הדילמה

agamrafa

New member
הדילמה

למה להצביע בבחירות הקרובות? מרצ - מהסיבות הברורות עבודה - כדי שאולי יבחר ראש ממשל על אג'נדה חברתית כמו במדינה מתוקנת

כמו בכל מקום

יש תמיד את הדילמה בין לבחור במפלגה קטנה שאתה עומד במאת האחוזים מאחורי המצע שלה, אבל לא נראה שיש לה סיכוי להביא ראש ממשלה כמו שאמרת או השפעה ממשית כלשהי, לבין מפלגה גדולה שהיא פחות אידיאולוגית אבל יש לה יותר סיכוי להשפיע, ואולי גם, אחרים יטענו, הופכת את הקול שלך לחשוב יותר. לדעתי, במקרה הזה אפשר בכלל להתחמק מהשאלה הזאת, כי זה דיי צפוי שגם מפלגת העבודה וגם מר"צ לא יביאו ראש ממשלה. נכון שעמיר פרץ אולי ייתן להם תנופה, אבל אני מתקשה להאמין שיש לו סיכוי מול שרון או נתניהו. ובכל מקרה, מפלגת העבודה היא מפלגה עייפה, שלא נותנת אלטרנטיבה גדולה לליכוד כך שמנהיג אחד, שהיא בעצמה מתנערת ממנו, לא הופך את המפלגה הזאת ל-שוות פתק.

croovy

New member
../images/Emo107.gif פתרון:

לפי שיטת הבחירות בישראל, ראש הממשלה נבחר ע"י חברי הכנסת. מכיוון שמרצ תומכת במועמד מפלגת העבודה - זה לא משנה למי מהן יהיו יותר מנדטים. הסיכוי של עמיר פרץ להיבחר לראש הממשלה שווה. אז פשוט תבחר במי מהן שיותר קרובה לדעות שלך. המון אנשים לא מבינים את זה, וחבל.

שפנפן

New member
למה החלטת שמרצ תומכת?

אני לא בטוח שאני מעדיף את פרץ על שרון. שניהם מושחטים עד היסוד וחסרי אידיאולוגיה אמתית לדעתי. לפרץ יש גם את היצר המפחיד הזה להלהיב אנשים ועובדים בלי שהוא יודע על מה הוא מדבר ובלי שבאמת אכפת לו מהם.

../images/Emo45.gif

אם כי אני, למעשה, משוכנע שאני מעדיף את שרון על פרץ, ובבחירה ישירה גם הייתי מביע זאת. העניין הוא שהמפלגה שעומדת מאחורי פרץ סבירה הרבה יותר מזאת שעומדת (כעקרון...) מאחורי שרון. אז נשארנו עם מרצ

[אורן]

New member
שטויות במיץ

מרצ לא תשאר מחוץ לקואליציה בראשות מפלגת העבודה. נקודה. נדירים המקרים שדבר כזה קרה ויקרה. מרצ גם בחיים לא תצטרף לקואליציה בראשות הליכוד. זה לא קרה לעולם ולא יקרה לעולם. זה שאתה לא בטוח שאתה מעדיף את פרץ על שרון לא חשוב כאן כי agamrafa שאל על מפלגות ולא על דעה אישית של כמה מבוחריהן. ובמאמר מוסגר- לא נראה לי שלפרץ לא אכפת. הוא פשוט דמגוג, אבל בהתחשב במדינה שנתניהו היה בה ראש ממשלה ולפיד קיבל 15 מנדטים, לפרץ אפשר בהחלט לסלוח.

Deathatred

New member
דווקא להפך

מר"צ קיימת מ-1992. מ-1992 ועד היום העבודה הייתה בקואליציה בשנים 1992-1996 ובשנים 1999-2001 כאשר רה"מ בא מהעבודה. כמו כן, היא הייתה בקואליציה בשנים 2001-2003 ואחר כך בשנים 2004-2006 עם רה"מ מהליכוד. סך הכל: 4+2 עם רה"מ עבודה, ועוד 2+2 רה"מ מהליכוד. סה"כ 10 שנים. מרצ ישבה עם הקואליציה רק תקופת רבין-פרס הראשונה ובשנה הראשונה של ברק. סה"כ 5 שנים מתוך 10 שנות קואליציה של העבודה. כלומר: על מרצ אי-אפשר לסמוך כשותפה קואליציונית מאחר והיא מפלגה קיצונית מידי.

ערב רב

New member
ואתם שוכחים שמרצ תמכה בשרון מבחוץ

בשנה וחצי האחרונות, ואין הוכחה טובה לכך מהנסיונות הפתטיים של ביילין בחודשים האחרונים להפיל את שרון שטורפדו ע"י המפלגה והמאמרים שפרסם שקוראים, כמעט מתחננים "להפסיק לשמור על האתרוג". שרון הוא כיום הכוכב של השמאל הקיצוני הבינ"ל ומפלגה כמו מרצ לא הייתה מסוגלת ומסופקני אם גם בעתיד תצליח להתעלם מכך.

[אורן]

New member
אתה מעוות את מה שאמרתי

וזה לא מפתיע אותי כלל. לא אמרתי שמרצ תשב בממשלה בה יושבת מפלגת העבודה אלא בכזו שמפלגת העבודה עומדת בראשה, כלומר- ראש הממשלה צריך להיות מהעבודה, ועד היום זה אכן היה כך חוץ מבסוף תקופת שלטונו של ברק בגלל המצב היחסית מוזר שנוצר אז.

Deathatred

New member
כאשר היו רק 2 קדנציות

בראשות רה"מ מהעבודה בתקופת קיומה של מרצ, באחת מרצ ישבה עד הסוף ובשנייה פרשה על ההתחלה, קצת קשה לומר ש"מרצ לא תשאר מחוץ לקואליציה בראשות מפלגת העבודה. נקודה. נדירים המקרים שדבר כזה קרה ויקרה." בסך הכל, מרצ הייתה בחוץ ב 1 מתוך 2 קדנציות, לא ההגדרה שלי לאירוע נדיר.

Deathatred

New member
פעם אחת, את ממשלת נתניהו

(ממשלת הגירוש של שרון-עבודה לא נחשבת)

Deathatred

New member
החל מ-1995 היו 3 ממשלות

ממשלת נתניהו, ממשלת שרון-העבודה (2001-2003), ממשלת שרון השניה (2003-2006). את ממשלת שרון השניה הפילה העבודה, לא המפד"ל. מהממשלה השניה היא פרשה ובצדק, אך זה לצערי לא עזר בלהפיל אותה ולמנוע את הגירוש.

croovy

New member
../images/Emo107.gif המפלגה תומכת

אתה אולי לא תומך, אבל זה לא משנה. רוב האנשים במפלגה תומכים. מרצ תתמוך בפרץ לראשות הממשלה.

למעלה