הדלקת נרות חנוכה

רמנוקה

New member
הדלקת נרות חנוכה

שלום, 2 שאלות: 1. מקום ההדלקה- בביתנו אין חלונות בגובה המתאים אשר פונים לרחוב, אלא חלונות אשר פונים לחניה, לבית כנסת ולבתים מרוחקים. בנוסף הם מכוסים סורגים ולא ניתן לראותו בבירור את החנוכיה. השאלה היא האם עדיף להדליק במרכז הבית וניתן לצאת לידי חובת פרסומי ניסא ע"י פרסום הנס לאחד מבני הבית. ישנה אפשרות של הדלקה בפתח הבית, אבל הבעייתי בזה הוא שישנם ילדים קטנים בקומה וזה יכול מסוכן, בנוסף אין את האפשרות של לשבת חצי שעה ליד הנרות. רציתי לדעת מהי האלטרנטיבה הכי עדיפה. 2. האם כשמדליקים לאחר הזמן של לכתחילה, עדיין יש את החיוב שהנרות ידלקו חצי שעה ולשבות ממלאכה? תודה רבה

תשובות

1.נחכה לתשובת הרב אם לא יענו לך כי אני לא בטוח, מה שבטוח שמפני הסכנה אפשר לשים איפה שרוצים ולא בפתח. 2.גם כשמדליקים מאוחר יותר חייב שהנרות ידלקו לפחות חצי שעה.

רמנוקה

New member
שאלה נוספת

אם אני לא נמצאת בבית בשבת, והמקום שאני נמצאת בו מדליקים נרות, האם אני צריכה שמישהו יוציא אותי לידי חובה בביתי?

תגובה

אם הכוונה שמתארחים כולם במקום אחר וישנים שם אז תראי כאן תשובה: השבת אנחנו מתארחים אצל ההורים , ואנחנו גרים קצת קרוב אליהם , ולנים אצלם , האם אנחנו יכולים להדליק נר חנוכה בביתינו וללכת אליהם , ומה עם מוצ״ש . תשובה הדלקת נרות החנוכה מחוייבת על מקום הלינה , ולא מקום הסעודה , ולכן כיון שהנכם ישנים בבית ההורים וגם אוכלים שם , אתם יוצאים ידי חובתכם בהדלקת הנרות של ההורים , ואין צריכים לשלם עבור השמן , כי אתם זוכים אצלם גם ביין בלחם ובכל . במוצ״ש כשאתם חוזרים לביתכם ללון שם , תדליקו בביתכם כשתגיעו לשם .

למעלה