הדרך שלי לשלום

הדרך שלי לשלום

אני איש שמאל, שמאל ציוני. השמאל הציוני הם אלה שייסדו את המדינה, הם אלה שנלחמו במלחמות בכי קשות של ישראל – למען תקומת העם היהודי בארץ ישראל. השמאל לא מחפש איך להילחם נגד האדם, הוא מחפש איך להילחם נגד הטרור. אני רוצה להמשיך בדרכם של בן-גוריון, אשכול ורבין – מדינה יהודית בעלת יחסי שלום עם השכנים, כפי שצוין במגילת העצמאות. אני מאמין בדמוקרטיה, סוציאל-דמוקרטיה ושלום. אני גיבשתי תוכנית שלום, אשר תעזור לנו להילחם נגד הטרור לצד שיחות שלום. התוכנית מבוססת על ביטול זכות השיבה, הכרה בירושלים כבעיר הבירה של ישראל – מדינת היהודים ,על סיפוח ההתנחלויות שנמצאים בגדה למדינת ישראל והכרה במדינת ישראל כבמדינה יהודית. התוכנית מבוססת גם כל מלחמה חזקה נגד הטרור. א. כל ערביי שחיי במדינת ישראל ומחזיק קשר עם ארגוני הטרור מאבד את האזרחות הישראלית, והוא ביחד עם משפחתו מגורשים מחוץ לגבולות ארץ-ישראל. ב. כל מדינות ערב מכירות במדינת ישראל כבמדינתו של העם היהודי. ג. זכות השיבה מבוטלת. ד. ירושלים היא בירתה הנצחית של מדינת ישראל, אין שום סיכוי שנחלק אותה. ה. מדינה פלסטינית לא תקבל אישור להתקיים ללא הכרה בדברים שנאמרו קודם. ו. ההתנחלויות הגדולות שנמצאות בגדה המערבית יסופחו לשטח מדינת ישראל. ז. תוקם גדר הפרדה אשר תקיף את מדינת ישראל כדי למנוע חדירת מחבלים לשטח ארץ-ישראל. ח. כל ערבי בעל אזרחות ישראלית העובר לגור בפלסטין מאבד ביחד עם משפחתו את האזרחות הישראלית לתמיד. ט. הערביים מקבלים אוטונומיה פלסטינית לתקופת ניסיון של עשר שנים, במהלך עשר השנים האלה ישראל תזרים לשם כסף על מנת לעזור למדינה להתפתח. 1. במקרה שלא יהיה טרור במהלך עשר השנים האלה והפלסטינים יפגינו נכונות ע"י פנייה לשיחות השלום, בתום עשר השניים ישראל תחתום עם הפלסטינים על הסכם שלום ופלסטין תהפוך למדינתו העצמאית של העם הערבי פלסטיני. מיד עם קום המדינה הפלסטינית ישראל תספק להם כסף במשך שנה כדי לעזור למדינה הפלסטינית להתרומם. בתום השנה מאז קום המדינה הפלסטינית ישראל מפסיקה לספק לה מים, כסף וחשמל ופלסטין הופכת למדינה עצמאית באמת. 2. במקרה שהערביים הפלסטינים ימשיכו עם הטרור ולא יפנו לשיחות השלום, בתום עשר השנים תפורק האוטונומיה הערבית בפלסטין והשטח יסופח בחזרה לישראל. אזרחי האוטונומיה הפלסטינית לשעבר לא יוכלו לקבל אזרחות ישראלית.

ועוד משהו

במקרה שקמה מדינה פלסטינית אז פליטי 1948 יוכלו להתיישב באדמת פלסטין.

אתה רציני או צוחק אלי?

דרך אגב, אני מבקש שכל מי שלא מסכים איתי בדבר מה מסוים שירשום עם מה הוא לא מסעים ומה הוא מציע במקום.

טוב מה אני יגיד,

בשבילך מצנע זה ימין קיצוני, אתה תומך במדינה דו-לאומית, אתה תומך במסירת ירושלים ורוב שטחי ארץ-ישראל, אתה חוגג חגים ערביים, אתה לא ציוני (ואתה אמרת את זה פעם), בשבילך אפילו יח"ד ימנים (שלא לדבר על העבודה, שאני תומך בה) - אתה פשוט קומוניסט הזוי (אתה אמרת שאתה מחד"ש, חד"ש קומוניסטים). רוב השמאל נגד חלוקת ירושלים, רוב השמאל נגד מדינה דו-לאומית, רוב השמאל נגד זכות השיבה - זהו השמאל הציוני, רוב השמאל בישראל הוא שמאל ציוני (זה כולל את בן-גוריון, אשכול, רבין, פרס. וזה כולל את מפלגת העבודה, שאני תומך בה. אני שמאל, שמאל ציוני). נכון, הליכוד באמת לא קיבל את התוכנית שלי - רוב האנשים בפורומים הימנים מתנגדים להזדמנות להקים עוד מדינה שאני נותן לערביים הפלסטינים.

סליחה

אני מצתהר שקראתי לך הזוי, לא הייתי צריך לקלל אותך. תיסלח לי על הקללה - הגזמתי.

נכון שהרוב אינו תומך בדעותי אבל

אין זה אומר שהרוב צודק ! גם בן גוריון היה במיעוט כשהקים את המדינה. ומה הפתרון שלך חוץ מהמשך הסכסוך ?

