הדס

Silly LoveSong

New member
הדס

שלום
אמא שלי עשתה לי הפתעה וקנתה בונסאי הדס
נתנו לה רהוראות כתובות אבל אמרו לה דברים קצת מנוגדים... אז לא יודעת למה להאמין - להוראות או לכתוב. אשמח אם תייעצו לי איך לטפל בו: האם אפשר להחזיקו בחדר לא ממש מואר מאור שמש (אבל כן יש אור ממנורת תקרה רוב שעות היום)? כמה להשקות? וכו'. תודה

אולמוס

New member
טיפול בהדס

שלום רב, הדס רגיש ליובש - לכן יש לשים לב לפני מצע השתילה - כשזה מתייבש מעט - יש להשקות עד לנגירת מי ההשקייה מפתח הניקוז של העציץ ולסלק את מי הנגר הללו.. לגבי תנאי תאורה - רצויות לפחות מספר שעות שמש ישירה ביום- מומלץ בתנאי שמש בוקר או אחה"צ. כמו אדן חלון הפונה לכוון השמש (מזרח, דרום, מערב) בלית ברירה אם ישנה פינה אחרת בבית שמוארת היטב מקרינת שמש לא ישירה ייתכן שישרוד גם בתנאים אלה אבל אין בטחון שיתפתח כמו בתנאי תאורת שמש מלאה.. לגבי תאורה מלאכותית המתוארת בדברייך - בספק.. אגב, אינני יודע אם ההדס שקבלת הוא אומנם בונסאי - תלוי היכן נרכש וכמובן איך גודל ועוצב. משתלות רבות מוכרות עצים קטנים בעציצים תחת המותג "בונסאי" בשעה שמדובר בעצם ב - MINI TREE וזה אינו בונסאי ... בהצלחה.

Silly LoveSong

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

הני חושבת שאוציא אותו לכמה שעות החוצה לקראת הערב כל יום, לפני שמתחילה כאן הרוח החזקה (אני גרה בבקעת הירדן ובקיץ יש כאן רוחות חזקות בערב). אין מבדילים בין בונסאי אמיתי למיני עץ? הוא מעוצב כ"כדור". אורך הגזע שלו הוא 10 ס"מ וקוטר ה"כדור" עם הענפים והעלים הוא גם כן, קצת יותר מ-10 ס"מ. העלים עצמם ממש קטנים.

אולמוס

New member
תשובה

שלום וערב טוב דוגמאות לבונסאי אופייני, מלא/באימון - או שבדרך- ניתן לראות בקישורי הפורום הרלונטיים ובאתרי בונסאי ברשת. לפי תיאורך אכן מדובר כנראה ב"מיני עץ " מזן ההדס "טרנטיני" ( זן הדס עם עלים זעירים) הנמכר במשתלות רבות ובחנויות נוספות שאינן מתמחות דווקא רק בצמחים.

למעלה