הדברה, הדברה

Yaniv-DC

New member
הדברה, הדברה

זה כבר כמה שבועות שאני מתעורר כל בוקר עם עקיצה במקום חדש. לפעמים זה סתם משהו קטן ומציק, לפעמים זו סידרה של מספר עקיצות המסודרות כאילו חייזרים טיילו לי על היד במקום בשדות תירס בארה"ב. זה היה מאוד מוזר, בהתחשב בעובדה שיתושים אין, והעקיצות היו גדולות מדי בשביל פשפשים. עד הלילה. הלילה גיליתי נחיל של ברחשים על השטיח (שנזרק בינתיים) ועוד נחיל על אחד הקירות (אני כרגע נאבק עם מערכת הנשימה שלי, אחרי שריססתי כאחוז אמוק). אין לי מושג מאיפה הם באו, כמה כאלה יש עוד מאיפה שהם באו, אבל אני כן רוצה שידבירו את הדירה (מצידי שישרפו אותה ויבנו מחדש). יש למישהו מושג על מי חלה חובת ההדברה (יען כי התשלום)? האם על השוכר או על המשכיר (אני נותן לכם קרדיט שלפחות חלק מכם יודעים עברית ויודעים ש"משכיר" הוא בעל הדירה ו"שוכר" הוא הדייר)? או שאין משהו מחייב? תודה על זמנכם

אני בספק אם זו אחריות המשכיר

אני לא חושב שחרקים ומזיקים בבית מוגדרים כ'בלאי טבעי' או נזק שהמשכיר צריך לטפל בו. מה גם שעלות הדברה בדירת 2-3 חדרים היא 150-200 ש"ח - בשביל סכום כזה לא הייתי נכנס בכלל לויכוח עם בעלת הבית, במיוחד אם אתה מתכנן להישאר בדירה שנה נוספת (אבל הייתי מיידע אותה על כך שביצענו הדברה ומאפשר לה לבחור אם להתקזז על הסכום).

בדירה הקודמת שלי

המשכיר מימן את ההדברה. זה היה מובן מאליו. זה נכלל בתור ליקוי של הדירה שלא באשמת השוכר.

מותר לי

New member
../images/Emo6.gif

אתה במצב טוב, ידידי! אצלינו הכל: ברחשים, זבובים, זבובונים, יתושים "שקופים", יתושים קטנים שחורים (אנופלס אני חושבת), יתושים ענקיים (האלו ש"נתלים" עליך וחוץ מלדגדג הם לא עושים כלום, אבל הם נראים מפחיד!), נמלים מכל הסוגים הגדלים והצבעים, אתמול גיליתי מקק נחמד בבית, פרפרים, שנה שעברה התכבדתי בביקור של שלושה נדלים ארסיים, ובכוונה אני מדלגת על נחשים ועקרבים שנמצאו בבתי השכנים... מה הפתרון? 1. סנו די (למי שיש דירת חדר, למשל אני). 2. צולה יתושים. 3. הזמנת מדביר שירסס ויעשה גם טיפול מונע לשנה. אני בנתיים בהתמודדות מול צבא בעלי החיים, מעדיפה ללכת על צולה יתושים- פחות חומרים כימים לנשום...

Jazz Singer

New member
../images/Emo45.gif

אני לא יודעת אם מחיר ההדברה משתנה בהתאם לגודל הדירה אבל אני על דירת 4 חדרים משלמת 230 ש"ח. זה שווה כל אגורה

מותר לי

New member
אני עדיין מוחצת יתושים למוות

מפגישה נדלים עם סוליות נעלים ומעיפה מקקים החוצה... מעדיפה לא לעשות ריסוס בבית כי יש לי חתולה (ואני גם לא יודעת כמה זמן אגור כאן, אם אעזוב בקרוב העסק לא משתלם לחלוטין!!) בקרוב בקרוב המנגל יגיע

מותר לי

New member
בתפריט:

מנה ראשונה: יתוצ'יפס, רגלי נדלים מנה שניה: כנפי זבובים ברוטב מרק נמלים קינוח: מחושי מקקים בסירופ שוקולד את באה?

מותר לי

New member
יש לי נזילה במרזב

אני אמלא היום בלילה דלי... תבקשי מנאור את כל מה שהשותפה שלו שמה במקרר, זה יעשיר מאד את הארוחה

GR8 G I R L

New member
הלו הלו....

שני חברות שלי פה מתכננות ארוחה ולא מזמינות אותי??? נעלבתי קשות

GR8 G I R L

New member
האמת.. אני עדין גרה בבית לצערי..

ופה אין חחחחח אבל אתמול התעופף לי מבחוץ מקק ענק שחור מגעיל כזה.. בעעעע רוקנתי עליו חצי מיכל של ספריי עד שאני כמעט ונחנקתי למוות... אז אני אביא אותו בשמחה

מותר לי

New member
אני גרה בקיבוץ../images/Emo66.gif

ועכשיו הזכרת לי ש-100 מ' ממני יש פינת חי, עם... תנחשי מה
הפעם הבאה שלי לירושלים תניב צולה יתושים

mahatef

New member
נצל"ש

איזה חברות מומלצות? אני גר בדירת שלושה חדרים, והתחילה אצלנו עונת הג'וקים
. לא רוצה לפתוח דפי זהב, כי אני מפחד מחאפרים. מישהו יכול להמליץ על חברה מסויימת?

למעלה