הדג נחש-לזוז

Black Shark

New member
הדג נחש-לזוז

כריש נחש "לזוז" של הדג נחש הוא לא רק אלבום מחאה אמיץ ובוגר שמעז להזכיר למי ששכח שדי מחורבן כאן במדינה-הוא גם דיסק מצויין אחרי הצהרת כוונות נאה עם מימוש חלקי בלבד ב"המכונה של הגרוב",הראשון של הדג נחש,עכשיו זה קורה.שאנן סטריט ,יא יא כהן אהרונוב,דודוש קלמס והחברים הגיעו לשלב שבו מממשים.מגיע להם.טונות של כישרון מסתובבות שם כבר הרבה זמן,בדג נחש.כיף לראות אותן מתחברות,מתמקדות,פורצות החוצה בשצף. חופש ומרחב,זה מה שהדג נחש היו זקוקים לו לאחר אלבום הבכורה;ומפיק רגיש,מרגיש ומאפשר.ליוסי פיין,שעבד איתם על "לזוז",יש את זה.חוצמזה,אפשר להניח שמאסת ההופעות שהריצו,בצירוף התפקוד כלהקה מלווה אורחת בהופעות של טיפקס,עשו גם הם את שלהם. צריך להוריד את הכובע בפני שאנן סטריט,הרוח החיה מאחורי הטקסטים של הדג נחש."לזוז" הוא לא עוד דיסקהיפ הופ ישראלי,שמתנהל כאילו כלום לא קורה כאן.מדובר באלבום הכי אמיץ שיצא כאן בשנים האחרונות;כזה שלא דופק חשבון לכלום.מילים שבונות מחאה חזקה,אפקטיבית;שמזכירות למי ששכח שדי מחורבן כאן,ושלא מפחדות לנקוט עמדה חד משמעית ("אחד הוא מספר המדינות מהירדן לים/שתיים-מספר המדינות שיום אחד יהיו כאן" מתוך "מספרים"). אף אחד לא קדוש בטקסטים של הדג נחש,וגם הדיקטטורה של הרדיו המשמים לא.ומעבר לכך,המחאה שלהם רחוקה מלהיות ילדותית וחד ממדית.היא בשלה,היא מורכבת,וחוץ מלזעום,היא גם מבטאת כאב. בכלל,להבדיל מהפוזה הדחקאית והיהירה שאימצו לעצמם הראפרים בציון,אצל סטריט יש איזו כנות,צניעות ואמינות.נו,טוב,הוא ירושלמי.בסצינה שנותני הטון בה הם טיפוסים כמו סאבלימינל ופישי,סטריט הוא בבחינת משב רוח רענן מרענן. המוסיקה ב"לזוז" פשוט משובחת.הדג חתומים על הלחנים ביחד,וניכר שהם פועל יוצא של תהליך דינמי,חי ונושם.השירים אינם מלודיים במתכוון.הם יורת פראזות בסיסיות המשמשות חומר גלם לסאונדים ולגרובים. העיבודים מצויינים.מחברים באלגנטיות נגינה אישית באלקטרוניקה ומחשבים; נעים בגמישות מסגנון לסגנון ומספקים מצע רך ומצויין לראפ. זו יצירה מוסיקלית מורכבת,רב שכבתית ומעודכנת,ששומרת לכל האורך על דינמיות ותקשורתיות ועם זאת,לא עושה לעצמה שום הנחות."לזוז" בעיני שני רק ל"כנען 2000" האדיר של שב"ק ס´,אלבום הראפ העברי הטוב ביותר עד היום. האם זה יהפוך את הדג ללהקה מצליחה ומרוויחה? אמן ואמן,אבל כנראה שלא.זוכרים מה קרה לשב"ק אחרי "כנען 2000"? כל מי שהמוסיקה המקומית יקרה ללבו צריך לדאוג לכך שהדג נחש יהיו איתנו כדי להישאר וכדי לספק בעתיד עוד אלבומים מצויינים כדוגמת "לזוז". ( כתב-אבי אפרתי,עיתון-"מה בפתח")

Psycho BuZZ

New member
אחלה ביקורת אחי!!!

חבל שאף אחד אחר לא מגיב!!! שתי שאלות: 1. כמה הדיסק עולה? 2. אף פעם לא שמעתי הרבה שירים (רק איזה 2-3) של הגד נחש ואני רוצה לדעת - זה ראפ כמו שראפ אמור להיות או שזה סתם מסחרי כמו סאב& הצל??? אני ממש חייב לדעת את זה כי נראה לי אני אקנה אותו...

Black Shark

New member
תודה אחי! אבל לא אני כתבתי את זה...

