הדסה...

הדסה...

שמעתי דברים טובים על הטיפול בהדסה. השאלה שלי היא כמה מפגשים זה ובאיזה תדירות? האם כדאי להשקיע ולהגיע מאיזור ת"א לירושלים? או שיש אלטרנטיבה קרובה יותר? והאם משיהו יודע מהי עלות הטיפול , בסדרי גודל? תודה רבה... אם יש מישהו שעבר טיפול דומה, אשמח לשמוע ממנו. תודה ושבוע טוב...

עוד משהו...

לאחר קריאה של המאמרים כאן, אולי כדאי לציין, שלפי דעתי , אני מגמגם קל, לפעמים זה הופך לבינוני מינוס, במקרי לחץ. יש ימים שאני יכול לדבר חלק, יש ימים שחורים שלא. לפי דעתי , הבעיה שלי היא בעיקר בראש. אני פשוט ממש מבולבל בקשר לטיפולים , ותהיתי אם מישהו יוכל לעשות סדר בדברים.

shuky63

New member
הטפול האינטנסיבי של הדסה לא יעיל

לדעתי למגמגמים קל.קודם כל הוא דורש השקעה מסיבית בתרגול כדי להצליח לשמור על השגים וממה שראיתי בדרך כלל רק מגמגמים קשים שהגמגום פוגי להם בתפקוד היום יומי מוצאים את המוטיבציה והכוחות הנפשיים להשקעה כזאת. כמו כן כדי להצליח צריך לאמץ את הטכניקה הנלמדת כשיטת הדיבור התמידית.לדבר רק לפיה.ושוב מגמגם קל לא יעשה את זה לדעתי.אם אתה נתקע מידי פעם ויש לך ימים שלמים שאתה מדבר שוטף לא נראה שתהיה לך המוטיבציה לעשות שינוי כה קצוני בצורת הדבור שלך. לבעיה בסדר גודל שלך מתאים יותר טפול קוגניטיבי שמטפל במחשבות שמונעות ממך להעז לדבר במצבים שונים.טפול כזה קים בהדסה בנפרד מהטםול האינטנסיבי אצל מיכל מלין.

geashono

New member
אין כללים בזה

כי הטיפול עוזר לרוב האנשים השאלה כמה ומגמגם קל לא צריך הרבה אז גם בלי הרבה להשקיע הטיפול עשוי לעזור לו מספיק מי שהפנה אותי לטיפול הוא מגמגם קל עד כדי זה שהוא הסתיר מאשתו את הגמגום עד שהוא התחתן הוא לא תרגל ובכל זאת הוא המליץ לי מאוד על הטיפול

shuky63

New member
אהבתי את המשפט

"עד כדי זה שהוא הסתיר מאשתו את הגמגום" נראה לכם שבאמת אפשר להסתיר את הגמגום שלנו יהא קל ככל שיהיה? לדעתי הוא לא הסתיר.זה פשוט כל כך לא הפריע לה שהיא לא שאלה.

geashono

New member
התכונתי

לפני שהוא התחתן כשאני שמעתי אותו לא שמעתי שום גמגום רק שהוא סיפר לי שפעם הוא צלצל לארוסתו והרגיש שהוא נתקע והוא ניתק שזה לא דבר מומלץ אבל זה מראה שהוא כן יכל להסתיר את הגמגום אני למשל לא יכול

שמחה99

New member
ומתי זה נוגע לה?

ואיך היא הגיבה? ואיך הוא סיפר לה? מעניין...

geashono

New member
האמת

אני לא ממש יודע אבל זה נראה שלמרות שהוא סיפר לי שהגמגום החמיר הוא לא מדבר על זה עם אשתו לפי מה שהוא אמר לי טוב נראה לי שאין להם זמן יש להם לפי העדכון של שנתיים שלוש 5 או 6 ילדים

shuky63

New member
יש לי תחושה שלחלק מהאנשים

המגמגמים נראה שאם המאזין לא מתחיל לצחוק בקולי קולות למשמע דיבורם או שואל אותם במפגיע:מה זה הגמגום הזה לכל הרוחות?,אז זה סימן שהם הצליחו "להסתיר את הגמגום". צריך לעכל שלרוב השומעים הגמגום שלנו הוא נושא שולי ולא חשוב והם פשוט לא מגיבים עליו.

לדעתי הם שמים לב

אבל לא נעים להם להוציא את זה אז הם שומרים את זה בבטן אבל לא בגלל שזה נושא שולי.

למעלה