הדרכה ברפואה

EagleEye

New member
הדרכה ברפואה

שלום
אני מתעיין בתפקידי הדרכה בתחום הרפואה, שמעתי שיש חובש מדריך ופאראמדיק מדריך. אז כמה שאלות: חובשים מדריכים חובשים אחרים? את מי מדריכים הפאראמדיקים? מהן הדרישות לכל תפקיד, האם דרוש פרופיל עורפי כדי להיות מדריך? אם ניתן, קצת פירוט על שני התפקידים יועיל מאוד, תודה!

2inaroad

New member
אז ככה:

לא שמעתי על תפקיד של "מדריך פאראמדיקים" אבל ישנו תפקיד שנקרא "מדריך חובשים". הוא מיועד לבנים בעלי פרופיל קרבי! (לשים לב!) וגם לבנות. המסלול מתחיל בטירונות 03 (קרבית), ממשיך לקרוס חובשים קרביים, אח"כ קורס מדריכים, אח"כ התנסות בעבודה כחובש (או בגדוד לוחם או במד"א וכאלה) ואז הדרכה. ההדרכה היא של כל סגלי הרפואה בצה"ל! אלה יכולים להיות רופאים במילואים, חובשים בסדיר או לא יודע מה. כשאתה הוא זה שמרענן את ידיעותיהם. התפקיד דורש איתור ומעבר מיון קד"ץ. מניסיון המיונים קשים כמו אלה של חמ"ן, כוון שזה תפקיד אחראי. מה מחפשים במיונים: חבר'ה בעיקר עם רקע בהדרכה- תנועות נוער (אם אתה חבר באחת כזאת ורוצה את התפקיד- יש לך סיכוי גדול לעבור את המיונים). צריך לזכור שהמטרה היא להיות מדריך! המיון כולל 3 שלבים ונערך בבה"ד 10 בצריפין: דינמיקה קבוצתית, סימולציה של להעביר הדרכה מול כיתה עוינת וראיון אישי עם פסיכולוג. לא יודע איפה משרתים אבל סביר שבה"ד 10 בצריפין הוא נק' ציון בשירות... דרישות- ע"פ המאתרים "נתונים גבוהים", ע"פ שמועות קב"א 53 ומתאם 2 או אפילו קב"א 54. אם יש לך שאלות אתה מוזמן לשאול למה באוגוסט האחרון הייתי במיונים לזה...

EagleEye

New member
ההתנסות בלהיות חובש

אפשר לבקש להיות במד"א? איך זה הולך? וכמדריך ע"ר במד"א , יהיה לי פור במיונים? יש לי רמת ידע לפחות כמו לחובש מד"א..

ילד ../images/Emo3.gif

בקורס חובשים עצמו אתה מקבל שבוע בתי חולים ושבוע מרפאות. בנוסף, מגיע כעיקרון לכל חובש שבוע מד"א בשנה - בין זה לבין כמות היוצאים לשבוע מד"א יש הבדל מאוד גדול, אבל יוצאים ורואים אותם מגיעים להתנדב בשבוע הזה. בתור מדריך נוער במד"א אין לך שום פור, גם אם היית חובש במד"א לא היה לך פור. התו"ל הצבאי שונה לחלוטין מזה שבמד"א. סביר להניח שאתה תתעצבן עליו ותרגיש כמו מפגר שתעבור אותו. חלק מהדברים אותו דבר וזה קשה לעבור אותם פעם שנייה וחלק מהתו"ל הוא מיושן מאוד ותראה שאלו דברים שיצאו לפני הרבה זמן מהתקן של מד"א - אך עדיין מועברים בצבא. עצתי לך היא לפתוח את הראש ולענות על דברים כמו שהם היו רוצים לשמוע, זה ימנע הרבה תסבוכות. מעבר לכך רוב המדריכים הם כאלו שמראש יצאו להדרכה ולכן מעולם לא ראו שטח.

אגוזי20

New member
בוטל שבוע בתי חולים.

שבוע מרפאות הפך ליום מרפאות וגם את זה החניכים מכסתחים וחותכים לראשון.

