הדברה

hadas 85

New member
הדברה

אחרי ביקורם של כמה אורחים לא רצויים בבית הקטן [והבאמת נקי], החלטתי להזמין מחר מדביר מזיקים.
זה פעם ראשונה ואני רוצה לדעת מה חשוב לברר לפני..

הבית שלי בקומה רביעית, 2 חדרי שינה, שירותים ומקלחת, סלון ומטבח בינוניים, שתי מרפסות כשבאחת מהן יש רשת.
כמה המחיר יכול להיות?
לכמה זמן בערך זה מחזיק?
וכתוצאה מניסיון רע - יכול להיות שכשהמדביר יהיה פה, הוא יציע לי לרכוש ממנו תכשירים שבלעדיהם כל ההדברה לא שווה כלום?

אשמח לכל עצה.

תודה !!

קישקשתא

New member
תתקשרי לשניים-שלושה מקומות

ותבקשי הצעת מחיר מסודרת, כולל מה צריך בשביל להכין את הבית, כלומר האם צריך לפנות/להרים/לגלגל משהו או לא ולכמה זמן הם נותנים אחריות.

יש הבדל בין הדברה נגד ג'וקים ונמלים להדברה נגד מזיקים יותר עיקשים (פשפשים, פרעושים ושאר מרעין בישין). למיטב ידיעתי בהדברה "רגילה" נותנים שנה אחריות.

herouth

New member
הבעיה היא לא תמיד בבית.

אצלנו התיקנים מגיעים מהביוב. הדרך להיפטר מרובם (אני, טפו טפו, הקיץ עוד לא ראיתי ג'וק) היא שוועד הבית, עוד באביב, ידאג להדברה שנתית של פתחי הביוב שמסביב לבניין.

הדברה בבית יעילה בעיקר כשמגלים נחיל כלשהו של חרקים במקום שהוא ודאית בתוך הבית.

trilliane

Well-known member
מנהל
הביוב לא באחריותה של מחלקת התברואה בעירייה?

herouth

New member
אמור להיות.

חבר לעבודה שהיה גם אחראי ועד בית בביתו בכפר-סבא אמר שהם מזמינים את העיריה כל שנה לבצע את הריסוס.

אני לא יודעת אם זה לא תלוי אם פתח הביוב נמצא בתוך או מחוץ לשטח הבניין. למשל, צינור המים שהתפוצץ אצלנו בחצר הוחלף על ידי ועד הבית בתשלום של בעלי הבתים, ולא על ידי העיריה. סתימות בביוב מטופלות על ידי ועד הבית באמצעות שרברב פרטי. כך שנדמה לי שאחריות העיריה מגיעה רק עד הברז הראשי המשותף או נקודת הביוב הראשית המשותפת ותו לא.

krina

New member
מהנסיון שלנו,

הדברה מחזיקה יותר משנה (בינתיים, טפו טפו טפו, לא נצפו שום חרקים בבית) והמדביר האחרון נתן אחריות של שנה על עבודתו (למעט נמלים). אף מדביר לא הציע לנו מוצרים נלווים ואאלט המחיר היה סביבות השלוש מאות שח.
מה שכן, מאחר ויש לנו כלב, אחרי הריסוס עפנו מהבית ליום שלם והשארנו אותו (את הבית, לא את הכלב) להתאוורר בכיף בלי לנשום את החמרים.

למעלה