הדפסת בול ומספר מעקב עצמאית - אפשרי?

הדפסת בול ומספר מעקב עצמאית - אפשרי?

קיבלתי השבוע חבילה מאתר ישראלי שהזמנתי באינטרנט, על החבילה היתה מדבקה עם הכתובת שלי, מספר מעקב שהודפס גם כן, וכך גם הבול - מצרף תמונה.

איך זה יתכן?
אני מניח שזה אומר שגם אני יכול להדפיס בעצמי מספרי מעקב, נכון?
בקשר לבול אני מניח שזה תקף רק במשלוח בארץ.. ממה שחיפשתי באתר הדואר מצאתי רק את זה והלינק המצורף
http://www.israelpost.co.il/postshirut.nsf/misparid/215?OpenDocument

dobo

New member
זה לא מוגדר כבול אלא חותמת PP

שולם מראש PP = Pre-Paid

זה אומר שהשולח הוא מנוי והתשלום למשלוח מחוייב ישירות מהשולח ללא הצורך בקניית בול.
מי שמנוי בשירות ליצואן למשל, מקבל מספר PP ומפיק לעצמו חותמת (או עושה את זה כחלק ממדבקת הכתובת) ואז מחתים את החבילות.

לדעתי מדובר בהסדר מסוים עם הדואר, כך גם הבול

לי היה משהו דומה בעבר, כבר קיבלתי לבית מדבקות של דואר רשום והייתי מדביק על החבילות ובכך הייתי חוסך מלא זמן (לאנשים שאחרי בתור!!) בסניף הדואר עצמו.

זה לא מה שאמרתי. יש בול שהוא חד-ערכי למחיר

שליחת הדואר ויש את מדבקת מספר המעקב שאותה ללא שום ספק אפשר לקבל מבעוד מועד מהדואר (קרי-מספרי מעקב נצורים שנמצאים אצל).

Mידאס

New member
אין פשוט מזה

הולכים לסניף הדואר הקרוב, מבקשים מהאיש/ה שבאשנב מדבקות דואר רשום ללא אישור מסירה (RR, צבע כחול) ומדבקות דואר רשום עם אישור מסירה (RA, צבע ירוק). בנוסף מבקשים גם כמה אישורי מסירה* לחו"ל (צבע ורוד) ומדבקות דואר אויר (אפשר לבקש גם מדבקות "שביר"). בד"כ הם נותנים "סטיפה", אבל אם אתה רואה שהם "מפנקים" אותך בדף אחד של מדבקות, בקש עוד.

אין בעיה ולא אמורה להיות שום בעיה לקבל את כל מה שמניתי לעיל.

*לגבי אישורי המסירה - מומלץ מאד לחזק את האישור, אחרי שמדביקים אותו לחבילה, באמצעות סילוטייפ, מכיוון שיש לאישורים האלה נטיה להתעופף מהחבילות שניה אחרי שמדביקים אותם (הדבק שלהם מאד מאד מאד חלש).

alex155

New member
הסברים

ניתן לקבל מדואר ישראל אישור להדפיס חותמת "PP שולם" בגודל 1ס"מ על 2 ס"מ בפינה הימנית העליונה של תווית השילוח. אתה תחויב בחשבון המנוי שלך בדואר. אפשר שלוח ככה גם בארץ וגם בחו"ל.
בקשר למספר המעקב - הוא קולט למערכת שלו את מספר המעקב ותווית המשלוח שלו יוצאת עם מספר המעקב והברקוד. מי שמחולל את המספר (נומרטור) זה הדואר, אבל הוא מטמיע את המספר אצלו ואז חוסך הדבקת מספר מעקב.
זה אפשרי גם בארץ וגם בחו"ל, וליתר דיוק אני עושה זאת זמן רב בסחר באיביי. אצלי, ההבדל היחידי מהתווית שצירפת הוא שאצלי יש גם טופס CN22 מוטמע על גבי התווית, וזוהי דרישה שיש רק במשלוח לחול ואין בארץ.

מה בעצם מונע מאנשים אחרים להשתמש באישור שלו?

