I guess it'll die before it gets old
הדיסק, הכוונה.
לפני 30 שנה נזרעו שני זרעים על גבי משטח פלסטיק (זה פלסטיק, נכון?) חלק ומבריק: זרע החמדנים, וזרע קריסת החמדנים.
ואסביר: הקומפקט דיסק היה פורמט מתקדם טכנולוגית, קפיצת דרך בהשוואה לתקליט, ודילוג קליל מעל הקסטה העלובה. הקומפקט דיסק איפשר אחסון של יותר מוזיקה פר יחידה, ואיכות צליל טובה יותר.
חברות התקליטים ניצלו את האפשרויות עד תומן: בהתחלה הן הוציאו אלבומים עם יותר שירים בתקליטור בהשוואה לגרסת התקליט (Brothers In Arms של הדייר סטרייטס, So של פיטר גבריאל, 1900? של פורטיסחרוף), ובהמשך הן הוציאו מחדש, שוב ושוב, את אותם האלבומים בגירסאות משופצות, משופצרות ויקרות רצח.
כשציבור חובבי המוזיקה התאושש מההלם, התברר לו שתקליטור אפשר לשכפל ללא אבדן של איכות (אין כמו האפס והאחד הדיגיטליים) ובעלות הולכת וקטנה, קטנה והולכת.
וכך הולכים הם יד ביד, עד היום, שכפולי המוזיקה החינמיים וההמוניים, וההוצאות המחודשות שלאחרונה תפסו איזה טוויסט מפלצתי של גירסאות 5-6 דיסקים+די וי די+בלו ריי+ ביקור של הזמר אצלך בבית לשנה לא כולל הוצאות, והשניים מאזנים איכשהו אחד את השני, ואולי גם משלימים אחד את השני: עוד 5-6 שנים תצא מן הסתם "מהדורת העשור" של In Rainbows של רדיוהד, אותו אלבום שהוצע בעקרון בחינם למאזינים. אני מהמר על מהדורה בת 10 תקליטורים+3 בלו ריי+ הורדה דיגיטלית בתלת מימד של ת'ום יורק מיבב אצלך בסלון. המחיר? Priceless, אלא מה.
אה כן, התקליטור הראשון שלי. אני מודה, יש פער גדול בין המאורע הלכאורה מכונן הזה (התקליטור. הראשון. שלי!), ובין הסתמיות של התשובה. אז ככה: מכשיר הקומפקט הראשון שלי נקנה מתישהו ב 1991, בעודי בסדיר. נדמה לי שזה היה ב"רמי רון" בירושלים. משם קפצתי מעדנות לפיקדילי ז"ל בשץ, וקניתי את Synchronicity של פוליס, שגבר בנקודות וב 5 ש"ח על Green של REM. אין לי מה לומר על האלבום הזה יותר מדי. הוא אלבום מצוין ומומלץ. הנה
אחת הפסגות שלו, אם יש מישהו שאשכרה לא מכיר.