הדרכה בתשלום

הדרכה בתשלום

חברי הפורום שלום רב, אני זקוק לעזרה בתשלום, והרי הרקע: התחום המקורי שלי הוא תיכנות וניהול מסדי-נתונים, אך יש לי גם ניסיון בטכנאות מחשבים - שלא בסביבת רשת. כעת, מכורח עבודתי אני נמצא בבלגיה, ואני נדרש להקים רשת מחשבים המנוהלת תחת דומיין ו-Active Directory. עשיתי כבר את רוב הצעדים להתהוות הרשת: 1. ארון תקשורת המכיל את הסוויץ' ואת הראוטר. 2. שרת עליו התקנתי מערכת Windows 2003 Small Business Server. בעקרון אני מסוגל כבר לחבר את המחשבים שלי לרשת האינטרנט, ע"י הגדרת כל תחנה עם מספרי ה-DNS וה-IP שקיבלתי מחברת האינטרנט המקומית. כעת, אני צריך לגרום לכך שתחנות העבודה יתקשרו עם ה-Server ולנהל את ה-users. אך - כמו שהקדמתי - ההכרות שלי את הנושא די שטחית, ואני זקוק להדרכה לביצוע הפעולות הנ"ל. אם יש מישהו שיש לו ניסיון בהגדרת המערכת הנ"ל ובתנאים המדוברים, אשמח מאוד אם ייצור עימי קשר בהקדם האפשרי במסרים, אני מעוניין בתמיכה טלפונית בתשלום. בתודה מראש ולילה נעים

תודה ושאלה...

אני מנסה להתחבר לדומיין שלי מתחנת עבודה ומקבל הודעה שהשעון אינו מכוון כמו השעון בשרת ולכן איני יכול להיכנס. מישהו טען באוזניי שצריך להיות הפרש של 5 דקות בין השעון בשרת ובין התחנה. ניסיתי ליצור את ההפרש וללא הועיל. מישהו יודע את הפתרון?

antidot

New member
---->

ההפרש המקסימלי המותר הוא 5 דקות
. בגלל שפרוטוקול Kerberos שבו משתמשים עבור אוטנטיקציה מממש מנגנון נגד auto-replay attacks המבוסס על שעון, יש צורך בכך שהשעונים יהיו מסונכרנים. תוודא גם שהשרת והתחנה באותו איזור זמן (כעקרון לא חובה, אבל חוסך בלבול)

מעניין.. השעונים זהים

אני בודק שוב ושוב, והשעונים זהים - וודאי שהם בטווח הדקות. ועדיין אני מקבל את השגיאה שלא מאפשרת לי להיכנס. ממש תודה על העזרה

ועוד שאלה..

ממש ממש תודה על כל העזרה. כעת אני בשלב יצירת ההרשאות. הבחנתי שאני יכול לתת הרשאות לתיקייה, לפי משתמשים או לפי קבוצות, הרשאות הנוגעות בעיקרן לאפשרויות קריאה / כתיבה וכו'. אבל איך אני יכול להגדיר שמשתמש או קבוצה מסויימים לא ייראו את האובייקט (התיקייה) בכלל. ואחרים כן יוכלו להשתמש בה. מערכת ההפעלה Wndows Small Business Server 2003

antidot

New member
לא יכול

המקסימות שאתה יכול לעשות זה לשלול הרשאות כך שמשתמשים לא יוכלו להכנס לתיקיה.

תודה, ומה לגבי...

אלף תודות לך antidot, ואני מקווה שתדונו אותי לכף-זכות כמי שנחשף לראשונה לעולם המופלא של Windows Server. התהליך בו אני יוצר כעת משתמשים הוא ע"י הוספת משתמש בקטגוריה Users המופיעה תחת מסך הניהול Server Management, ואח"כ אני מגדיר את התחנה תחת הדומיין ונכנס עם ה-User החדש. מה שנוצר במצב כזה שהיוזר הוא בעצם גם משתמש חדש במערכת המקומית, וההשלכות של זה שהגדרות שולחן העבודה / מועדפים וכו' לא מופיעים בו. האם זה חייב לעבוד בצורה זו? האם אני יכול לחבר את התחנות שלי עם הגדרות היוזרים המקומיים הקיימים בהם. אני מקווה שהובנתי, ותודה על כל עזרה

וגם, לגבי אנטי וירוס...

