הגשת בקשה להקלות במס

הגשת בקשה להקלות במס

היתה לי נכות קבועה לצמיתות בשיעור 64% לאחרונה חליתי בסכרת סוג 1 (הקרויה סכרת נעורים) והגשתי בקשה להכרה בנכות. עקב כך יש לי כעת נכות קבועה לצמיתות בשיעור 79%. שאלותי הן: 1. האם יש טעם לבקש ממס הכנסה הקלה במס? יש נקודות זיכוי נוספות על נכות? 2. האם יש טעם לבקש מהעיריה הקלה בארנונה? 3. ההוצאות הרפואיות שלי עלו בשיעור ניכר, יש דרך לקבל החזרים מעבר למה שמקבלים בביטוח המשלים של קופ"ח למינהן? יש לציין שאיני זכאי לקצבת נכות שכן אני עובד במשרה מלאה ומרוויח מעל השכר הממוצע במשק. תודה רבה לכל המתייחסים!

ukatz

New member
בקשר לארנונה - לא

התקנות קובעות כי רק מי שנקבע לו שעור אי-כושר השתכרות של 75% ומעלה יהיה זכאי להנחה של עד 80% בארנונה על מגורים (שיעור ההנחה נתון לשיקול דעתה של הרשות המקומית). לחילופין, קובעות התקנות הנחה של עד 40% לנכה בעל נכות של לפחות 90% (ללא קשר לדרגת אי כושר התשכרותו). לחילופי חילופין, קובעות התקנות הנחה לפי שיקול דעת הרשות המקומית למי שבעקבות אירוע חריג נקלע למשבר. כך או כך, לפי הבנתי, אינך עומד בקריטריונים לקבלת הנחה בארנונה.

תודה והמשך...

האם יש איזו התייחסות למס הכנסה? יש טעם להגיש בקשה להקלה במס עקב הוצאות רפואיות וכו' ? תודה ויום טוב!

הקפצה....

שלום חברים/ות אף אחד לא נתקל במקרה דומה מול מס הכנסה? זה כל כך מיוחד? אשמח להתייחסות. תודה.

למעלה