הדמוגרפיה - לאן ?

הדמוגרפיה - לאן ?

הנשים הדתיות , משמשות כמכונת ילודה , ללא אחריות לחינוכם או לגידולם בחוסר כל ... ללא הסבר דתי , לא מעט התקשתי להסביר ... רק הריבוי הערבי , הנושף בעורפינו , נתן לי עידוד כל שהוא , ובאתי בטענת סרק , `מה יהיה הסוף?` וזעקתי את המילה `כסף` ! זה מתחיל ונגמר בזה ... אם זה לא יהיה האינטרס הלאומי של המדינה הזו , אזי אפשר להתקפל ולחפש מדינה להגר אליה , הכל עינין של זמן ... יש לי אפיק נוסף שרציתי לדון עליו , תלוי בהתענינות ...

ותשחק

New member
קודם כל..

כל הכבוד!!! עוד לפני שקראתי.. :) עכשיו אקרא ונראה.. אבל זה יכול לקחת קצת זמן.

odery

New member
זו לא יוזמה/רעיון חדש

בסוכנות היהודית יש פרויקט ``הרחם היהודי`` מייבאים לארץ מתנדבות מרחבי העולם(הן אכן מתנדבות רק שמשלמים להם אלפי שקלים!) כדי שיחיו כאן חצי שנה,ובמשך חצי שנה מפגישים אותן עם חתיכי בנינו.בתקווה שיתאהבו ישארו ויתרבו. יש לי ידיד שעובד בהוסטל עם מתנדבת רחמ-ניה שכזו.

שמעת על ``בלה בלה בלה `` ? זה צחוק !

הסוכנות היהודית , סתם מילה מצחיקה , למי שמכיר אותם ... בשנת 80 , נשלחתי מטעמם לחו`ל , כמדריך בקמפים , וכל המדריכים היו מתייעצים עם המקומיים , איך מקבלים הארכה בויזה או אזרחות אמריקאית ... פגשנו את הסוכנות במיטבה ... בדיחה מהלכת ... האם את מאמינה שהצעירים האלה יביאו יותר משני ילדים ? ח ח ח רק מודעות ואמביציה של משפחות , שיקבלו הרבה כסף לכל ילד ומיני הטבות מפליגות , רק זה יזיז את העינין קדימה ... ולא זו אף זו ... ולא די שאינם מעודדים , אלא שלוקחים את דמי הביטו``ל , של הילדים , כפי שהיה נהוג שנים רבות ... ברוב חוצפתם ...

פשושית37

New member
זו אכן מציאות עגומה

ומצערת,הקיצוצים שנעשו לאחרונה בקיצבאות הרעו מאוד עם המשפחות הברוכות ילדים שהן רובן משפחות דתיות שאצלן עיניין הילודה הוא יותר אידיאולוגי הבעיה חריפה יותר במגזר החילוני ששם כדבריך צריכים את הגורם המדרבן שהוא במקרה הזה התמיכה והעידוד בעיקר הכלכלי בצורה של קיצבה כזו או אחרת. לדאבוני ההנהגה שלנו(אם אפשר לכנותה כך) אינה רואה בזה ערך עליון וחשוב ולכן אינני חושבת שהדברים יישתנו ללא הנהגת הבורא והשגחתו אנו אכן עלולים למצוא את עצמנו בבעיה דמוגרפית קשה מאוד אין לנו על מי להשען אלא על אבינו שבשמיים

מסכים לכל מילה ...

ומה בנוגע להצהרת עו`ס שטוענות להזנחה פושעת של משפחות מרובות ילדים , הנחשלים חברתית ולימודית ... האם יש כאן , לדעתך סיבה מספקת , להוצאת ילדיה לאומנה ... או להפסיק לאלתר את המשך הילודה ?

touti

New member
בטר../images/Emo13.gif

אני מסכימה עם דברי פשושית. אתה מעלה כאן נקודה אחרת, נקודה מאוד אינדיבידואלית ולא כוללנית, כי הפנית אצבע מאשימה על הזנחה מצויה, לצערינו בכל שכבות האוכלוסיה ללא הבדל דת או מס ילדים במשפחה.

ותשחק

New member
אותן נשים וכולנו..

נסמכות הרבה על אמונה.. כך שלמרות כל הקיצוצים, מבחינתן זו לא שאלה.. לא בטוחה שירדתי לסוף דעתך, כי בהתחלה אתה כותב, 'ללא אחריות לחינוכם או לגידולם'.. אני יכולה לכתוב בקצרה, שפעם ישבתי בפורום כזה, בו דיברו מהצד השני על חינוך לתכנון המשפחה. ז"א, גם על זה צריך לחשוב - עם הבטחון בהשם - איך ללדת ויחד עם זאת להצליח לתפקד כאמהות בצורה שמחה ובריאה, ולא נזקקת רק לעזרת אחרים..

אמרתי את דיעותיהם ...

מה באמת תהיה החשיבה , מעבר לאמונה , כשרואים קשיים כלכליים ... האם ישנה אפשרות להפסקה בילודה , לפחות זמנית ... ידוע שאם אשה בלי כוחות לגדל בנחת את ילדיה , קיבלה אישור מרב , לשים טבעת ברחם ... רופא ידיד , אמר לי שהוא יודע על אחוזים גבוהים של נשים חולות , במגזר החרדי יותר מהחילוני ... איכות חיים כן קובעת לגבי בריאות , שנוגע ישירות להזנחת הבית ... ולא לדבר על הזנחת הבעל ... ח ח ח

ותשחק

New member
מן הסתם..

יש כל מיני היתרים, ודאי שמדובר על משפחות מרובות ילדים.. לא נראה לי שזו הנקודה המרכזית כאן.

למעלה