הדחקה

ommerl

New member
ככה

קודם כל חשוב להדגיש- שזה *לדעתי*..

לדעתי קשה שלא לדעת על טראומת ילדות כי להבנתי ילדים מבטאים את מה שעובר עליהם בדרכים חיצוניות. כשיש טראומה קשה הם מבטאים את זה בגוף שלהם- בהרטבת לילה, ברגרסיה התנהגותית לשלב התפתחותי מוקדם יותר, בהפרעות שינה. זה כל כך בולט שאי אפשר שההורים לא ידעו שמשהו עובר על הילד...

אם היה מקרה מסכן חיים שהוא טראומטי אז היית חווה פוסט טראומה שתסמינים שלה קשורים בחוויה מחודשת של הטראומה כך שם ה היה קורה לך היית יודעת.

אני לא חושב שהגענו למבוי סתום. לא קיבלתי ממך שום מידע על מה שאת רוצה לשנות. אולי המקור הוא לא בעבר. ואולי אין מקור.

מטרה של טיפול זה שאת תרגישי טוב ותתקדמי בחיים. לא תמיד זה חייב להיות כרוך בעיבוד ההיסטוריה האישית שלך.

גרא.

New member
cristi1994,לא בהכרח הגעת למבוי סתום.אם תקראי

את שכתבתי לעיל,ראי שאת יכולה באמצעות היפנוזה,בתהליך של נסיגה
בזמן,לרפרף תוך הזמן שעבר,עד לנקודת הזמן,בה נוצרה הטראומה.ואז דרך
עבודה פנימית עם המהפנט להעיף מזכרונך את הטראומה. וזה לא רק בספרות,
זה באמת עובד.אח' התנאים,שאת סוגסטבילית,כלומר מדיום טובה לסוגסטיה.
כעשרה אחוז מהאוכלוסייה,היא סוגסטבילית,10% כלל לא והשאר,בין לבין.

אין דבר כזה

טראומה קטנה ושולית.

זה סותר את ההגדרה של טראומה - שהיא נזק בלתי הפיך לרקמה.

אם זה טראומה, זה לא קטן ולא שולי.

ommerl

New member
יחי הגוגל

טראומה גופנית: "טראומה גופנית או חבלה היא מצב דינמי שבו הגוף מתמודד עם פגיעה שמקורה, בדרך כלל, חיצוני." שים לב למילים "מצב דינמי"
http://he.wikipedia.org/wiki/טראומה_גופנית

טראומה גופנית אינה נזק בלתי הפיך לרקמה אלא נזק דינמי שהגוף מתמודד איתו לפי ההגדרה של טראומה גופנית. סתם חתך בעור= טראומה גופנית. לא בלתי הפיך.

על אחת כמה וכמה שאנחנו מדברים על טראומה נפשית:
"טראומה נפשית (ביוונית: τραῦμα, פצע) או פסיכוטראומה היא נזק שנגרם לנפש בעקבות חוויה או חוויות קשות במיוחד. החוויה הטראומטית עשויה להיות חד-פעמית או חוזרת ונשנית, והיא מכניסה את האדם למצב של הלם, בו הוא אינו מסוגל להתמודד ולספוג בו את הרעיונות והרגשות הקשורים בחוויה. טראומה יכולה להיווצר מסוגים שונים של מאורעות"

http://he.wikipedia.org/wiki/טראומה_נפשית

אני נתתי שם, שזה בסך הכל תווית שפתית. סימן מוסכם. לתופעה שהרבה מאוד אנשים חווים. קראתי לזה מיני טראומה כי זה כמו טראומה אבל בקטן. מבחינת שימוש בשפה אני בסדר.

יחי הוויקיפדיה.

אם יש משהו שאני לא סובל זה שימוש בוויקיפדיה כמקור מידע אמין.