אשמח מאוד לשמוע על איזה אנטי וירוס אתם ממליצים עבור השרת.

iis5

New member
שתי אפשרויות

האחת שהיא לא מומלצת אלה עם כן מדובר במעט תחנות היא להתקין על כול תחנה אנטי ווירוס וזהו. האפשרות השנייה היא לקנות NORTON CORPARTE EDITION שבעיקרון גם צריך להתקין על כול תחנה, אבל כול התחנות מקבלות עידכונים מהשרת וכמובן ישנם המון אופציות שבאות עם החבילה כמו סריקת כול תחנה מהשרת,בדיקת סטטוס של כול תחנה ועוד.

antidot

New member
---->

לא זוכר את הממשק של SBS, כך שאני אסביר את התהליך הכללי. כאשר אתה יוצר משתמש בSBS, החשבון הינו משותף לדומיין. זהו אינו משתמש לוקלי של התחנה, אלא חשבון שהscope שלו הוא דומיין כולו. כאשר אתה מצרף תחנה לדומיין של Active Directory, אתה למעשה משתמש בספריית אובייקטים של AD, אם זה חשבונות משתמשים או חשבונות של מחשבים. המשמעות היא שאין צורך ליצור משתמשים לוקליים בתחנה עצמה. עבור כל משתמש חדש במחשב יווצר פרופיל הלוקלי לתחנה עצמה (לפי ברירת מחדל). הפרופיל נבנה ע"י העתקת הפרופיל הדפולטי מ c:\documents and settings\default user לפרופיל החדש בפעם הראשונה שהמשתמש נכנס למחשב. כעקרון אתה יכול להעתיק את הפרופיל קיים של משתמש לוקלי לפרופיל החדש (הפרופיל של חשבון AD). האם זאת השאלה ?

תודה על התשובות המחכימות, ועוד שאלה

מצאתי שאני יכול להגדיר את ה-User גם בפרופיל הלוקלי הקיים כבר ע"י הפעלת האשף בלשונית Cmputer Name. כעת, יש משהו שמעניין אותי. כמו שסיפרתי חברת התקשורת התקינה כאן מודם ראוטר שמתחבר לסוויץ והשאירו לי טווח של מספרי IP, מספרי DNS ושער ברירת מחדל. כעת, כדי שהתחנות יתקשרו עם השרת, הגדרתי ב-DNS של כל תחנה את מספר ה-IP (שהוא גם ה-DNS) של השרת, הייתי בטוח שהאינטרנט יפסיק לעבוד והנה, הוא ממשיך לעבוד ללא כל דופי. מה ההסבר לכך? ושאלה נוספת, יש לי כאן טייפ גיבוי של HP עם קלטות של 72 GB, מישהו יכול לספר לי קצת על אופן הפעולה של הטייפ. האם כתיבת הנתונים באותה צורה כמו דיסק קשיח? האם יש אפשרות לסרוק ולמחוק מהטייפ נתונים ספציפיים. יחד עם הטייפ קיבלתי תוכנת גיבוי בשם TapeWare. מישהו מכיר את זה? האם זה עדיף ממערכת הגיבוי המובנית של Windows? תודה מקרב לב

פוֹלי

New member
גיבויים

השאלה היא כמה קלטות יש לך ובאיזה שיטת גיבוי אתה הולך לעבוד. בתוכנת הגיבוי שאתה ציינת לא נתקלתי, אבל תוכנות הגיבוי מבצעות את פעולות הבסיס באופן זהה, שאר הפונקציות הניתנות זה כבר בהתאם ליכולות התוכנה. יש לך כמה סוגי גיבויים ההסבר שיש כאן די עוזר, הוא נותן לך הסבר לחמש סוגי הגיבויים שיש, Normal Backup, Incremental Backup, Differential Backup, Daily, ו- Copy. אני אישית ממליצה לך במיוחד אם אתה בתחילת דרכך לבצע גיבוי יומי מלא, כך שלא תלך לאיבוד במידה ותצטרך לשחזר מידע. מה המטרה שלך בלסרוק ולמחוק מהטייפ נתונים ספציפיים? הרי הוא נועד לגיבוי, הקלטת תמחוק את עצמה ממילא כשיתבצע עליה גיבוי נוסף (וזה כבר תלוי בשיטת הגיבוי שתבחר). בלי שום קשר, תדאג שיהיו לך גם קלטות ניקוי לטייפ. לגבי צורת הכתיבה של הטייפ על הקלטת, זה משתנה, זה יכול להיות ברמת כתיבת אינדקסים או ברמת של העברת נתונים מלאה, אבל בגדול זה כמו כתיבה על דיסק קשיח.

שאלה על גיבוי

הקלטות שלי הן מסוג DAT. כשהתקנתי את הטייפ התווסף במחשב שלי כונן A, ולידו כיתוב 1/2 3. כעת כשאני רוצה לכתוב עליו באמצעות תוכנת הגיבוי של Windos היא פשוט לא נותנת לי לכתוב עליו, אני גם לא יכול מהמחשב שלי לפתוח את הקלטת אני מקבל שגיאה כאילו לא הכנסתי קלטת.

למעלה