הדרך שלי לשלום

הדרך שלי לשלום

אני איש שמאל, שמאל ציוני. השמאל הציוני הם אלה שייסדו את המדינה, הם אלה שנלחמו במלחמות בכי קשות של ישראל – למען תקומת העם היהודי בארץ ישראל. השמאל לא מחפש איך להילחם נגד האדם, הוא מחפש איך להילחם נגד הטרור. אני רוצה להמשיך בדרכם של בן-גוריון, אשכול ורבין – מדינה יהודית בעלת יחסי שלום עם השכנים, כפי שצוין במגילת העצמאות. אני מאמין בדמוקרטיה, סוציאל-דמוקרטיה ושלום. אני גיבשתי תוכנית שלום, אשר תעזור לנו להילחם נגד הטרור לצד שיחות שלום. התוכנית מבוססת על ביטול זכות השיבה, הכרה בירושלים כבעיר הבירה של ישראל – מדינת היהודים ,על סיפוח ההתנחלויות שנמצאים בגדה למדינת ישראל והכרה במדינת ישראל כבמדינה יהודית. התוכנית מבוססת גם כל מלחמה חזקה נגד הטרור. א. כל ערביי שחיי במדינת ישראל ומחזיק קשר עם ארגוני הטרור מאבד את האזרחות הישראלית, והוא ביחד עם משפחתו מגורשים מחוץ לגבולות ארץ-ישראל. ב. כל מדינות ערב מכירות במדינת ישראל כבמדינתו של העם היהודי. ג. זכות השיבה מבוטלת. ד. ירושלים היא בירתה הנצחית של מדינת ישראל, אין שום סיכוי שנחלק אותה. ה. מדינה פלסטינית לא תקבל אישור להתקיים ללא הכרה בדברים שנאמרו קודם. ו. ההתנחלויות הגדולות שנמצאות בגדה המערבית יסופחו לשטח מדינת ישראל. ז. תוקם גדר הפרדה אשר תקיף את מדינת ישראל כדי למנוע חדירת מחבלים לשטח ארץ-ישראל. ח. כל ערבי בעל אזרחות ישראלית העובר לגור בפלסטין מאבד ביחד עם משפחתו את האזרחות הישראלית לתמיד. ט. הערביים מקבלים אוטונומיה פלסטינית לתקופת ניסיון של עשר שנים, במהלך עשר השנים האלה ישראל תזרים לשם כסף על מנת לעזור למדינה להתפתח. 1. במקרה שלא יהיה טרור במהלך עשר השנים האלה והפלסטינים יפגינו נכונות ע"י פנייה לשיחות השלום, בתום עשר השניים ישראל תחתום עם הפלסטינים על הסכם שלום ופלסטין תהפוך למדינתו העצמאית של העם הערבי פלסטיני. מיד עם קום המדינה הפלסטינית ישראל תספק להם כסף במשך שנה כדי לעזור למדינה הפלסטינית להתרומם. בתום השנה מאז קום המדינה הפלסטינית ישראל מפסיקה לספק לה מים, כסף וחשמל ופלסטין הופכת למדינה עצמאית באמת. במקרה שקמה מדינה פלסטינית אז פליטי 1948 יוכלו להתיישב באדמת פלסטין. 2. במקרה שהערביים הפלסטינים ימשיכו עם הטרור ולא יפנו לשיחות השלום, בתום עשר השנים תפורק האוטונומיה הערבית בפלסטין והשטח יסופח בחזרה לישראל. אזרחי האוטונומיה הפלסטינית לשעבר לא יוכלו לקבל אזרחות ישראלית.

The Broken Bit

New member
הדרך לשלום מתחילה

בחינוך לשלום. איפה ההסתה? איפה הפערים הדתיים? מי מהצד השני שהמטרה שלו להיות שהיד יסכים?

idoz

New member
בעיה עם סעיף א'

אתה יודע כמה מהומות זה יעורר? הכיצד נדע איזה קשר עם ארגון טרור נחשב לקשר שיש להורסו? האם נגרש רק את המשפחה הגרעינית של אותו אדם? אם נגרש אותה מה נעשה בנוגע לילדיו של אחיו של אותו אדם שיש לו קשרים עם הטרור?

למעלה