הדרך שלי לשלום

אשרת

New member
ואף ישראלי שפוי לא יסכים לפתרון שלך

כך שטכנית גם אתה מסתובב סביב זנבך ללא תוחלת , ואתה כמו הימין הקיצוני וכמו החאמס מובילים את כולנו לדרך ללא מוצא.

את רואה. האשמה בנו.

לפתרון שלי יסכימו כל הפלסטינים ורק מעט ישראל. לכן אנו האשמים ולא הפלסטינים בהמשך הסכסוך.

אשרת

New member
תעשה טובה..

תתחזיר את תעודת הזהות שלך, ותעבור לגור ברש"פ כך תוכל להאשים אותנו בלב שלם בכל תחלואות העולם. לא ברור לי למה אתה חשוב שאנחנו חייבים להסכים באופן חד צדדי לדרישות הפלסטינים בדיוק? למה הם לא צריכים להסכים עם דרישתנו?

חימס

New member
גזען!

איך אתה יודע למה הפלסטינים יסכימו או לא? עם כמה פלסטינים דיברת בחיים שלך, אם בכלל? עשית סקר? למה אתה עושה מהעם הפלסטיני מקשה אחת, כשזה ברור לגמרי שגם הם בני אדם וקיימים אצלם תומכים באידיאולגיות שונות, מה שמעיד על יכולת אמיתית של חשיבה חופשית? תבדוק כמה תומכים יש אצלם למפקד הלאומי כמשל. אתה מכליל את העם הפלסטיני על כל גווניו בהתאם לאידיאולוגיה ההזויה שלך, והכללה כידוע מעידה על גזענות. גזען!

../images/Emo6.gif האם ידוע לך מספר התומכים

הפלסטינים בתוכנית המפקד הלאומי ? מעט מאוד וכדאי שתברר לפני שאתה מתפרץ. רק הפתרון שהצעתי מקובל על כל הפלסטינים ורק הוא יצליח על אפו ועל חמתו של השמאל הציוני.

ש

שלמה איזקסון

Guest
מוטי כנראה אינו מבין משהו בסיסי !

הוא כל הזמן אומר שהם לא יקבלו את העקרון של שתי מדינות ושהם לא יסכימו לוותר על זכות שיבה לתוך מדינת ישראל ולא יסכימו ל...ולא...מוטי כנראה שכחת שאנחנו ולים להכנע לעל תנאי שלהם!אז אתה רוצה להגיד שכל מה שהם לא יסכימו אז נכנע?!אנחנו בשמאל השפוי והציוני מוכנים בצורה הגונה לחלק את הארץ הזאת לשתי מדינות על פי קווי 67 וזה מה שהנהגת הרשו תומכת.אתה לעומת זאתתומך בדרישת החמאס לבטל בכלל לגמרי את רעיון המדינה היהודית שאין לזה זכות קיום....אני מוכן לוותר על המון דברים כדי לקיים את מדינת היהודים אבל אני לא מוכן לוורת על עצם קיומה ואף אדם שפוי לא מוכן! הסכמה לזכות השיבה פירושה דבר אחד פשוט :חזרתם של מיליוני פליטים לתוך ארץ ישראל למדינה הדו לאומית שלך שתהפוך איתם ואגב גםן בלעדיהם למדינה עם רוב ערבי ברור שבה המיעוט היהודי ירדף בדיוק כמו בגרמניה הנאצית!אתה ואנשים שכמותך מבזים את עצם קיומנו ומדינתנו!ביום העצמאות הזה אני אומר לך ולימין הקיצוני שאתם רוצים להביא עליונ את חורבן המדינה לא!לא ניתן לכם להרוס את השאיפה הלגיטימית שלנו להיות עם חופשי(חופשי גם מכיבוש) במדינה יהודית ודמוקרטית!2 מדינות לשני עמים!זהו הפיתרון היחיד והוא מוכר על ידי כל העולם המערבי!ואם זה לא חימוצא חן בעיניך תצטרף לחמאס!

