הדרך

tlingit

New member
הדרך

The Road Not Taken Robert Frost Two roads diverged in a yellow wood, And sorry I could not travel both And be one traveler, long I stood And looked down one as far as I could To where it bent in the undergrowth; Then took the other, as just as fair, And having perhaps the better claim, Because it was grassy and wanted wear; Though as for that the passing there Had worn them really about the same, And both that morning equally lay In leaves no step had trodden black. Oh, I kept the first for another day! Yet knowing how way leads on to way, I doubted if I should ever come back. I shall be telling this with a sigh Somewhere ages and ages hence: Two roads diverged in a wood, and I-- I took the one less traveled by, And that has made all the difference.​
הנה קישור לכמה תרגומים אפשריים לשיר המופלא הזה, בסגנונות שונים ועוד קישור לשני תרגומים יפים נוספים והשאלה שלי אליכם: על מה אתם חושבים אחרי שקראתם אותו

מעורר השראה

יש לנו אינספור רגעים בחיים לקחת את הדרך שצעדו בה פחות חתכו אותנו בכביש - לחתוך חזרה? או לחייך ולפנות מקום? התוכניות שלנו לא יוצאות אל הפועל כמו שרצינו - להתאכזב ולעזוב? או לראות מה יש ביכולתינו לעשות הלאה? משהו פונה אלינו בגסות - לתקוף בחזרה? או להגיב בנימוס ולעיניין? משהו מתעקש ללא הרף - להיות צודק? או להיות חכם? הדרך בה כולם הולכים היא הדרך בה אנחנו מתוכנתים ללכת, תרבות שלימה וחיים שלמים שוקדים על התיכנות הזה. לא פשוט בכלל לבחור כל יום וכל רגע ללכת בדרך שבה צועדים פחות ויחד עם זה לא בילתי אפשרי הצעד הראשון הוא לעמוד ולהתבונן ולראות שישנן שתי דרכים ושיש אחת עם עשב גבוה וסבך עצים עבותים זו הדרך שצעדו בה פחות הצעד השני הוא להבין שהדרכים כולן מובילות לאותו המקום לא חשוב באיזה דרך נלך ביום מין הימים בשיבתינו נשאל את עצמינו רק שאלה אחת האם עשיתי הבדל? או שהלכתי אחרי כולם? יום מקסים לכולם והלוואי וכל אחד מכם ימצא את הדרך שלו, עכשיו ובכל רגע תודה טלינגיט

shosh arie

New member
בחירה

אותי זה מחבר לבחירות בחיינו. הבחירה שלי, מתוך האפשרויות הקיימות, היא זו שעושה את ההבדל. בחירה שבחרתיי היום, תשפיע על מי שאהיה מחר.

גלעד63

New member
שיר יפה

אם כי אני יותר מתחברל שיר אחר של פרוסט, ציטוט הבית האחרון מהזיכרון: The woods are lovely, dark and deep But I have promises to keep And miles to go before I sleep And miles to go before I sleep בשני השירים אני לא רואה, אגב, את המסר האימוני - דרך צריך לבחור בהתאם לתוצאות בדיקה מקיפה ככל האפשר - השאלה כמה אנשים לפני כבר בחרו באותה דרך נראית לי, על פניו, די שולית.

isaacm

New member
מדבר אלי, רוברט

השיר הזה, כמו שהוא כל כך מדבר אלי. יש צער על כך שגוף אחד יכול לבחור רק מסלול אחד (בזמן נתון). מדבר על כך שאוכל, אם ארצה, לשמור את הבחירה השניה ליום אחר. מדבר על כך שספק אם אשוב. וכל ההבדל הוא בבחירה שלי את הדרך הפחות משומשת. מבין את הצער, מתחבר לספק. ויודע שזו דרכי, כל עוד אוכל, ללכת ולהוביל בשבילים שטרם נדרכו, בצורה שטרם נוסתה. אהבתי איציק

למעלה