הדרכה להדרכה

100abrl

New member
הדרכה להדרכה

מתכנן את חופשת הסקי הרביעית שלי (הראשונה הייתה מזמן) , שתיים הקודמות היו בפורט דה סוליי וגם הפעם (שנה אחרי שנה) , מרכיבים לבד חבילה (3-4 ימי גלישה בסהכ לחופשה)
עד היום, רק בחופשה הראשונה שעוד לא ידעתי כלום לגמרי, לקחנו שעתיים הדרכה ולתנועות הבסיסיות ומשם זרמנו. היום אני גולש סביר, הרבה כחולים ומעט אדומים ואולם מרגיש שחייב לשדרג.
השאלה שלי איך מומלץ? האם לקחת הדרכה? לכמה ימים? אני רואה כאן שגם מקצוענים לוקחים הדרכה, זה לא מבאס לגלוש כל יום עם אדם זר ? בסהכ אנחנו נוסעים לכייף, עוצרים לשתות, לאכול וכו' . איך המדריך משתלב בכל זה? זאת הסיבה שכל פעם התעצלנו לקחת הדרכה אבל נראה שכבר אין מנוס, מה אומרים?
תודה

בהחלט לקחת הדרכה

אם היית מקפיד על הדרכה סדירה היית עושה היום שחורים. אבל לא נורא, לפחות יש לך שליטה טובה על הבסיס.

אני תמיד ממליץ על הדרכה פרטית. זה נראה יותר יקר אבל בפועל אם תשקיע בשיעורים פרטיים מה שהתכוונת להוציא על קורס, היית גולש יותר טוב בסוף השבוע. שע-שעתיים הדרכה פרטית ביום ושאר הזמן תרגול לבד. זאת ההמלצה שלי.

ההדרכה יותר זולה באיטליה וצרפת ויותר יקרה באוסטריה ושוויץ.

yschwarz

New member
הדרכה כבר מהיום הראשון

ממליץ בחום לקחת הדרכה כבר מהיום הראשון וזאת,ע"מ שתוכל לתרגל את שלמדת בימים הבאים. המדריך דואג בד"כ לעצור להפסקת צהריים ומנוחה.
אם התקציב מאפשר,כדאי לקחת הדרכה לשלושה ימים ואם אין דאגות כלל,אז לכל השבוע :).
אל תטריד את עצמך בכל הנוגע לרמת המסלולים ואל תמהר לשחורים.
מסלולים אדומים רחבים ייתרמו לשיפור הטכניקה והבטחון וכשתרגיש נוח עם עצמך,לך ותטעם קצת ממסלול שחור ידידותי ללא שלג קפוא ודחוס\קרח.
טיפ נוסף-מומלץ להגיע לחופשת הסקי עם כושר גופני טוב:
סבולת לב ריאה טובה
שרירי רגליים,גב תחתון ובטן מחוזקים
גמישות טובה(שרירים,גידים,רצועות ומפרקים).

בשמחות !!
יוסי

נפתלי99

New member
הדרכה לא דווקא מהיום הראשון

למי שאין שום בעיית תקציב אז הדרכה מהיום הראשון היא מומלצת, אבל אם תקציב למדריך פרטי הוא מוגבל במשהו, אז לא מזיק לתרגל לבד ביום הראשון, ולהתחמם קצת לבד לכמה שעות גלישה.
אחרי יום אחד חוזרים לרמה הקודמת שלנו, והשרירים נזכרים לבד בתנועות.
אז גם המדריך הוא הכי יעיל, כי הוא רואה את התנועות שאתה רגיל אליהן, ולא תנועות גמלוניות של אחרי שנה של תרדמת מהסקי, והמדריך יכול לתקן תנועות ללמד דברים חדשים, ולא סתם להיגרר אחריך ולראות איך אתה מחמם את השרירים.

yschwarz

New member
צודק ומשפר את שאמרתי

אם כבר הדרכה ביום הראשון,אז מחציו השני.
אני כמעט ולא מרגיש צורך בחימום של כמה שעות ע"מ לחזור לרמת הגלישה מהחורף הקודם. כנראה שהנסיון והגיל עושים את שלהם

marceloros

Member
מנהל
מעניין

כנראה זה עניין אישי.
אותי בהתחלה מעיפים לרמה 2B בטענה ש-2A זה יותר מדי וברור שנרשמתי ל-3A רק כי אני ישראלי, יש פה עדים לכך.
אחר כך יש מצב שהמדריך יגיד כל השבוע: Marcelo remember the first day wow
&nbsp

100abrl

New member
תודה רבה לכולם, עזרתם לי מאוד להחליט

נוסעים ל 4 ימי גלישה, היום הראשון לבד , שני - רביעי , הדרכה כל בוקר למשך שעתיים. נשמע לי שלא יציק מדי

natyh

New member
אבל הדרכה במה ?

הפורום הזה עוסק בוויקבורד ,וויקסקייט , וויקסרף , ביירפוט גם בין היתר לא שזה החשוב בסנובורד וסקי .
על איזה ענף ספורט מדובר ?
אם כבר שאלת אז ...הנה סירטון הדרכה ...אם לא תבין שאל ...

למעלה