הדרך הרביעית...

• פותח הנושא Kima
  • פורסם בתאריך

Kima

New member
הדרך הרביעית...

שלום לכולם, לא כתבתי כבר הרבה זמן אז... רציתי לשאול אתכם האם יש סתירה בין משנתו של דון חואן לבין הנסיונות להיות מודע לעצמי כל הזמן בכל זמן ובכל מקום עפ"י הדרך הרביעית אשר ג. גורדייף ואוספנסקי ייסדו אותה ... בתודה הלוחם.

L i z a r d

New member
הדרך הרביעית

ניסיון להיות מודע לעצמך כנראה לא יסתור את "משנתו של דון חואן". אני לא יודע בדיוק למה אתה מתכוון כשאתה אומר "ע"פ הדרך הרביעית של גורדייף". בכל אופן, הדרך של גורדייף והדרך של הטולטקים (דון חואן) הם באותו כיוון, הגישה הכללית היא אותה גישה, בהשוואה לדרכים אחרות. אם אתה מוצא סתירה פרקטית, אז... תראה, זה לא כל כך משנה מה תעשה, העיקר שתעשה את מה שנראה לך ושתעשה את זה עד הסוף (כרגע לפחות אני מדבר על הפרקטיקות הספיציפיות שציינת). תעשה את זה כל עוד זה עובד ואתה מרגיש את התוצאות בשטח, ואם לא סימן שהגיע הזמן לעשות משהו אחר.

foxx

New member
איך הספר ?

אתה מדבר על המסע אחר המופלא ? איך הוא ?

kung fu

New member
יש את הספר שנקרא הדרך הרביעית

ויש את הספר המסע אחר המופלא. הבנתי שהספר: הדרך הרביעית טוב יותר, ושהוא ממש מזכיר את דרך הלוחמים, אבל לא שלם ומלא אלא מגיעים שם לנקודה מסויימת וזהו. יש לי את שניהם אבל עדיין לא קראתי.

שני הספרים שונים במהותם

האחד "החיפוש אחר המופלא" - הוא ספר מובנה שנכתב ע"י אוספנסקי בימי חייו של גורדייב ויש שסוברים שגורדייב סמך את ידיו על ספר זה. השני - "הדרך הרביעית" נכתב גם הוא ע"י אוספנסקי ונכתב בצורה של שאלות ותשובות. הספר קל יותר לקריאה ע"י חלק מהאנשים אבל לא נאמרים עליו האיכויות שנאמרים על "החיפוש..." לאחרונה יצא ספר שנכתב ע"י גורדייב ותורגם לעברית "סיפורי בעל זבוב לנכדו" זהו ספר קשה מאד לקריאה ונכתב בצורה מאד מיוחדת, מי שרגיש לעניינים אלו יחוש בוודאי בעבודת התרגום הסיזיפית שהושקעה בספר ע"י המתרגמים ע"מ להשאר נאמנים לרוח הסופר. למרות שקראתי את כל ספריו של קרלוס קסטנדה (בעברית) ואת כל כתבי אוספנסקי וגורדייב (בעברית) לא הייתי מזדרז להסיק שדרך השאמאנים ודרכו של גורדדיב חופפות. הן יכולות להשיק במקומות שונים אבל הייתי נזהר מלומר יותר שכן אין לי הסמכות לדבר בשם ממשיכי דרכו של גורדייב כמו גם של דון חואן מאטוס... בכל מקרה, מכיוון שאני מאד אוהב את התחומים שהספרים והסופרים הנ"ל מתעסקים איתם - יוצא לי גם מפעם לפעם לקרוא שוב ושוב את הספרים וכל פעם ההבנות שלי משתנות בהתאם לגילי ולבשלות הנפשית שלי - וכך בעצם נמדדים ספרים גדולים - שמשתבחים עם הזמן. עוד הערה קטנה - אני יודע שלדרך הרביעית יש מורים בארץ כבר עשרות שנים וזהו ייתרון גדול למחפש דרך שיכול לראות תלמידים בשיטה בני כמה וכמה שנים. לא יצא לי להתקל בבית ספר של "דרכו של לוחם" (תקנו אותי-והפנו אותי) זהו חסרון גדול שכן למי שמתחיל ללמוד קשה לו לראות לאן פניו מועדות. (גם קסטנדה לא ידע לאן פניו מועדות - אבל זה לא שינה לו שכן היה לו הסכם עם דון חואן מאטוס שחייב אותו לשלם ב"זמן" ואכן הוא מודה שחלק נכבד מהלימוד נעשה בקשב השני "ללא ידיעתו")

loquado

New member
גורדייף ואוספנסקי ודון חואן

גורדייף לימד את אוספנסקי ועוד רבים תורה שנקראה הדרך הרביעית. אוספנסקי כתב עליה כמה ספרים - המוצלח בינהם הוא "החיפוש אחר המופלא" -את הספר ה"דרך הרביעית" אני ממליץ לא לקרוא - למרות שבשל רוח הדברים האינטלקטואלית שעולה ממנו אני משער שרובכם תתאהבו בו. אין סתירה בין התורות אבל נראה לי שאת תורתו של גודרדייף כפי שתוארה ב"חיפוש אחר המופלא" לא כל כך הבנת (עפ"י ניסוח השאלה) להיות מודע לעצמך בכל זמן וזמן אינה מטרה לכשעצמה.בגלל המורכבות שלנו -בני התקופה הזאת שמיד ממהרים להעניק לעצמם תשומת לב בכל אירוע קל לחשוב שזו המטרה ולהתרכז במה אני חושב \מרגיש \ לובש וכ'ו כשהכוונה היא הפוכה לחלוטין. הכוונה היא לבסס את עמדת התצפית שלך ממשל "בעל הבית" שמופיע ב"חיפוש אחר המופלא". הביסוס לא יתרחש אם שאר תחומי חייך אינם מעוגנים בעבותות בדרך זו ובתנאים שגורדייף ידע שדרושים לה. לכן בית הספר, והאחוזה, וההון שנצבר כדי לקיימם... מטרת הלימוד כולו היא להתפתח ולהגיע למצב קיומי תודעתי תמידי שחלק מהאימון אליו הוא ע"י זכירת עצמך בדרך מאוד מיוחדת שאינה מפורטת (וטוב שכך) בספרים. הייתי ממליץ לקרוא את ספריו של גורדייף ובייחוד האחרון שתורגם לעברית לפני כשנה " עלילות בעל זבוב לנכדו". דון חואן וגורדייף הובילו אנשים בשבילים שונים לחלוטין. אך המשותף בינהם ונקודות ההשקה בין התורות מרתק ומעשיר למי שרוצה להצליב מידע לגבי תחומים מסויימים. עיקר ההבדל הוא שתורתו של גורדייף יועדה לאדם המודרני ולהיבטים הפסיכולוגים הבעייתים שלו ואילו משנתו של דון חואן יועדה לאדם פשוט יותר ( עם פחות מחלות מנטליות) מורים גדולים עם מורשת אמיתית ונהדרת.

loquado

New member
היי קופץ

תודה על המשוב. הפורום באתר לב הארי לא יפתח מחדש - אבל... משהו חדש יפתח ויאפשר הרבה יותר. -תרגיש חופשי לקפוץ :)

loquado

New member
אין סתירה

פשוט דרכים שונות. או כמו שאמרה עליסה: "הכי ההיפך שאפשר..." :)

למעלה