הדבקת שטויות על האוטו ושמירה על הצבע

משתמשמש

New member
הדבקת שטויות על האוטו ושמירה על הצבע

הי,
יש זוג חביב מאד שעומדים להינשא וביקשו לנסוע לחתונה במכונית שלי. כמובן שהם רוצים גם לקשטו עפ"י מיטב המסורת עם סרטים צבעוניים ופרחים שיודבקו מן הסתם בסלוטייפ. הייתי שמח מאד לעזור להם אבל לא במחיר שאצטרך לעשות צבע על כל האוטו אחר כך. הם אמנם אמרו שיעשו שטיפה ידנית + ווקס אחרי החתונה אבל אם הדבק יוריד צבע כשיתלשו את הקישוטים אז אכלתי אותה בגדול. אתם יודעים אם זה "בטוח" או שעדיף לסרב בנימוס? מדובר במרצדס שחורה אם זה משנה, במקור היה ציפוי טפלון אבל לא חודש מזה כשלוש שנים.

תודה

עדירמר

New member
למה שסלוטייפ יוריד את הצבע?

לא ידעתי שמכוניות צבועות בסופרקריל.....

אין שום מניעה להדביק קישוטי חתונה על הרכב. הדבק לא יוריד את הצבע.

משתמשמש

New member
לא בטוח לגבי הצבע המקורי ובגלל זה אני שואל

ראיתי במו עיני צבע מתקלף ממכוניות כמו נחש שמשיל את עורו אבל תמיד הנחתי שמדובר בתיקונים מקומיים אחרי תאונות. ואצלי טפו טפו טפו זה צבע מקורי.

עדירמר

New member
אז כנראה שהצבעי לא דילל במדלל מתאים

ובגלל זה הצבע התקלף.

ישנם מדללים מיוחדים לצבעים לרכב.
או שלא עשו הכנה טובה לצבע.

The BIue Shark

New member
רואים את זה הרבה, לא משהו נקודתי וחריג

ולשואל המקורי, גם אם הצבע לא יתקלף וסביר שהוא לא, ישארו שאריות דבק שנמס ונדבק לאוטו (החתונה בקיץ נכון?) שקשה מאד להוריד ו/או יהיה צורך לשפשף את המקום שכשלעצמו רע לצבע.
אם זה לא הילדים שלך אז שלח את הזוג הנחמד לסוכנות ההשכרה הקרובה לביתם או תשאל אותם מה הם מעדיפים, את הרכב שלך לערב החתונה או 5000 ש"ח במזומן שיעלה לך לעשות צבע על כל הרכב אחרי חתונה.

או שיעצבו קישוטים רק בקשירה, לא בהדבקה.

מסכימה עם רוב דבריך,אבל ..

איפה בדיוק הוא יעשה צבע למרצדס ב5000 שח? בטירה /טייבה/שכם ? אולי....
צבע ברמה גבוהה יעלה לו בערך כפול מזה.
לדעתי "לתרום" את הרכב לחתונה זה רעיון גרוע מאד ויש מקום לסרב ,ולא חובה בנימוס (או ליתר דיוק -בלי להתפתל בתירוצים).פשוט לסרב חד משמעית וברור .רוצים לנסוע במרצדס? שיקנו לעצמם מרצדס ויקשטו אותו וייסעו בו לחתונה (שבסופה , בחניה שליד גן האירועים, אורחים שיכורים ידפקו למרצדס הזה את כל הדלתות ואת כל המראות מכל הצדדים ).

The BIue Shark

New member
אין לי מושג לגבי מכוניות יוקרה

אבל בעממיות אפשר לעשות צבע ב 5-7K לא בטייבה או שכם.

shahf

New member
מה ההבדל בין מכונית "יוקרה" ל"עממית" בצבע?

ההבדל לא בצבע -בגישה של מי שעושה צבע.

תבוא עם סובארו מצ'קמקת ותשאל כמה יעלה צבע ותשלח את החבר שלך לאותו המקום עם מרצדס שישאל את אותה השאלה בדיוק ותראה איזה תשובות תקבלו.אנשים חסרי תקנה -רואים בימר או מרין -רואים כספומט מהלך.

itzik93

New member
"סלוטייפ" לא מוריד צבע של רכב

והצבע שאתה רואה בד"כ מקולף על רכבים הוא צבע שבד"כ נשרף מהשמש \ לא טופל לאורך שנים \ נצבע מחדש בצורה חאפרית \ וכו' וכו'. אגב, לרוב מדובר ב"לכה" שמתקלפת ולא הצבע עצמו.

איציק

השאלתי פעם את הרכב הקודם שלי.

הצבע לא ירד אך נשארו סימנים במקום בו הודבק הסלוטייפ. מעין פסים בגוון מט לעומת שאר הצבע המבריק של הרכב. הרכב היה כחול כהה. אולי על רכב בהיר זה ייראה פחות אבל שלך שחור. אולי תעשה ניסיון במקום מוסתר.

jasam

New member
פשוט תגיד להם לא לסלוטייפ.

טוב זה לא יעשה לרכב בשום מקרה.

matania4

New member
לפני כשנה קשטתי את רכבי

אחותי התחתנה, כל הקישוטים נעשו אך ורק בקשירה. זה עובד ומצוין. אם תרצה אשלח לך
תמונה איך עשו את זה.

prizman

New member
מזל שאין לי אחות, רק אחים.

והם לא חשבו לקשט את הרכב לחתונה.
למעשה כולם התחתנו ללא טקס.

shahf

New member
מנהג מטופש לדעתי.

shahf

New member
לא להרוג אותי! התכוונתי למנהג של קישוט הרכב.

למעלה