זה היה בעיתון "מה בפתח" ופשוט כתבתי את זה פה... ואני עדיין לא קניתי את הדיסק..אבל נראה לי שאני אקנה אותו...

kref

New member
תשובות

1. הדיסק עולה 60 שקל עם אתה לא מנוי (אפשר לחשוב 3 שקל הפרש) 2. זה לא ממוסחר הוא אומר הרבה מאוד בלי לשים זין ומעביר הרבה ביקורת על המצב כמו שראפ צריך להיות דבר ראשון המסר אחר כך כל השאר וזה מה שעושה את האלבום גדול.

MחושגZ

New member
קבל:

1. 60 מרשרשים 2. לדעתי זה ראפ מוזר, שונה ממה שאני הכרתי יש שם שילוב של הרבה פאנקי כזה ("לא פראיירים" לדוגמא, דומה קצת ל"שלום סלאם פיס" מהאלבום הקודם מבחינת סגנון הקצב.... זה לא אותו קצב- אבל זה בערך אותו סגנון) זה ראפ מעולה יש שם שיר אחד עם הפלואו הכי מסריח ששמעתי מימיי (הבית השלישי ב"לזוז", של שאנן). פלואו גרוע, השירה שלו בכלל לא מתאימה לקצב אבל, בכל זאת- זה מוסיף להם זה פשוט דיסק מעולה, אין מה לומר אמנם קצר (יש בו איזה 2 קטעי אינצטרומנטל בלי שירה, וסקיט אחד), אבל ללא ספק- מעולה סקירה קצרה: 1. "קמתי"- שיר מעולה לדעתי, עם ברי סחרוף. אחלה של שיר... שני בתים של שאנן, ובית אחד של גיא מר. סיום מפתיע לשיר... "אני כמו מטומטם, אני לא לחצתי save". 2. "לזוז"- עם MC שירי. אחלה של שיר... מעצבן קצת עם ה"או יה יה יה" אחרי הפזמון. מין שיר מסיבה שכזה. הבית הראשון של גיא מר, השני של שירי, השלישי של שאנן. אהבתי את הקטע של שירי. כמו שאמרתי, בבית של שאנן יש חוסר התאמה מבחיל בין השירה לקצב. 3. "סוד ההצלחה"- שיר מוצלח, ללא ספק. הבית הראשון של גיא מר, השני והשלישי של שאנן. הבתים של שאנן מדהימים... פשוט מדהים. באמת מומלץ. 4. "מספרים"- הסינגל הראשון שיצא מהדיסק, ללא ספק אחד משירי המחאה החזקים שיצאו כאן. באמת אחלה של שיר... עם דגש יותר על ההיבט החברתי-כלכלי מאשר על ההיבט המדיני-ביטחוני. 5. "לא פראיירים"- שיר שבו התאהבתי משמיעה ראשונה. פשוט שיר מ-ד-ה-י-ם. בפיזמון יש ציניות חריפה... "ונעשה מילואים, ונשלם המסים, ונעמוד בפקקים- אותנו לא דופקים, אנחנו בטח בטח בטח לא, אנחנו בטח לא פראיירים". פשוט מצויין. 6. "פראיירים"- קטע אינצטרומנטלי ללא שירה (אני לא אוהב קטעים כאלה במיוחד...) 7. "גבי ודבי"- שיר חזק ביותר... שאנן חוזר בזמן, ונפגש עם הרצל ("אם תקחו אין זו אגדה"), ועם טרומפלדור ("טוב למוחטה על ארצינו), ומטיח בפניהם כמה מחורבן במדינה הזאת. שיר מדהים ("הדג נחש עושים היפ הופ ציוני!"). 8. "גן העדן"- קטע סקיט סתמי. 9. "גן התות"- שיר מדכא כזה, מנגינה עצובה. שיר מעולה לדעתי. לא כל כך הבנתי מהו "גן התות", אבל בכל זאת, אני מאוד נהנה מהשיר הזה. 10. "בלה סליסימה"- מספר סיפור אמיתי, שקרה ב- 12 במאי 92´. מחבל רצח שני ילדים, והמון זועם רדף אחריו והתכוון לפגוע בו. אישה חרדית שנקלעה למקום הגנה עליו בגופה. בשיר הזה יש תמיכה בהגנה על הטרוריסט, ושאנן אפילו מוחה שבמדינת ישראל לא טורחים להזכיר את הסיפור ("הגברת לסמל לא הפכה, ושמה נמחק למעשה מהתודעה"). 11. "בליסידאב"- קטע נגינה קצר של קצת יותר מחצי דקה, שוב- בזבוז. 12. "המכונה של התות"- שוב, קטע אינצטרומנטלי. למרות שאין כאן שירה, זה קטע נגינה מעולה לדעתי, שמתאים כאן. 13. "זה לא אני"- שאנן מספר על מוות של חבר שנהרג במילואים כתוצאה מנפילה מבט"שית. כל הגורמים שלכאורה אמורים להיות האשמים למוות מסירים מעצמם את האשמה ("אז מי אשם במוות של ניר? התשובה תישאר תמיד תלוייה באוויר"). לסיכום, כמו שאמרתי, דיסק מעולה. מומלץ ביותר.

למעלה