הדרך הזולה ל canon eos30

יוסי99

New member
הדרך הזולה ל canon eos30

אני מנסה להעריך מהי הדרך הזולה ביותר (והבטוחה - לא בא לי לזרוק כסף שגם ככה אין לי) לרכישת המצלמה הנ"ל. יצויין שאין לי יותר מדי מושג במה שאני עושה, המטרה היא ללמוד לאחר שתהיה לי מצלמה. השאלה מתחלקת לשתיים: 1) מהן ההוצאות הבסיסיות מעבר לגוף המצלמה ? (איזה עדשה כדאי לרכוש, לצרכים "כלליים" + זום סביר, ואיזה עדשה נוספת כדאי לשקול כאקסטרה + אם יש הוצאות נוספות - פלאש, חצובה, תיק, case לסוללות - כל דבר שנחוץ כדי לצאת לדרך) 2) עלות של כל החבילה - בארץ או מחו"ל. כאשר השאלה העיקרית היא מהן ההוצאות הנלוות (מלבד משלוח) שצריך לקחת בחשבון ברכישה מ Ebay או מ B&H. (האם ברכישה באיביי צריך לשלם מסים בגובה זהה ? - בהנחה שקניתי מסוחר ולא מפרטי - בגלל הבטחון) והשאלה השנייה היא איזה אחריות צריכה להיות כדי שהיא תתפוס בארץ. רוב תודות יוסי

orinu

New member
יוסי - בחירה מצוינת

לצורך לימוד, מצלמות ה-SLR הן הבחירה הנכונה ואלה של קנון (וגם ניקון למען ההגינות) הן הבחירה הטובה ביותר. הדגם הספציפי שבחרת מתאים מאוד לחובב המתחיל ומאפשר גדילה גם לחובב המתקדם. שתי עדשות בסיסיות אך טובות שהייתי ממליץ לך לקנות הן 105-28 ו-300-75 של קנון (בהנחה שאתה מתענין בצילום גיאוגרפי ובידיעה שאין לך תקציב בלתי מוגבל). לגבי הקניה בחו"ל - אני מוצא מי שעובר בארה"ב, מזמין ב-B&H את הציוד ושולח אותו בתוך ארה"ב. ביטוח - אני מבטח את הציוד נגד כל הסיכונים במסגרת ביטוח תכולת הדירה ולכן אין לי סיבה לדאוג בנושא האחריות.

© DrorZi

New member
אם אין לך מושג מה אתה עושה

אז למה בחרת את המצלמה הזו דווקא
דרור זי.

יוסי99

New member
שיקול די פשוט

ללכת על דגם נפוץ ומוכר, של חברה אמינה, מוערך, בלה בלה בלה. עם זאת לא להוציא כסף על משהו מעבר לצורך שלי, שהוא כאמור ללמוד ולהתפתח ולא לצלם אלפי תמונות מקצועיות. מצד שני - אם כבר להוציא כסף שאין לי, לא לעשות את זה פעמיים. חוץ מזה, שיצא לי (ממש מעט) לצלם עם ה eos300, שהיא למעשה האופציה "מתחת" והיא, לעניות דעתי, לא מתאימה או לא תתאים במהרה לצרכים שלי. היא יותר מדי צעצוע \ פוינט אנד שוט בשבילי, גם אם יש לה אופציות נוספות, היא בנויה קודם כל לשימוש אוטומטי לצילום שמחות משפחתיות וקצת יותר - לא ממש רפלקס רצינית. אם יש לך הצעות אחרות, אשמח לשמוע. עם זאת, כשהרעיון הוא לא לקחת סיכון ואין צרכים מיוחדים, לא יודע אם יש משהו יותר טוב מה mainstream. מה שכן הייתי מוכן לשקול - זה לרכוש גוף "עתיק" ומשומש, במחיר סמלי בהרבה. הבעיה - לא יודע מה לחפש, לא יודע איך להמנע מזה שידפקו אותי, לא יודע אם יש בכלל משהו שיתאים לצרכיי. כמו כן - אשמח לקבל תשובה, ולו בהערכה גסה, לשאלות המקוריות. שוב תודה.

