OT אבל מעיון בתוכן שלו הוא לא נראה לי יותר מדי מועיל באופן מעשי (בהתחשב בעלות הגבוהה שלו). תודה רבה רבה !! ו.... לילה טוב :) שירית.

נאוה ר

New member
שירית שלום!

שכחת לציין באיזה עיר או איזור או ישוב את גרה. אין טעם להמליץ על הדרכה מאילת, נכון? באשר לספרות האם את מתכוונת לספרות על ASD בכיוון של ABA או בכיוון אחר?

שירית ג

New member
צודקת :)

צודקת :) בנתיים הספקתי ליצור קשר עם מרפאה בעיסוק שבמקרה הסתבר שהיא גם מנתחת התנהגות מוסמכת, כך שאני ממש מרוצה. בכל אופן - תודה על הנכונות לעזור ! בקשר לספרות... האמת, אני מחפשת כרגע כל דבר שיכוון אותי בעבודה עם הילדים. לא נראה לי ש- ABA זה הכיוון מבחינה מעשית (לפחות לא כרגע, אולי בהמשך הדרך). ובכל זאת, אני כן מעוניינת מאוד לקרוא על הגישה ולהכיר אותה יותר לעומק, גם מתוך סקרנות וגם מתוך מחשבה שהיכרות עם הגישה תסייע לי להשתלב בגן וליצור עבודת צוות כלשהי ביני לבין המטפלות - שלא ממש קיימת כרגע. אז בעצם, אם יש לך המלצות לגבי חומר קריאה שקשור ל- ABA אני אשמח. אולי עם הזמן אני אצליח להיעזר גם בשיטה הזו בדברים מסוימים. אבל מה שכרגע יותר מעסיק אותי זה התחום של ריפוי בעיסוק, שאמנם כולל את כל תחומי העיסוק, אבל משום מה בגן אני מקבלת את הרושם שבנתיים מצפים ממני לתת מענה בעיקר בתחום המוטורי והתחושתי ובתחום האכילה, אז נראה לי שכדאי להתחיל משם. וחוץ מזה, אני אשמח לכל המלצה על ספרות מעניינת בתחום האוטיזם, ובייחוד כזאת שעוזרת להבנות באופן מעשי את הטיפול (אם יש כזה דבר...). תודה רבה רבה :) שירית

שר19

New member
המלצה

על הגישה ההתנהגותית אפשר לקרוא באתר של מרכז לובאס. ללמוד על אוטיזם ועל בעיות בויסות החושי את יכולה לקרוא את הספר "ילדים עם צרכים מיוחדים" של גרינספאן וסרינה וויידר, אמנם הוא בגישה שונה לגמרי מההתנהגותית אבל את יכולה ללמוד ממנו המון. לא ידעתי שיש בכלל מרפאות בעיסוק העובדות בשיטה התנהגותית....

נאוה ר

New member
שר בכנס מרכזים להתפתחות הילד

יכולת אפילו לראות את שני אנשי השיטות עושים הכל חוץ מללכת מכות....(וכן היו שם גם מרפאות בעיסוק)

שירית ג

New member
תודה רבה על המידע :)

תודה רבה על המידע :) לא ידעתי שיש את הספר הזה גם בעברית. גם אני לא ידעתי שיש מרפאות בעיסוק שעובדות בגישה ההתנהגותית, אבל זה בהחלט חידוש מעניין ואפילו מרענן.

למעלה