הדוד שמחה.

אא ניר

New member
הדוד שמחה.

כשאני שמח, אני שמח. כשאני עצוב, אני עצוב. כשמישהו שמח, אז הוא שמח. כשמישהו עצוב, אז הוא עצוב. מישהו יכול להסביר לי את הביטוי "שמח בשבילו" ? {על גווניו השונים} כאילו...אם אתה שמח, אז אתה שמח. אם אתה לא שמח...אז אתה לא שמח.. מה ההגיון של הדבר המוזר הזה ? איך מרגישים כש"שמחים בשביל מישהו" ?

מזל חי

New member
אני יכולה להסביר לך

שאפשר גם לכאוב בשביל אחרים אבל בעצם איך אסביר לך משהו שלא חוית לעולם? תחושה של אושר שמחה או כאב עבור אחר זו רגישות יתר שלא ממש נפוצה בקרב כל בני האדם

אא ניר

New member
אסביר יותר פשוט. שתביני.

כשלחבר שלי נולד בן, אזי אני שמח. פשוט שמח !. אני לא "שמח בשבילו" כשבת של ידידה נהרגה בתאונת דרכים, הייתי עצוב. לא הייתי "עצוב בשבילה". הבנת ?

מזל חי

New member
בשני המקרים התחושה נגעה בך

את המילים "שמח בשבילו/ה" אתה יכל למחוק
אז מה בעצם אתה לא מבין..שאני לא הבנתי?

מזל חי

New member
../images/Emo178.gif

האמת שעכשו כבר באמת "אבדתי אותך"...יללה שיהיה ערב ולילה טוב אתה בסדר אני פשוט עיפה מידי מלהבין שרשורי תפוז

n o g a1

New member
שמחה ואושר

האחד הם? שמח ועצוב - הפכים הם. מאושר ואומלל - הפכים הם. כשאוהבים מישהו באמת מהלב אז מקוים שיהיה לו טוב , שיהיה מאושר. הבטוי "שמח בשבילו" = "מאושר שטוב לו". האושר שלנו מורכב לא רק מעצמינו אלא גם מאושרם של אנשים שאנו אוהבים , מערכים, מחבבים. אם אדם אהוב מאושר/שמח/מצליח... זה מסב אושר, זו לא שמחה , זה דומה. זה לא הופך אותנו לשמחים יותר אלא לקצת מאושרים לרגע.

אא ניר

New member
אושר ושמחה

אם אני מאושר, אני מאושר. זה יכול להיות אושר שנובע מהצלחה של חבר, ברם, זה לא הופך אותי ל"מאושר בשבילו". זה הופך אותי פשוט למאושר..

n o g a1

New member
זה לא מאושר בשבילו

זה מאושר שטוב לו. פשוט. מסכימה שהבטוי מוזר ולא מדוייק. מעכשיו נדייק : "גורם לי אושר שטוב לך", זה לא בשבילו .

למעלה