© DrorZi

New member
יש משהו באמצע - EOS30

או אפילו "רק" את ה 33, תרשה לי להציע אסטרטגיה טיפה שונה: ה EOS30 טובה מאוד ללימוד ותשרת אותך להרבה זמן אבל תעלה פחות מה 3. בכסף שתחסוך תקנה עדשה/פלאש. עם הזמן וההתקדמות, עוד הרבה לפני שתרגיש שהמצלמה קטנה עליך אתה תאסוף ציוד (עדשות, פלאש, פילטרים, חצובה ועוד) ואז תקנה גוף דיגיטלי
(שכבר יתאים לכל הציוד שכבר רכשת) לדעתי רכישת ה 30 במקום ה 3 תלחץ אותך פחות בכסף ותתן תמורה מעולה לא פחות.
דרור זי.

© DrorZi

New member
אוקי, נא להתעלם ממני בבקשה

משום מה החלטתי שההודעה הראשונית דיברה על EOS 3 ...
דרור זי.

© DrorZi

New member
תתעלם מכל התשובות שלי

היה לי בג בקריאה הראשונית ... הדרך שבחרת בה מצויינת.
דרור זי.

כמה תשובות

קודם כל אציין את בחירתך הטובה-בדגם הזה - או בדומה לו - כדגם הטוב ללימוד והתפתחות - מה שמתחתיו מגביל ומה שמעליו - משוכלל מדי. מה שתצטרך:גוף מצלמה,ומציעה לבחור בזה עם הפוקוס בעזרת העין - זה מש לא גימיק כאן,והפוקוס מהיר מאוד,ויכול לעזור במצבים שונים. עדשת זום,ה28-105 צמצם 3.5-4.5 ובעתיד:עדשת 100-300 \75-300 - כשתרצה לצלם נושאים מרוחקים יותר. פלאש חיצוני - כמובן.תיק - חייבים. חצובה - תלוי בסגנון הצילום שלך - אפשר להחליט אח"כ - ובכל מקרה עדיף לרכוש אותה בארץ-כי המשלוח מחו"ל מייקר יותר ממחירי הארץ. אחריות - צריך בינלאומית. אפשר למצוא גם בלוחות היד השניה,אם יש מזל. למחירים בחו"ל תראה אצל B&H .רבים קונים מהם.

shmulik b

New member
בחירה מצויינת למצלמה...../images/Emo45.gif

אני בחרתי את ה33 במקום ה30... אותה מצלמה בדיוק רק ללא אפשרות ביצוע פוקוס בעזרת העיין(חסכון של כמה מאות שקלים). הוספתי (בהדרגה) : עדשת טמרון 24-135 ועדשת סיגמא 70-300 APO חצובה ובסוף בסוף החלפתי את הפלאש (420EX) ב 550EX. כמובן גריפ סוללות מוסיף המון לאיכות החיים פילטר מקטב מתאים ותשקוט הארץ 40 שנה.......

snow goose

New member
עוד הצעה לי אליך

אם אתה מעוניין בגוף מקצועי יותר אך מעט ישן יותר, קח כאופציה את ה-eos 5. מצלמה פנטסטית, יש כאלה שיאמרו לך שזאת המצלמה הטובה ביותר שיצאה מסדרת ה-eos. לא מייצרים אותה כיום אך שוק היד שניה שלה מפותח מאוד פה בארץ. אני קניתי את המצלמה בארה"ב במחיר פשוט מגוחך. מדובר במצלמה מקצועית לכל דבר, מה שלא תקף על הeos 30 שהיא חצי מקצועית. כמה חסרונות לeos5 נמדדות עקב תאריך יצור ישן 92' - מספר חידושים, במיוחד בתחום הפלאש, לא יהיו תקפים במצלמה הזו. ה-30 מצלמה מעולה גם כן אבל תקח כאופציה נוספת את ה-oes 5.

למעלה