הדבקת פאזלים

solitaryshell

New member
הדבקת פאזלים

ביום שישי, הלכתי עם מספר פאזלים מודבקים למסגר. אחד הפאזלים היה כהה, והיו עליו סמנים מהדבק (המיוחד לפאזלים). בחנות המליצו לי לא להדביק עם הדבק, לבוא לחנות ולקחת מהם קרטון ביצוע שיש עליו דבק יבש (הם בכל מקרה במסגור מדביקים את הפאזל על קרטון ביצוע), ופשוט להעביר את הפאזל על קרטון הביצוע ואז להביא להם אותו. זהו פיתרון נהדר: 1. אין סיכוי שיפול חלק שבטעות לא הודבק (קרה לי פעם ולקח לי יומיים למצוא אותו (השכנה מצאה אותו במעלית וידעה שאני מרכיבה). 2.אין סיכוי שישארו סימני הדבקה (רואים אותם רק על פאזלים מאוד כהים.), מכיוון שההדבקה נעשית על הצד האחורי של הפאזל. 3.יותר זול מלהשתמש בדבק שעולה 45 ש"ח .

מדובר בלוח?

TAMTAL פה הולכת להדביק את הפאזל שלה על לוח כזה שיש עליו דבק, אבל תחשבי שצריך להדביק אותם חלק-חלק, כי אם תעבירי חתיכה והיא לא תשב במקום לא תוכלי להזיז אותה-זה דבק שהבנתי שהוא מאד חזק.. משמע-עבודת נמלים אמיתית!

solitaryshell

New member
אני עוד לא ניסיתי, אבל לא יכול

להיות שזאת כזאת עבודת נמלים, משום שבדר"כ מדבקים על זה במסגור ואני לא מאמינה שהם מבזבזים זמן הדבקה רב כל כך. אבל בהחלט מדובר בלוח.

Puzzluna

New member
כנראה הופכים את הפאזל

ואז מניחים עליו את הלוח עם הדבק. ממש לא נראה לי שהם ממקמים את החלקים אחד אחד

כנראה...

אבל זה עלול להיות קצת בעייתי להפוך פאזל ממש גדול, אני לא באמת יודעת איך זה יהיה, אני רק יודעת שגוייסתי למבצע הדבקה רחב היקפים וצורך זמן בשביל ה 18 אלף והיא אמרה לי שאנחנו הולכותל להדביק חלק חלק...
אולי היא תשתכנע לנסות להפוך אותו?

Puzzluna

New member
תמונות!!! ../images/Emo92.gif ../images/Emo92.gif ../images/Emo92.gif

מה דעתך לצלם את המבצע ולשתף אותנו.... רובנו לא נגענו אפילו בפאזל כזה גדול
אבל אפר לשאול בעצתם של מי שכן.... כמו טליה ו- PuzzleMaker

tamtal

New member
המסגר אמר לי

שלוקח לו 4 שעות להדביק כזה פאזל. הוא אמר שאם הוא ידביק את זה אז זה יעלה יותר כסף. לכן אני מתכוונת לעשות את זה לבד. ללוח עם הדבק קוראים "קאפא" או לוח מוקצף דביק. הפלטה שאני צריכה גודלה 300X144 והיא עולה 460 שקל. בסך הכל אני צריכה שני לוחות כאלה. לא נעים, אבל אין מה לעשות. בשביל עבודה כזו שווה להשקיע.

אני מקנאת בך

אחרי שתגמרי אותו וכול מי שיראה ייפרגן תשכחי שהוא שווה כל כך הרבה כסף. אני מבטיחה מעכשיו לפרגן אז אל תשכחי לעדכן

dudusch

New member
מנסיוני "העשיר"

קודם כל שלום לכל הנוכחות והנוכחים, נחמד להיווכח שיש פורום גם לפאזלים. בימי חלדי הרכבתי שני פאזלים של 1,000 חתיכות כל אחד, האחד זוהר בחושך של ראוונסבורגר והשני של טיגריס שנשען על כוכב. לענייננו... אצל מסגרים יש לוחות מיוחדים, כמו קרטון ביצוע אך בצד אחד יש את הדבק המיוחד. מה שאפשר לעשות, זה לבקש מהמסגר לוח כדי להניח עליו את הפזל ולהביא מהבית אליו (רצוי שיהיו שני לוחות, לשים את הפאזל באמצע ולסגור עם סלוטייפ או משהו). לאחר שמביאים למסגר את הפאזל, הוא מכניס אותו למעין מכבש/מגהץ, מה שמחמם וממיס את הדבק ומדביק את הפאזל למשטח. לאחר מכן החתיכות דבוקות ולא נופלות. שאר הפעילויות רגילות, ממש כמו תמונה. יש אפשרות לפספארטו וכל השאר... המסגר שלי לקח לי פחות ממאה חמישים ש"ח על מיסגור של פאזל של 1000 חלקים (גודל של פוסטר?)...

למעלה