הדבקת פסיפס

הדבקת פסיפס

עשיתי חיפוש בפורום וקראתי כל מיני הוראות, אבל בכול זאת רציתי לשמוע את עצתכם: באיזה דבק עדיף להדביק פסיפס ( אבנים מרובעות קטנות) על משטח בטון או בלטה, על מנת שישמש כאבן מדרך בגינה ( כלומר עמיד לרטיבות ולדריכות). באיזה סילר עדיף להשתמש? האם ניתן להשתמש ברובה רגילה? בתמונה המצורפת הדבקתי עם דבק E-6000 בעצת החנות בה קניתי את האבנים. הם סברו שדבק אקרילי לא יהיה חזק מספיק. העבודה לא הייתה נוחה והדבק מאוד יקר. אם כי התוצאה יצאה די נקייה כי הדבק שקוף. האבנים נדבקו חזק מאוד מרחתי לכה על בסיס אציטון כסילר ( לכה גומא). עשיתי עוד אחד והדבקתי בדבק סרמיק שקניתי בחנות לחומרי בניין והיה כתוב עליו שמתאים גם לפסיפס. היה נוח יותר כי לא התייבש מיד, אבל גם מלכלך. איני יודעת אם זה מספיק חזק.מחר אראה.. ( לפי הבנתי אם זה טוב להדבקת קרמיקה באמבטיה זה אמור להחזיק גם בגשם בגינה.. הדבקים והסילר והרובה הנמכרים בחנויות לחומרי יצירה נראים לי במחירים מופקעים.. אבל אם אין ברירה - אקנה. אודה לכם על תשובתכם.

שרמיק יחזיק מצויין בחצר, נכון שקצת קשה

וצריך לנקות אותו אבל התוצאה שווה, ראי נא את כל החומרים את יכולה לרכוש בטמבוריות ו/או בהום סנטר לא חייבת לקנות בחנויות יצירה ששם אכן הכל יקר תיכף אנסה להכניס תמונה של שולחן פספס שהכנתי לאחרונה. פנינה

הנה תמונה של השולחן החדש שלי אני הדבקתי

כם דבק פלסטיק שכן השולחן עומד בבית, מלאתי ברובה לפספס שקניתי בהום סנטר ומרחתי לכה שכן שמקה עובד עליו במטבח תיכף הספור של השולחן

מ ש כ י ת

New member
דבק שרמיק נועד בדיוק לכך

גם מתאים לקרמיקה וגם עמיד בתנאי מזג אוויר. דווקא על הE6000 לא הייתי סומכת כל כך שיחזיק מעמד בחוץ לתקופה ארוכה... סילר בכמות גדולה ניתן לקנות גם בטמבוריות.

תודה פנינה ומשכית. האם תוכלו לומר לי ..

שמות של סילרים ורובה שהם מיוחדים לפסיפס? ( אם אין זה מנוגד לחוקי הפורוס ואם כן, אודה על שליחת מסר) כשאני מגיעה יש כל כך הרבה פירמות וסוגים והמוכרים לא ממש מתמצאים בעבודות פסיפס. ( כגון זה שמכר לי דבק שנקרא "מונאטז' קיט", שהוא לפי מה שהבנתי דומה למוצא "הקץ למסמר". מיועד להדביק משטח גדול וכבד לקיר על ידי מס' נגיעות דבק. זה בוודאי לא מתאים לאבני פסיפס קטנטנות. אגב מחיר האבנים אסטרונומי בעיני.(אני קניתי קילו ב- 36 וראיתי את אותה שקית בחנות אחרת ב- 56). זה הספיק לשני פסיפסים קטנים. קראתי כאן בפורום שאפשר להכין לבד אבל זה נראה לי מסובך מדי אם לא מכינים פסיפסים בכמויות מסחריות. הציפור ששמתי היא העבודה הראשונה שאני עושה בפסיפס. נו, יקח לי זמן עד שאגיע לרמה שלך, פנינה. השולחן מקסים ממש! אני שואלת שוב לגבי הלכה. ( לכה גומא של חברת "אוריטה" - בחנות אמרו שהיא הכי חזקה.. אבל כמו עם ה E-6000 אולי הם טועים וזה יהיה כאב לב לראות את העבודה יורדת לטמיון. האבנים ספגו המון לכה וצבעם נעשה חזק יותר ויפה ( אני אצלם שוב אחרי הרובה) נדמה לי שיש לי בבית סילר לשיש, האם זה טוב? האם גם פסיפס עם אבני קרמיקה צריך לשים סילר? אני מקווה שלא מבלבלת לכן את המוח יותר מדי.. אולי יותר פשוט ללכת לקורס פסיפס.. אבל שם משכנעים אותך לקנות את כל החומרים היקרים מהחנות. אגב, לגבי כלי חיתוך, השתמשתי בפלייר פשוט כדי לחתוך אבנים אבל אני משערת שכדי לחתוך אבנים גדולות באופן מדויק זה לא מתאים.