איך החיוב יוצא בפועל? הוא מוסר את זה בסניף רגיל והם רושמים את זה על החשבון שלו או שהחיוב מתבצע בשלב מאוחר יותר של המיון?
אחרת מה מונע ממני להדפיס חותמת זהה לשלו? או שצריך למסור מספר מזהה או משהו בסגנון?
ואיך משיגים מחולל מספרים מהדואר? חלק מהשירות ליצואן?

החיסרון היחיד בביול בצורה זו שאני מניח שנאבד את ה-18% מע"מ על הבולים.

alex155

New member
PP שולם

אתה מקבל אישור מהדואר להדפיס את זה, ואתה יכול לשלוח מוצרי דואר אך ורק בסניף מסוים שמוסמך לקבל ממך הוראה לכבד את ה-PP שולם.
אם תדפיס בעצמך או תמצא מעטפות מבוילות כאלה ותנסה לשים אותם בתיבת דואר זה לא יכובד.
עבורי למשל ה-PP שולם חל רק לדברי דואר ששליח שלי מביא לשירות ליצואן.
לגבי מספרי המעקב - ככה"נ לא הסברתי את עצמי נכון: מחולל מספרי דואר רשום הוא של הדואר ולמיטב ידיעתי לא משתפים בו את הלקוחות (אולי שולחים מוסדיים גדולים כמו צה"ל ובתי משפט שבטח יש להם סטוק משלהם של מספרי מעקב). מה שראית בתווית זה שמספר המעקב הוזן למערכת של המוכר והודפס על התווית, ובשל כך התייתר הצורך להדביק את המדבקה.
אני אתן דוגמא:

אני מכין משלוח ללקוח ותוך כדי הכנת החשבונית במערכת הממוחשבת יש שדה שנקרא "מספר מעקב".
בתווית המשלוח יודפס מספר המעקב עם הברקוד כך שאת המדבקה הכחולה של הדואר אני יכול כבר לזרוק - השתמשתי בה (עובד הדואר בטח לא יאהב את הרעיון כי בהודעה ללקוח הוא צריך להעתיק את המספר ידנית ואין לו סטריפ כחול דביק עם המספר).

בסיכום - אתה לוקח את מספרי מעקב ואז משתמש בהם מבלי להידרש למדבקה הכחולה.

תודה על ההסבר

רק דבר אחד, המספר מעקב שלו לא סטנדרטי, הוא נגמר ב-G במקום ב-IL, אז זה לא מספר שהוא לקח מהדואר, לא?

ורגע בעצם מה קורה עם הדף של הרשום מרוכז? הרי אין לנו מדבקות לשים עליו (או ששמת מה שזרקת), או שאתה לא צריך בכלל דף כזה אם אתה בשירות ליצואן והם כבר מכינים לך גם את הרשימון יצוא.

alex155

New member
הייתי בטוח ש...

דרסת את התמונה או משהו - אחרת גם לי לא מובן איך זה מסתיים באות G.

בקשר לדף המרוכז אצלי הוא מופק במחשב על ידי מערכת שכתבתי שסורקת בברקוד את החבילות, מחוברת למשקל אלקטרוני ושוקלת אותן וכך מופק דף משלוח יומי עם ברקודים, שם הנמען, ארצו ומספר הפריט.

ככה גם קל לי לדעת מתי שלחתי (אני) ומתי נשלח בפועל (הדואר) במקרה של עיכובים.

עקרונית לא נראה לי שיש בעיה ליצר ברקוד בעצמנו

למשל בעזרת האתר
http://www.barcode-generator.org
לא נראה לי שממש משנה בדואר מה הקוד כל עוד הוא אותו מספר ספרות ומתחיל ב-RR, ולא עולה על ברקוד קיים

alex155

New member
מרגע שיש לך מנוי בדואר ישראל

אתה יכול לבקש אישור לקבל חותמת PP שולם.
בארץ מדובר בשולחים של אלפי מכתבים (ואז יש הנחה בתנאי שאתה עומד בתנאים שלהם כמו מיון לפי מרכזי חלוקה, מיקוד וכד').
שירות ליצואן מאשרים לך להדפיס את ה-PP שולם לאחר כמה חודשי פעילות כנגד בקשה שלך.

למעלה