הדיקטטור הגדול

orange day

New member
הדיקטטור הגדול

ראיתם את הסרט הדיקטטור הגדול? זה סרט של צ'ארלי צ'אפלין שיצא לקולנוע בשנת 1940 והוא בעצם פארודיה על היטלר ועל המצבבגאמניה בסוף שנות השלושים. הסרט בשחור לבן אבל יש לו קול (הסרט הראשון של צ'אפלין שהיה בו קול). מה שהכי הפתיע אותי זה שבמקומות בסרט (כמו חנויות של יהודים וכו') יש כתובות באספרנטו! אני ממש ממליץ לכם על הסרט גם בגלל שהוא מצחיק ושופך אור חדש על התקופה וגם בגלל שנחמדלראות אספרנטו בדרך עקיפה...

Allon 8vD

New member
../images/Emo58.gifנחמד גם לשמוע...

באיזה סרט (הוליווד 1997) שני המשפטים הראשונים ששומעים הם באספרנטו? באיזה סרט אמריקאי (1965), שהוקרן בפסטיבל המד"ב בלונדון בתחילת החודש, כל הדיאלוג באספרנטו?

interDist

New member
הסרט האמריקאי

?Chu ne estas la fama "Stelaj Militoj" au io simila (מלחמת הכוכבים) Mi iam ech audis la plenan dialogon! Kun terura amerikana misprononco

Allon 8vD

New member
Ne...

שני הסרטים הם מד"ב, אבל לא מיין-סטרים. הראשון די הוליוודי למעט העדר אפקטים מיוחדים בסרט עתידני. השני הוא בסגנון פילם נואר, רק השחקן הראשי מפורסם (גם היום), והוא כולו באספרנטו:
Mia fratino bakis panon... Andus! ...Ni havas fromagxojn kaj vinon... Alportu iom da mangxajxojn!...​
אמנם טרם זכיתי לראותו, אבל לפחות לכוכב יש terura usona misprononco.

הסרט מ-65 הוא...

Incubus! הסרט האמריקאי היחידי שכולו באספרנטו! וויליאם שטנר משחק בסרט. היוצרים לא חשבו ישר על אספרנטו בתור שפה לסרט ולקחו בחשבון שפות מתוכננות אחרות, לדוגמא, Volapuk. עוד פרטים כאן.

Allon 8vD

New member
יום אחד../images/Emo3.gif

בינתיים, רמז באספרנטו:
Ne estas geno por homa spirito!​

Allon 8vD

New member
רמז לגבי הרמז

זו לא הגדרה מתחכמת. זה בסך הכל המסר של הסרט. אגב, ELNA מופיעים בכתוביות בסוף, אבל אין אזכור לסרט באתר שלהם.

Eldad S

New member
יחזקאל, כל הכבוד! איך איתרת את

אינקובוס? לגבי הסרט השני - כרגע אני לא זוכר, אבל בוודאי כבר נתקלתי בו (ואולי אף ראיתי קטע[ים] ממנו). הרמז של אלון אוקבודו לא קל - אנסה בכל זאת להפעיל את התאים האפורים...

האמת? ../images/Emo13.gif

את הסרט מצאתי לגמרי במקרה בתוך כדי שיטוט באתר של ELNA

איפה ראית את הסרט הזה?

מושיק, ידוע לי זה שנים רבות שבסרט זה מופיע שילוט באספרנטו, אבל אף פעם לא צפיתי בו. איפה אפשר לעשות זאת?

orange day

New member
ראיתי את הסרט ב"יס" לפני כמה שבועות

וגם שלשום... אני חושב שיקרינו אותו עוד פעם מתישהו... אני אכתוב כאן לפני שיקרינו אותו פעם הבאה.

אולי אפשר לקבל עותק מוקלט לספרייה?

כאמור באחת ההודעות הקודמות שלי, תלמידתי ואני משחזרים את הספרייה לאספרנטו, בעלת הפוטנציאל הגדול אך המוזנחת. יש שם גם סרטיית בת 7 סרטים בלבד. זו התחלה, ואם תוכל להקליט לנו מהטלביזיה כשזה יהיה, ולתרום את הקלטת לספרייה, זה יהיה גדול.

למעלה