גם אם אני מסכים איתך שבלתי הפיך לא חיוני להגדרה (יש מספר הגדרות בכל מיני מקורות, שווה לחפש) כאשר בחלק מההגדרות הנזק מוגדר כהפיך ובחלק לא, בכולן ללא יוצא מן הכלל מדובר על נזק רציני, משמעותי.

http://medical-dictionary.thefreedictionary.com/trauma

אין דבר כזה מיני טראומה, או טראומה בקטן.

אירוע טראומטי הוא אירוע שיש לו השלכות, או ארוכות טווח או קצרות טווח. אם לאירוע אין השלכות משמעותיות שפוגעות בתפקוד - בצורה מודעת או לא, אז הוא לא טראומה. הוא יכול להיות "מכה קלה בכנף".

אפשר לחוות אירוע משמעותי, אפשר לחוות טראומה - אלו לא מושגים חופפים.

ההתעקשות שלי נובעת מכך שדווקא בפורום ציבורי, הקהל הרחב לא מודע למשמעות השימוש במושגים - וכשאומרים למישהו שהוא אולי חווה טראומה, יש פה אפשרות לאפקט פיגמליון וזה לא אתי ואף מסוכן.

למילים יש המון כוח, כמו שאחד שמתעסק ב NLP יודע, אז צריך להזהר מאוד בשימושים שלהם.

ommerl

New member
חיפשתי באתר משרד הבריאות

אבל לא מצאתי הגדרה. אין הרבה מקורות יותר מידיי מהימנים של מידע באינטרנט. אני מסכים איתך לגבי וויקיפידיה. אני בדרך כלל משתדל לשים ערכים שאני גם יודע שהם נכונים ממקורות אחרים שאין לי קישור אליהם כמו קורס מד"א..
מה שאני זוכר מקורס במד"א זה שההגדרה של טראומה היא כל פגיעה ברקמה, בלי קשר למידת ההפיכות שלה. זה לא עניין של הסכמה זה עניין של הגדרות רפואיות. גם חיתוך באצבע שמחלים תוך כמה ימים נקרא טראומה ורוב הנזקים לרקמות הם הפיכים. רוב הרקמות של הגוף יודעות להתחדש דיי טוב.

מעבר לזה- זה בכל מקרה לא רלוונטי כי מדובר בטראומה נפשית ולא גופנית. המילה שאולה מההגדרה הרפואית אבל ההגדרה שונה.

בכל מקרה, אם אני אגיד לבן אדם שיש לו "מכה קטנה בכנף" בזמן שהוא מרגיש שיש לו משהו מאוד מאוד משמעותי הוא יתנגד לזה. אפקט פגמליון מתרחש רק כשהאדם מוכן לקבל את הסוגסטיה.

קראתי לה כאן "מיני טראומה" וגם הסברתי בדיוק למה הכוונה כדי לחבר למילים את המשמעות הרצויה ולא לגרום לאפקט פגמליון לא רצוי (במידה והיא פתוחה לקבל את הסוגסטיה).

בשורה התחתונה- המילה לא משנה. המשמעות שאנחנו מייחסים לה היא מה שמשנה. לכן גם הקישורים שהבאתי מוויקיפדיה לא רלוונטיים בתכלס...

גם בטראומה "נפשית" יש פגיעה ברקמה

רקמות המוח. ואם הטראומה מתרחשת כשהמוח עדיין מתפתח יכולות להיות לה השפעות בלתי הפיכות.

אני חושבת שעדיף שלא תנסה לאבחן אנשים בכלל דרך האינטרנט, לא טראומה לא מיני-טראומה לא אקסטרא טראומה ולא טראומה מוגדלת בשקל תשעים.

ommerl

New member
מאיפה המידע הזה?

אני לא חושב כמוך אבל אני יודע שגם לא אכפת לך מה אני חושב.

אני חושב שעדיף לך להגיב לאנשים שתגובתם באמת מעניינת אותך, לא אנשים כמוני, ובמיוחד לא לתת עצות לאנשים בלי טיפה של היכרות והבנה מי הם כמו שעשית עכשיו.

שבת שלום.

למעלה