חימס

New member
אני אולי טועה במספרים

אבל אתה טועה במהות. זה שהם מיעוט זה לא משנה את העובדה שהם קיימים, וכבר היו מקרים מעולם שבהם המיעוט הוכיח את צדקתו על הרוב. מה שאתה אומר זה שהפיתרון הציוני (כל פיתרון שהוא שמשרת את האינטרס הישראלי) לא מתקבל/יתקבל ע"י הפלסטינים. אני חוזר על דבריי: מי אתה שתקבע להם ומי אתה שתתנבא? מי שמך? לידיעתך, יש מפלגות ברשות שמצדדות בגבולות 67', לא כולם רוצים להשמיד אותנו, וגם אם כן, הם יודעים שזה לא בר ביצוע. הפיתרון שאתה ושהפלסטינים הפנאטים מציעים לעולם לא יתקבל ע"י ישראל, שכן יצר החיים פועם בה. יש לי שאלה אליך (לצורך העניין אשתמש בהכללה שלך, כדי לפשט את המסר): למה פיתרון שלא יתקבל על צד אחד בשום אופן עדיף על פיתרון דומה שלא יתקבל על הצד השני? אתה טוען שבגלל שאנחנו לא "מתפשרים" - מוותרים על מדינת ישראל הן כמדינה יהודית (להזכירך, זו התרבות שלנו ומי שאנחנו) והן כבית פיסי - הבעיה איתנו. זה שהפלסטינים לעולם לא יסכימו לפשרה אמיתית (לטענתך), כי הם רוצים את הכל החמדנים, לא מהווה בעיה בשבילך? מה לעשות - צריך להתפשר. אין ולא תהיה לפלסטינים בררה אחרת כמו שלנו אין. ויתור על מרבית שטחי הכיבוש של 67, פינוי יהודים מביתם, ואולי אפילו ויתור חלקי על ירושלים, זה ויתור משמעותי. על מה הפלסטינים מוכנים לוותר (שוב, לפי ההכללה שלך)? על מנת לסיים את הסכסוך כל צד יהיה צריך לוותר על משהו.

אתה טועה הלא רק במספרים אלא בכך

שאינך מבין שאנו גזלנו מהפלסטינים את ארצם אדמתם וביתם. גרשנו אותם והתנחלנו במקומם. מה היית אומר לו אנו היינו במצבם ? גם אם תאמר שהיית מתפשר, הם אינם מתפשרים ולכן יש לנו שתי ברירות: המשך הסכסוך שפירושו חיסול ישראל בעתיד או שלום במדינה דו לאומית שפירושו המשך קיומנו כעם שיש לו מדינה.

מה?

יש לך משהו אחר לספר לי? עובדה: הם עזבו את ישראל בלי שהם ראו חייל יהודי אחד.

אשרת

New member
תלך אתה ללמוד היסטוריה, ולא זו

שנכתבה על ידי היסטוריונים פלסטינים, יקירי. מישהו, הרעיל לך את המוח בצורה מחליאה ביותר. אני משערת שאתה ודאי עשית קרע בחולצתך לאות הזדהות עם ערביי ישראל בערב יום העצמאות...

אשרת

New member
השמצות?

צר לי, אבל באמת כדאי שתחרען קצת את הידע שלך בהיסטוריה.

חימס

New member
או ש...

יתממש מה שמתוכנן כעת - פיתרון כפוי. נסיגה חד-צדדית. אמנם קשה לי להאמין ששרון יבצע את זה, אבל למקרה שאי אפשר להגיע לפשרה זה מה שצריך לעשות.

לגבי הר הבית

הר הבית מפסיק להיות בשליטה ערביית בלבד בשל היותו קדוש ליהודים, והוא מחולק לשני חצאים: 1. החצי היהודי שבו כל השליטה יהודית. 2. החצי הערבי, שבו נמצא מסגד אל-אקצה, שבו כל השליטה ערבית חוץ מהשליטה הביטחונית אשר נמצאת באחריות מדינת ישראל.

ש

שלמה איזקסון

Guest
מקס זה קצת מורכב כמה דברים:

1)השמאל הציוני מבין שכן תהיה פשרעה בירושלים ואנחנו מוכנים שחלקים ממזרח העיר שבהם ממילא יש שכונות ערביות צפופות שפוגעות בנו דמוגרפית יעברו למדינה הפשלתינית ראה ערך שכונה שיח ג'ראח איפה שהאוריינט האוס וכאלה...באשר לעיר העתיקה שם זה יותר מורכב והפתרון יותר דתי ממדיני וצריכה לקום שם מועצה דתית עם יצוג לשלושת הדתות וריבונות משותפת.... השכונות היהודיות במזרח ירושלים ישארו כמובן בשליטת ירושלים. 2)על אף שיש להתנגד בתוקף כמו שאנחנו מתנגדים לזכות השיבה מבחינה הסטורית מה שקרה אינו פשוט.נכון שחלק גדול מהם עזבו מרצונם כי פחדו או נענו לקיראת מנהיגי מדינותע רב לעזוב את הארץ אך יש כאלה שהמצב היה שונה.בכפרים מסוימים(מעטים) כן חל גירוש ובאחרים התושבים עזבו לאחר שהובטח להם שיוכלו לזיחור דבר שלא אפשרנו אחר כך.מבחינה הסטורית בוצע להם עוול אבל גם להיודי מרוקו ועיראק בוצעו עוולות על ידי השליטים המקומיים שנתנו לטבוח בהם.לכן מבחינה הסטוריה כן נגרם להם עוול שגם לנו שי חלק בו אבל לא ניתן להשיב אחורה את הגלגל.היום אין לנו אפשרות לקבל פליטים במדינת ישראל ולכן הפתרון להם הוא איפה שהם יושבים היום ובמדינה הפלשטינית העדתידית בסיוע כלכלי בין לאומי וגם ישראלי(פיצוי כספי).את שנעשה אין להשיב אחורה וערבים לא יחזרו ליפו בדיוק כמו שיהודי בגדד לא חוזרים אליה.

למעלה