שרה זו העבודה השנייה שלי בפסיפס המון

זמן רציתי ללמוד ובסופו של דבר עשיתי זאת. אשיב יותר מאוחר לשאלות שלך אני כבר במשרד וקצת בעייה כעת לכתוב הרבה בערב אכנס ואסייע לך

mnoya

New member
................

על קרמיקה לא צריך סילר, ואם כבר שמת לכה על העבודה שלך - את לא יכולה לשים סילר.(את יכולה ...אבל הוא ישפך לצדדים ולא יכנס לאבן.

mnoya

New member
האבנים שקנית

הם אבני מלט, כלומר ערבוב של מלט חול ומים. קשה לדעת את הטיב שלהן ,לעיתים בגלל מינון לא נכון של חומרים הן נשחקות ולא מתאימות כאבני דריכה. לכן אני מקווה ששלך מאיכות טובה. שרמיק הוא אכן הדבק המתאים ואם מורחים אותו ישירות על האבן ואליו את התזרות לא אמורה להיות בעיה של ליכלוך. חיסרון נוסף שלהן הוא אי עמידותן לליכלוך ולכן יש למרוח סילר אבן ולא לכה. ההבדל בין השנים - לכה יוצרת שכבה עליונה ואוטמת ולכן נשחקת ואילו סילר "נשאב" לאבן ויוצר בתוך האבן שכבה המונעת לכלוך. מריחת רובה על אבנים מהסוג הזה מאוד בעייתית מאחר והרובה לא יורדת מהאבן אלה נספגת לתוכה בשביל לישם רובה התזרות צריכות להיות מחומר שאינו סופג.(לדוגמא קרמיקה או זכוכית) אפשרות נוספת לשמר את המראה ולישמור על עמידות היא שפיכת דבק מיוחד על כל העבודה (כמו אפוקסי שקוף ) זה כמובן מיקר את העבודה.

תודה, nmoya

אני רואה שזו תורה שלמה וההסברים שלך מאוד עוזרים. האבנים הם מתוצרת: Ston by ston (מציפורי) והם נראים לי חברה רצינית, אם כי ברור שמיועד במוצר לנוי ולא מוצר לשימוש מאסיבי. אני אשים את האבנים בין הצמחים ולא ידרכו עליהם הרבה, אולי מדי פעם כדי לדלג ממקום למקום. זה לא שביל קבוע. מאחר שכבר שמתי לכה אין מה לעשות אך על השני לא אשים. אחפש סילר. היה לי סילר בבית אבל היה רשום עליו שהוא לעץ ו לא רציתי לשים. יש לך המלצה על סילר מסוים? ולגבי הרובה - לבנה? צבעונית? או פשוט להשאיר בלי רובה? ושוב תודה מקרב לב!

mnoya

New member
תשובה

לא חשוב שם החברה- כל סילר לאבן - טוב. לגבי רובה , אם את מאוד רוצה לנסות נסי על עבודה קטנה ולא על הציפור- כדי שלא תתאכזבי אחרי כל העבודה שהושקעה. במקרה הזה אני הייתי הולכת על רובה בגוון אבן (בז') או אפור.- אבל שוב- באבנים מהסוג הזה רצוי לבדוק קודם את העמידות לרובה.

ושוב תודה

בברושור של החברה הם אומרים לשים רובה לאבנים האלה אז מן הסתם זה יהיה בסדר. עשיתי גם צפרדע ושמתי עליה סילר שהיה לי לאבן ושיש. כל הבית מסריח ומשום מה לא היה כתוב כמה זמן לחכות. לשני הפספסים יש עכשיו מרקם צבעים חזק יותר אם כי שונה זה מזה. אבל אני די מתלהבת מהתוצאה וכבר מבקשת מחברים ובני משפחה לא לזרוק כלי חרסינה וקרמיקה שבורים. האם יש לך המלצה על ספר טוב של דוגמאות? יכול להיות גם באנגלית.

mnoya

New member
קישורים

הנה הרבה קישורים אני בטוחה שתמצאי דברים מעניינים

למעלה