הדס טרנטיני

galiamos

New member
הדס טרנטיני

עדין אלגנטי לטעמי,חסר עובי גזע ועציץ עגול נמוך. משה מישל אמרגי

אולמוס

New member
הדס טרנטיני

שלום משה לדעתי אין שום פסול בעץ אלגנטי ועדין מה גם שמדובר בהדס ממין זה- זה ודאי ענין של טעם אישי. בכל זאת, קשה להשאר אדיש למראהו ועיצובו - למרות החסרונות שציינת. מצטרף לדעתך באשר לענין העציץ... אגב,מהו גיל העץ? - כמה זמן באימון?

vinbe

New member
מיניות בבונסאי

יש מוסג של מיניות או אופי מיני של עץ בונסאי. הכוונה, כמובן, היא לא לעובדה הביולוגית שיש עצים זכרים ונקוות, אלא לרושם הויזואלי שהעץ מעורר. עצים מרשימים וחזקים, עם זויות חדות בגזע, הרבה עץ יבש, עלווה גסה, הם עצים "זכריים", "גבריים". עצים עדינים ואלגנטים, כמו העץ היפה הזה, הם עצים "נשיים". לדעתי, גזע יותר עווה ישנה את ה"מין" של העץ מנשי לזכרי. משה ימצא את זה יותר לטעמו. שמוליק אומר שאין פסול בעיצוב זה, אבל מרגיש צורך להוסיף שזה עינין של טעם אישי. אני רוצה לשאול, ותקבלו את זה בלי שום כוונת העלבה אשית, האים אנחנו לא מושפעים יתר על המידה מהמאצ'ויזם הידוע של הגבר הישראלי גם בעדיפויות בעיצוב בבונסאי? לילה טוב

סן תאי

New member
עצי בונסאי ומיניות

לילה טוב מאורו. אני מסכים איתך שהנטייה הבסיסית והראשונית של רובנו היא אל עצים 'גבריים'. הסיבה נעוצה לדעתי בכך שיצירת עץ 'נשי' איכותי ומרשים (ולטרנטיני הנ"ל של משה יש בהחלט פוטנציאל להפוך לכזה) הרבה יותר קשה ומחייבת מיומנות מיצירת עץ 'גברי' איכותי. יש הרבה יותר חשיבות לטעמי ב- fine tuning כשמדובר בעץ 'נשי'. בעצים ה'גבריים' הגזע המאסיבי והמסוקס יכול לחפות על מידה מסויימת של חוסר שלמות במבנה העץ, בשעה שבעץ 'נשי' טעות עיצובית קטנה עשויה לגרום לעץ לאבד לחלוטין את אשליית העץ הבוגר.

galiamos

New member
בונסאי ומיניות

יש קשר ,אבל אני לא חושב שזה קשור למאצואיזם הישראלי אלה למשהו עמוק אצל רוב הגברים בעולם."אף פעם לא מרוצים מהמשמו"רוצים גדול יותר ,עבה יותר מחוספס יותר ועם תנועה הבונסאי כמובן. אני חושב שגם עם עובי הגזע בטרנטיני יוכפל אך ישאר חלק יחסית עדין ישאר רושם של עץ נשי אלגנטי משה מישל אמרגי

איתןem

New member
בונסאי ומיניות../images/Emo89.gif

היי מישל, לא חובה להיכנס לפורוט אנטומי

אולמוס

New member
בונסאי ומיניות

שלום לכולם... האמת - עד עתה לא נתתי דעתי על כך... להבנתי עץ בונסאי עם גזע עבה והופעה "מאסיבית" משדר כח ועצמה . יש המנסחים זאת בלועזית ע"י הביטוי כגון: POWERFULL TREE לעצים במופע כזה - שמשדרים "כאילו" מעין "גבריות" ו"קשיחות"(אם ניתן בכלל להגדיר זאת כך...) לעומתם נשמע גם הביטוי ELEGANT TREE המכוון לעץ בעל מופע עדין -בדרך כלל בסגנון "ליטרטאי" או דומה- מונחים ששמענו גם מפי ו. פאל בסדנא לפני פחות משנה. להעניק לביטויים כאלה משמעות מינית מעמיקה ? לא צריך להגזים - זה חלק מהטבע, וה פשוט מה יש.. לעניות דעתי כל הפרשנות ה"מינית" הנוספת- זה ב"ראש שלנו".. אבל בסופו של דבר, זה גם ענין של טעם באומנות וכל אחד זכאי להנות ממנה לפי דרכו...

vinbe

New member
העיקר שנבין אחד את השני

בתגובתי, אולי קצת פרובוקטיבית, השתמשתי בביטוים "מיניים" מאחר ואומני בונסאי לא מעטים משתמשים בהם. גם מורנו ורבנו ו. פאל, כפי שאני זוכר הטב מאיזה שהוא דיון על עץ מסוים בזמן הסדנה אצלנו, דיבר על MASCULINE ו-FEMININE. אבל ברור שהמונחים לא חשובים, אני מסכים שאפשר גם לדבר על Powerful tree לעומת Elegant tree או כל דבר אחר שמביא את המסר. ובאמת לא צריך יותר מדי להיכנס לפסיכואנליזה (אבל נדמה לי שמשה קצת התלוצץ). לגופו של עניין, אני עדיין חושב שיש אצלנו נטייה לא מאוזנת לכוון של עיצוב עצים חזקים ועוצמתים . למשל, באופן כמעת קבוע, כאשר משהוא מעלה תמונה של עץ בהתחלת הדרך, מתקבלת המלצה להעתיק אותו באדמה ולהמתין כמה שנים עד שיהיה עבה. הרבה פעמים זו המלצה נכונה ולפעמים זה לא; תלוי לאיזה כוון הולך העיצוב. גם בבונסאי העובי זה לא הכל. שלום לכולם

galiamos

New member
סליחה,אם מישהו נפגע מדברי

ברור שהדברים נכתבו בהומור ,אז גלשנו מעט! לדעתי על כל חומר גלם צריך לחשוב טוב על הכיוון המיועד לעץ ,אפילו ברמה של באיזה זוית לשתול בכלי גדול יותר או באדמה,מאיזה ענפים נפטרים עכשיו,הזמן שהעץ שתול באדמה או בעציץ בפוזה לא נכונה יכול להיות פיספוס של שנות גידול שהלכו לתמיון.לדוגמה מערכת שורשים לא במקום הנכון ,סגירת פצעים בגזע,פיתוח ענפים בצד הרצוי עיבוי ענפים ועוד משה מישל אמרגי

אולמוס

New member
השקיית הדס

שלום רב, הדס נוטה בדרך כלל לרגישות ליובש, לפיכך בעונת הקיץ יש לשמור על לחות המצע באמצעות השקייה יומית עד לנגירת מים מפתחי הניקוז של העציץ. באשר לתנאי התאורה - שמש מלאה, למספר שעות ביום, עדיף קרינת בוקר או אחה"צ ולואו דווקא בשעות החמות.

למעלה