הדפסה ברשת.

odedh12

New member
הדפסה ברשת.

יש לי מעבדה שיש בה 10 מחשבים לתלמידים, ומדפסת אחת. כל התחנות עם Windows XP,הכתובות שניתנות להם מהשרת הם DHCP, (שרת NT). מכל מקום במחשבים האלה משתמשים הרבה תלמידים משמע הרבה יוזרים. נכנסתי לכל מחשב ומחשב בתור אדמין והגדרתי את המדפסת כמשותפת ברשת. אבל כל פעם שתלמיד אחר נכנס הוא צריך להגדיר את המדפסת לעצמו, האם אפשר לעשות שלכל משתמשי המחשב (כל יוזר שנכנס למחשב) תינתן גישה להדפיס במדפסת הרשת הזו. למשל ב WIN98 זה ניתן בלי בעיה, מספיק שהגדרת פעם אחת וכל היוזרים יכולים להשתמש בה! למה ב XP זה לא ככה. ומה הפתרון.אני לא יודע לכתוב סקריפטים, מה גם שאיך אני אגדיר בסקריפט שזה רק תלמידים מסויימים, ולפתוח קבוצות זה רק מתסכל יותר. אני רוצה תשובה שאני יכול לשנות משהו בתחנה, ותינתן לכל היוזרים אפשרות להשתמש במדפסת שמוגדרת, בלי הצורך להגדיר אותה כל פעם לכל תלמיד ובלי לכתוב סקריפט שאני צריך להגדיר תלמידים ספציפיים. תודה מקרב לב לנותן התשובה.

באנופי

New member
ת:

ב- WinXP המדפסת נרשמת תחת HKEY_CURRENT_USER להבדיל מ- 98. כמו שאני רואה את זה יש לך שתי אפשרויות: 1. להריץ למשתמשים Script בהתחברות לרשת שמחבר אותם למדפסת. 2. ליצור משתמש מקומי בתחנה, להגדיר את מה שאתה צריך כולל המדפסת ואז להעתיק את הפרופיל של אותו משתמש לפרופיל של Default User. ככה שבפעם הבאה שייוצר פרופיל חדש במחשב זה, הוא ייוצר עם המדפסת כבר מוגדרת..

idv

New member
תוכל להגדיר מדפסת לפורט LPT1

ואז לשנות את הפורט.

odedh12

New member
וזה יעזור לכל יוזר ?

שבכל פעם שהוא יכנס כבר תוגדר לו המדפסת??? אל תשכח שזה עשרה מחשבים על 80 תלמידים, מה שאומר שכל תלמיד נכנס לכל כמה מחשבים כמה פעמים,וזה לא מחשב אחד לתלמיד אחד. למה הוציאו את WINODWS 98 שם הכל היה פשוט יותר?!

dgad

New member
תגדיר את המדפסת כ local port

תגדיר את המדפסת כ local port ותנתב אותו ל פורט של מדפסת הרשת.

idv

New member
וכן זה יעזור ההגדרה תשאר לכל משתמש

שיכנס למחשב הזה

למעלה