אצלי המשך הסכסוך?

אתה רוצה את זכות השיבה (שמשמעותה השמדת מדינת ישראל) וקורה לי "ממשיך סכסוך"? על תשווה את עצמך לבן-גוריון, בן-גוריון היה אדם ציוני שהאמין במדינה יהודית (לא דו-לאומית, יהודית - כפי שצויין במגילת העצמאות).

זה כבר סיפור אחר

אתה אמרת שאני טועה היסטורית, אני הגבתי ובקשתי שתוכיח לי - לא הוכחת לי. הפיתרון היחיד שכרגע אתה מציע הוא בעצם השמדת מדינת ישראל, אף אדם שפוי לא יילך על זה. פלסטיני שפוי דווקה כן ייקבל את הפיתרון שלי.

זה מה שאתה חושב. העם הפלסטיני

סירב לקבל פתרונות הרבה יותר טובים ממה שהצעת אבל דחה אותם מתי תבין שמדינה דו לאומית היא צורך קיומי שלנו ולטובתינו.

חימס

New member
תגובה (אני מתנצל על האורך)

א. אני חושב שהנזק שאדם כזה עלול לעשות למדינה יגבר אם הוא יפעל מחוצה לה. כמו שאומר הפתגם (המנוסח רע לטעמי): "שמור על חבריך קרובים ועל אויביך עוד יותר"...או משהו כזה. בתוך גבולות ישראל תהיה לנו יותר בקרה עליו, וכמובן שישנה האופציה הפורמלית והמשעממת אך בינתיים היא עודנה עובדת - בית כלא. זו האופציה העדיפה עליי. ב. אמנם זה חשוב, אבל הסכסוך שלנו הוא עם הפלסטינים ולא עם כל מדינות ערב. אנחנו לא יכולים ואין לנו זכות לקבוע למדינות ערב כל דבר משהו דרך הסכם עם הפלסטינים. מה גם, אני חושב שרובן מכירות בנו, ואלו שלא פשוט ייאלצו להכיר בנו, כמו שלוב מתחילה עכשיו להכיר בשאר העולם בעל כורחה. ד/ו. היות והעם הפלסטיני הוא מוסלמי, ירושלים חשובה לו. אפשר להנהיג בעיר העתיקה משטר מיוחד שיכבד את שלושת הדתות ואת שני העמים, כל עוד המקומות הקדושים ליהודים וליהדות ישארו תחת ריבונות ישראלית. הפלסטינים לא יוותרו כ"כ מהר על ירושלים, ואפשר להבין אותם. על מנת לאפשר את המשטר המיוחד יהיה צורך בחלוקת ירושלים, כך שהצד המזרחי של ירושלים החופף לעיר העתיקה יהיה חלק מהמדינה הפלסטינית לכשתקום. אני אישית לא חושב שזה יהיה כ"כ נורא. אבל למרות שגם לי יש אינטרס לירושלים שלמה ויהודית, עידוד צמיחתן ולבסוף סיפוחן של ההתנחלויות ממזרח לירושלים עשוי למנוע את החלוקה. היות שאני יודע שירושלים זה נושא מסובך וטעון הבעתי נכונות להתפשר עליה במידת מה. ה. ראה א'. ח. למה לתמיד? במדינת ישראל יש את חוק האזרחות, ולמרות שהוא נועד ליהודים הוא עדיין דמוקרטי, ויש יחס הוגן לתושבי ישראל לא יהודים שנולדו בישראל. לעומת יהודי שרשאי לקבל אזרחות רק מתוקף יהדותו, בן לאום/דת אחר/ת זכאי לאזרחות ישראלית אם נולד בישראל (והיה אזרח ישראלי) או אם אחד מהוריו נולד בישראל (והיה אזרח ישראלי). כמובן שזכאות לאזרחות היא לא מתן אזרחות, ומי שחפץ באזרחות ישראלית ועומד בתנאים צריך לבקש זאת. הבה נשאיר את הדמוקרטיה על כנה, כי בינתיים, במידה הזו, היא צודקת. אולי זה יוצר בעיה עם כל העניין של בעיית הפליטים, אבל אל דאגה - הם מעולם לא היו אזרחי ישראל. ט. אם נחתם הסכם, ויש גדר שתגן עלינו, למה לא לאפשר להם הקמת מדינה לכל דבר? הם נאבקים לעצמאות, ואוטונומיה זו לא בדיוק עצמאות. אם לא ניתן להם להקים מדינה לא תהיה להם שום סיבה לחתום איתנו על הסכם. אני מסכים שלאחר היווסדות המדינה הפלסטינית יש לסייע להם כלכלית, ובאופן עקיף גם למיגור הטרור שבטח יישאר (רק באופן עקיף - מידע מודיעיני, שיטות ללוחמה בטרור, ועוד. אני מאמין שכיבוש צבאי אחד הספיק להם), עד שיהיו על הרגליים. ואם לא ימוגר הטרור והוא יקבל לגיטימציה מהשלטון והעם הפלסטיני, יהיה אפשר לצאת למלחמה נגדם, שלשם שינוי תהיה לגיטימית לגמרי.

ועם כל החוכמולוגיה שלך לצערי

אתה מסתובב סביב זנבך ללא תוחלת. שום פלסטיני לא יסכים לפתרון שלך ולכן גם אתה כמו הימין הקיצוני מובילים את כולנו לדרך ללא מוצא.

למעלה