2inaroad

New member
ככה

1. השיבוץ בהתנסות- לא יודע איך קובעים. 2. עוזר אבל יטתר יעזור ניסיון בהדרכה, שים לב שמחפשים מדריכים ולא חובשים! זה מפיל הרבה במיונים. נראה יל שהסיכוי לעבור את המיון הוא אחד שתיים ל- 15 בערך. 3. תתקשר למדור האיתור של חר"פ ותבקש מיונים לזה.

מדריכי פאראמדיק

נכון להיות קורס הפאראמדיק הצבאי מועבר על ידי מד"א, על כן המדריכים של הקורס הם מדריכי מד"א. יכול להיות שמלבדם יש מכ"ים ומדריכים עוזרים מחיל הרפואה למרות שלא ידוע לי עליהם.

אגוזי20

New member
הסגל

הסגל של הדרך קורס פרמדיקים צבאיים הוא קצין לאו דווקא פראמדיק, ועוד 2 מדריכים מהבהד.

אבל הם לא מדריכים את הקורס

הם רק הסגל הפיקודי מדריכי הקורס היו ונשארו מדריכים ממד"א.

אגוזי20

New member
יש הדרכות מסוגים שונים

שגם מדריכים צבאיים מעבירים. רוב ההדרכות מועברות על ידי מדא וגורמים מקצועיים אחרים. ואם אני לא טועה, מפקד הקורס שלהם הוא פראמדיק, אז אין סיבה שגם הוא לא יעביר שיעורים בנושאים מורכבים.

יש סיבה

פאראמדיק שהוא אינו מדריך פאראמדיקים לא יכול להדריך את הקורס, המקצועיות, הנסיון והיכולת משחקים כאן תפקיד. אם מפקד הקורס אינו מדריך פאראמדיקים סביר שלא יוכל להדריך את השיעורים המורכבים. תכני הקורס עצמם מועברים על ידי מדא, השאר מועברים על ידי אותו סגל פיקודי.

אגוזי20

New member
לא נראה סביר הפרופיל.

התנסות עוברים בגדוד או מרפאה כלשהי. אפשר לצאת להדרכה אחרי סיום קורס חובשים רגיל במידה והראת נכונות ועברת את המיונים במהלך קורס החובשים.

אגוזי20

New member
סוגי הדכרות.

1. הדרכות יסוד - הדרכת קורס חובשים, באוירה של טירונות בדרך כלל החניכים שונאים את הסגל והבהד. ולסגל נשבר הזין מהחניכים. 2. מפקדים- מדריך של קורסים מתקדמים יותר, אחראי מרפאות, חוגדים, פרמדיקים, רופאים. 3. חוליה ארצית - עוברים בין המרפאות והגדודים השונים ומעבירים להם הדכרות. 4. חוליה פיקודית- אותו דבר רק בפיקוד. וזהו נראה לי תקנו אם אני טועה במשהו

2inaroad

New member
נראה לי שאתה מבלבל

הבחור שאל על "הדרכת חובשים" וזה מקצוע שיש לו איתור וזימון קדם צבאיים (איך אני יודע- כי זומנתי). והתפקיד הוא לא ללמד חובשים בקורס אלא לרענן את הידע של כל סגלי הרפואה בצה"ל. למה זה נקרא "הדרכת חובשים (בלבד)" לא יודע אבל יש מצב שאתה נותן הדרכה מול רופאים מומחים שזומנו למילואים, שהם מבוגרים ממך וכו'. לכן מחפשים את המדריכים מלידה! לגבי הפרופיל- טענת שזה לפרופיל עורפי? אז חד משמעית- לא! חלק מההכשרה היא טירונות קרבית וקורס חובשים קרביים כדי שתדע את המקצוע עליו תדריך. וזהו תפקיד מאוד ייחודי, שכן הוא עורפי לגמרי ופתוח לבנים בעלי פרוםיל קרבי. כמו חמ"ן כזה... אם רוצים מיונים- להתקשר ליחדית האיתור של חר"פ או אט"ל (או בשמם החדש- אלר"ם).

למעלה