הדינר העירקי כהשקעה

הדינר העירקי כהשקעה

הטענה היא שהוא ירד ב 99 אחוז מאז תחילת המלחמה והוא צפוי לעלות. מה דעתכם ( מי שמבין כמובן ) על זה? מנסים לעשות עלינו כסף קל או שיש משהו בזה?

cre6666

New member
השלכות פוליטיות

תראה, מאז המלחמה האחרונה הדינר העירקי ירד לשפל חסר תקדים, למרות שחלק מזה נובע מכך שמחירו של הדינר הישן, בניגוד לדינר החדש, היה מוצמד לשער הזהב. הפוטנציאל של עירק לעומת זאת הוא עצום. חוזי נפט במיליארדים משאיבה, דרך זיקוק ועד תובלה. פרויקטי שיקום אזרחיים במיליארדים כבר רצים לשיקום תשתיות שונות במכרזים שהוציאה ארהב". שוק של מיליוני צרכנים שלא נחשפו עדיין לסחורות מערביות או סיניות. פוטנציאל חקלאי מהמדרגה הראשונה (עד איראן עירק אזור שפך הנהרות ייצא כותנה לכל אירופה) בשילוב עם שכר אפסי וכ"א בשפע. אם עירק תצליח לעמוד על הרגליים כמדינה עצמאית, פתוחה לשווקים חיצוניים ערך המטבע שלה כנראה יזנק במאות אחוזים. הבעיה היא שזה ***אם*** עצום, ענק, כמעט בלתי אפשרי. איך שהמצב נראה היום יש הרבה יותר סיכוי שהמדינה הזו תקרע במלחמת אזרחים, תהפוך לפרובינציה איראנית או ששליט אבסולוטי כזה או אחר יכריז על ביטול המטבע הנוכחי, או "מחיקת אפסים" כחלק מרפורמה כלכלית או מגוון תרחישים אחרים מאשר שהיא באמת תעמוד על הרגליים. מצד שני ברכישת מטבע עירקי כהשקעה לטווח ארוך אתה מזרים מט"ח לכלכלת המדינה, מט"ח שישמש לקניית אמל"ח חדשני יותר, לפיתוח כלכלי מואץ ושמעלה את הסבירות שעירק תצליח לעמוד על רגליה. מי אמר שספקולנטים לא משנים את העולם?

מביטול המטבע אני מפחד

היו מקרים רבים בהיסטוריה שמטבע בוטל? ברור שכל פעם המצב היה שונה, אך אם זה אירוע שהוא יחסית נדיר זה יכול לתת קצת שקט נפשי לקונה.

cre6666

New member
לא רבים

וכל אלו שאני מכיר נבעו מחילופי שלטון אלימים יותר או פחות עקב התמוטטות (פנימית או חיצונית) של השלטון הקיים.... מזכיר לך חלק כלשהו בעולם כיום?

תודה על היעוץ

נראה לי שאשקיע מדי חודש כמה מאות שקלים. המשך שבוע מצוין.

cre6666

New member
אין בעד מה, מקווה שעזרתי.

למרות שבכלכלה אני לא מבין כלום לבושתי, אני רק בשלבי לימוד ראשונים. השאלה שלך הייתה על גיאופוליטיקה והיסטוריה מקומית. ובזה אני דווקא מבין הרבה.

לדעתי לא כדאי להשקיע במנות

תשקיע עכשיו בכמה אלפים במקום כמה מאות כל חודש כיוון שהמחיר של הדינר עולה כל יום וחבל שתפסיד במנות הבאות חלק מהעליות. אם כבר החלטת להשקיע כמה אלפי ש"ח - נראה לי שלא כדאי לך לחכות.

למעלה