הדרישה חסרת הרגישות מנשים להתלונן מיד אחרי אונס

מעמקים39

New member
הדרישה חסרת הרגישות מנשים להתלונן מיד אחרי אונס

לאחרונה נשמעת בציבור קריאה לנשים, חסרת רגישות או הבנה בסיסית בנפש האדם, להתלונן על אונס או הטרדה מינית מיד כשזה מתרחש. הציבור שופט נשים על בחירתן לשתוק או על בחירתן לשתף רק כעבור שנים רבות.
מה שעצוב זה שהמסר לא עבר. המסר הפשוט שלעבור אונס זה דבר קשה מנשוא ואין לאף אדם בעולם זכות לשפוט אישה שחוותה גיהנום או לדרוש ממנה לעמוד באיזשהו לוח זמנים. מדובר באטימות הגובלת ברוע בעיניי.
חשוב לי לציין שמעבר לקושי האישי הנוגע לאירוע התקיפה עצמו, גם המוסדות השונים מוסיפים חטא על פשע כשהנאנסת עוברת סוג של אונס שני בבתי המשפט ואונס שלישי כשהאנס מקבל עונש מגוחך על שהרס את חייה.

ga26

Member
מערכות האכיפה היום לא בנויות למקרי אונס

השופטים והשוטרים לא מוכשרים ספציפית לקשיים שקיימים לנאנסות.
לגבי עיתוי התלונה - זו נגזרת ישירה של הבעיה במערכות המשפט והאכיפה. המשפט עובר לפייסבוק ושם זה המערב הפרוע - הכל מותר לטוב ולרע.

A לוןA

New member
כשאבי נפטר

הגיעו כלמיני "חכמים" ואמרו לי שהכי נכון להתאבל כך ולא אחרת, להגיד כך ולא אחרת ולעשות כך ולא אחרת.
ותשובתי לכולם היתה אחת- תודה על ה"עצות"- אבל אני אתאבל בדרכי- ואעשה אגיד אחווה ואתגבר על זה בדרכי. וגם אם אתם חושבים שאתם יודעים מה אני מרגיש או עובר- אין לכם שום זכות להגיד לי מה לעשות ואיך לחוות את האבל שלי.
&nbsp
כנ"ל לגבי שורדות אונס. עצם העלאת דרישה כלשהי מהן היא כבר מחוצפת, גסה וגובלת באלימות.
ישנן נשים שעוברות חיים שלמים כשהפגיעה הזו קבורה בנפשן בלי יכולת להוציא אותה ולעבד אותה אפילו בפני עצמן- אז ללכת ולשטוח את הדבר מול אנשים זרים (ועויינים לעיתים קרובות), בתוספת גינוי חברתי וכל יתר הדברים שפורטו לעיל?
&nbsp
חוצפה בורות וגסות.

מעמקים39

New member
צמרמורת מהודעתך

החזרת אותי עשרות שנים לאחור. לימים דומים למה שתיארת. אבל הוא דבר כל כך אישי ויכול להתבטא בכל דרך ועצוב שרק הדרכים המקובלות מתקבלות בעין יפה. אפשר לצחוק אבל לבכות מבפנים, אפשר לישון על מיטה ולהרגיש שאתה ישן על נעצים, אפשר להתנהג כאילו כלום לא קרה ולהיות גמור מבפנים.
אני כל כך מבינה אותך...

A לוןA

New member
ובדיוק בגלל זה

מי שבא בטענות כלשהן לשורדות אונס הוא אטום במקרה הטוב ורשע במקרה הרע
&nbsp

למעלה