הדג המדבר

bshuval

New member
הדג המדבר

לאור הבקשות, הכנתי הוראות לדג המדבר שנלמד במפגש החובבים האחרון. ההוראות הוכנו ידנית ונסרקו למחשב. אם משהו לא ברור, אשמח לענות על שאלות. ההוראות נמצאות באתר של גלעד נאור, תחת Diagrams, תחת יוצר Jun Maekawa (variation), או בקטגוריית חיות.

bshuval

New member
כיוון שיש תקלות באתר של גלעד נאור

אני מצרף קישור ישיר להוראות. אני מקווה שהאתר יחזור לכשירות מלאה בימים הקרובים!

giladznaor

New member
תקלות תקלות תקלות

בכמה ימים האחרונים ישנם לא מעט בעיות עם האתר. הסיבה היא בקריסות חוזרות של השרת של החברה שבה אני מאחסן את האתר. אני מקווה שהם יצליחו לפתור את הבעיות כמו שצריך בזמן הקרוב. סליחה על כל הברדק.

gilg1

New member
דרם אחרת לקיפול

לדעתי צריך לסיים קודם את השפתיים לפני שהדגם התקפל. אני נוהג לסמן ריבוע במרכזת להכין שפתיים ובסוף לדאוג לסנפירים

bshuval

New member
יש הרבה דרכים

זה לא חדש שיש מספר דרכים לקפל דגמים שונים. כל אחד זכאי לקפל בדרך הנוחה לו. אני שרטטתי הוראות לדרך שנראית לי הכי נוחה ומהירה לקיפול. וכן, גם די פשוטה לשרטוט. האם מישהו שלא היה במפגש / לא למד את הדגם במפגש הצליח לקפל לפי ההוראות?

spflyer

New member
הדג המדבר

קיפלתי את הדגם לפי הוראותיך - כל הכבוד על השרטוט הברור! באמת דגם חמוד - עכשיו נותר לי לחכות לראות את האחיינים שלי. אולי אשכור את שרותיך? כבר הרבה זמן שאני רוצה להוציא חוברת עם דגמים שלי - אבל ציור עבורי זו בעיה. אני גם לא מוצא את הזמן ללמוד כמו שצריך לשרטט עם coral draw או תוכנה אחרת. לצערי אני גם לא מוצא את הזמן לשלוח לפורום תמונות של דגמים שלי, והאתר שלי (שבניתי לפני כשלש שנים כשהייתי בחילופי סטודנטים בגרמניה) ממש לא מתוחזק - אז בינתיים אחסוך ממכם את הכתובת... ודרך אגב - את הflexicube לימדה אותי עדנה, מאגודת אומנות אוריגמי בירושלים. דגם בהחלט מדליק, אך גם מתיש! היום אני מכין אותו כמתנה רק לאנשים יקרים... בהצלחה!

giladznaor

New member
וואו!

תודה שניסית לחסוך ממני, אבל כבר יש לי תוכנית חיסכון
. התמונות שלך פשוט מדהימות! אתה פשוט מקפל מצויין! הכלב בולדוג בכלל מדהים!

spflyer

New member
הידד לציניות

הי הי - כל הכבוד שנכנסת לאתר, אבל א. מוצגות שם תמונות אוריגמי שחלילה לא מצויין שעבדך הנאמן קיפל. ב. האתר היה ניסיון ש-ל-י בבניית אתר - ולכן גם לא צירפתי כתובת! לכן - אם אכן היתה ציניות - אנא, שמור אותה למקרה אזעקת אמת, ואם טעיתי - איתך הסליחה!

giladznaor

New member
לא היתה כוונה לציניות

זאת לא הפעם הראשונה שאני כנראה כותב דברים שניתנים לפירוש בכמה צורות. ראיתי את האתר כי פירסמת את הכתובת במקום ציבורי אחר, שלא אציין אותו כי לא פירסמת את הכתובת כאן. התכוננתי למה שאמרתי בשיא הרצינות (למרות שהערות ציניות די חביבות ע"י בד"כ, אבל לא במקרה הזה). נכון, לא ציינת שאתה קיפלת את הדגמים שבתמונות, אבל זאת הפעם הראשונה שראיתי את התמונות האלה, כך שהנחתי את זה, והם באמת תמונות מדהימות בלי קשר.

spflyer

New member
אם כך...

סגרנו את ה - ISSUE. העפתי מבט עכשיו באתר (אחרי הרבה ה-ר-ב-ה זמן שלא עשיתי זאת) ושמתי לב שכתבתי שבהמשך אציין ליד התמונות את שמות המקפלים. בכל מקרה בהחלט אשמח לעשות מתיחת פנים רצינית לאתר (אפילו ניתוח פלסטי לא יזיק) ואשמח להתייעץ עימך במידה ותהייה מוכן (יופי של אתר שיש לך!) כרגע אני אפילו לא מגיע להשתתפות שוטפת בפורום, ויש כל כך הרבה דברים שהייתי שמח לחלוק... לא מזמן החלפתי עבודה (ועיר) ועדיין הכל לחוץ לחוץ (בעיקר בעבודה). אולי מישהו מוכר קצת זמן?

bshuval

New member
האמת...

שכתבת רק שתפרסם את שמות היוצרים, ולא המקפלים... ולכן הייתה ההנחה שאתה המקפל של הדגמים הללו. במיוחד אהבתי את החילזון של ג'יואנטה. מקופל היטב. בכל מקרה, אני שמח ששבת אלינו לפורום. ואני בטוח שכולנו נשמח שתפתח אתר מעודכן. לגבי מכירת זמן - אם אתה מוצא אחד שמוכר, אני מוכן גם לקנות קצת...

ג ל ע ד א

New member
תודה רבה !!!

ההוראות שלימדת במפגש שונות מההוראות האלו (ולדעתי אלו של המפגש פשוטות יותר - יותר קל למצוא שליש כאשר הנייר פרוש ולא מקופל)

bshuval

New member
אני דווקא חושב ההפך!

הרבה יותר פשוט למצוא שליש כאשר הנייר מקופל. ובכל מקרה, זה לא צריך להיות בדיוק שליש - ניתן גם להעריך "בערך" שליש, ויתקבל דג מצוין (כך אני עושה). היתרון של השיטה הזו הוא שבקיפול יחיד יוצא כבר ריבוע אוטומטית, ואז לא משנה שזה לא בדיוק שליש. בכל אופן, אני מקווה שההוראות ברורות.

למעלה