הדלגה

הדלגה

רציתי לשאול, אם יש כאן בפורום אנשי מקצוע שמבצעים אבחונים של הדלגה? רצוי כמה שיותר זול ושזהאבחון יהיה קביל על השר"פ. אני יודע שדעתם של הפסיכולוגים והגננות/מורות הם לא להדליג ושום דבר לא בוער ולתת לילד/ה להשאר ילד/ה. אני לא מסכים עם גישה זאת, כי לפי דעתי כל מקרה לגופו ויש כאלו שעדיף להם כן להיות מודלגים. אני מחפש פסיכולוג חינוכי שלא יבוא באנטי, אלא בראש פתוח וייבחן ללא דעות קדומות. רציתי לדעת, האם אתם מכירים אחד כזה?

ממה שאני יודעת

אין צורך לחפש פסיכולוג. לכל גן יש פסיכולוג בדיוק לדברים האלה של הדלגה או כשיש רצון לשאיר ילד בגן שנה נוספת. צריך לדבר עם הגננת למי לפנות. ככה הבת שלי הודלגה ולא שילמתי שקל.הבת שלי עלתה לכיתה א' בגיל 5 וחצי

השרות הפסיכולוגי אמר לי שכן צריך אבחון של

פסיכולוג חינוכי והפסיכולוג של הגן רק מתצפת, אך לא עושה אבחונים.

ידוע לי שהשר"פ גם עושה את המבדקים, אך לא נראה

לי שהם חינם. בכלל, מה ההבדל בין המבדקים שנעשים בשר"פ לעומת בפרטי? כמו כן, מה ההבדל מבחינת עלות?

גרא.

New member
אבא של אינשם,השירות הפסיכולוגי החינוכי במקום,

מבצע באופן סדיר אבחונים לילדים מסבות כמו קשיי התנהגות,ליקויי למידה,וכדומה.אלו בדיקות המהוות חלק אינטגרלי מעבודתו של פסיכולוג הגן,כמובן,בלא שום תשלום. האבחונים בשר"פ בדרך כלל בשעות אחה"צ לאחר סיום העבודה היומית,הם אותם המבחנים בדיוק.העלות אינה קבועה,ומשתנה בהתאם לבודק,התמחותו,וכנראה גם למיקום השירות הפסיכולוגי.בכל מקרה כמו בכל שירות,יש תמיד מקום להתמקח על המחיר.חשוב להדגיש כי בחינות להדלגה נעשות ע"פ הנחיות משרד החינוך, תמיד באופן פרטי,במימון ההורים.

בתי האמצעית הופנתה לאיבחון הדלגה

היא כעת בתרום חובה וקיבלה המלצה לעלות לא'. הגננת הפנתה אותנו לשירות הפסיכולוגי בעירייה, ושם הם אמורים לבצע איבחון מחוננות ואיבחון בשלות רגשית ולתת המלצה סופית לגבי ההדלגה. האיבחון הוא בתשלום של כ-1000 ש"ח והוא מתבסס על שאילון שמופנה לגננת, על פגישה אחת עם ההורים ופגישה נוספת עם הילד. גם אני בעד ההדלגה במידה וילד בשל רגשית ולא רק קוגנטיבית. למשל בני הבכור היה גאון אבל ילדותי ולכן הדלגה בכלל לא באה בחשבון, אבל אחרי זה הוא קפץ כיתה. בתי לעומת זאת בוגרת מאוד ולכן זה בהחלט נראת אופציה טובה עבורה. כל מקרה לגופו.

הפתעת אותי -

זה ממש נדיר שזה בא מהגננת, כי היום הגישה המקובלת היא לא להדליג ולתת תיגבורים רוחביים.

למעלה