הגשמת חלום ילדות

• פותח הנושא zoomi
  • פורסם בתאריך

zoomi

New member
הגשמת חלום ילדות

שלום לכולם. השבוע ראיתי את הכתבה על חובבי הרדיו שהתפרסמה ב ynet וזה פשוט החזיר לי חלום ילדות ישן להוציא רישיון חובבים דרגה ב' ולהקים תחנה בבית. אני זוכר את עצמי מגיל קטן קורא את כל הספרים הישנים ההם "רדיו ואלקטרוניקה", "עולם האלקטרוניקה" "הטכנאי הצעיר" וכו' ותמיד אמרתי יבוא יום וגם לי תהיה תחנה. אבי גם היה חובב רדיו לפני הרבה זמן, אבל הוא כבר שנים שלא עוסק בזה. (הייתה לו אפילו תחנה ניידת ברכב). אפילו שלחתי בזמנו (סוף שנות ה-80) מכתב לאגודה וממש התרגשתי לקבל תשובה על שאלותי. בינתיים הגיע האינטרנט ודחק מסדר זמני את החלום הזה... אז ספרים באלקטרוניקה וחשמל יש לי (כולל הספר של האו"פ על החומר לבחינה). את הידע בחשמל ואלקטרוניקה צריך לרענן. מספר שאלות: אני מחפש עוד חומר ללמוד על הפעלת תחנה וכל הקשור בה. מה שמפחיד אותי זה המורס, אייך מתגברים? כל כמה זמן ישנם בחינות? האם ישנה תחנה (או מועדון) בירושלים שאפשר לשדר משם לאחר קבלת הרישיון? (אני זוכר שהייתה ברחוב מח"ל). והדבר העיקרי, האם ציוד יד שנייה, נפוץ בארץ? אני מקווה שהעסק לא יקר, כמו התחביב (שהפך לעיסוק) האחר שלי - צילום, כי אני מעדיף להישאר עם אשה אחת ביד מאשר עם שני משדרים בתחנה
תודה .

4Z7BGG

New member
חלום ילדות

פרט קטן אך חשוב - לשני המשדרים, בניגוד לגברת ממוצעת, יש כפתור POWER OFF.......

zukik

New member
נדמה לי שישנה דרגה ללא מורס

וגם המורס לא יחזיק הרבה זמן מעמד ... אז אולי תתחיל בדרגה הנמוכל ללא מורס קודם ...

4Z7BGG

New member
דרגה ד'

אכן יש - יש לי הכבוד להחזיק דרגה ד' מזה כמה חודשים האגדה מספרת שמפתח המורס נושם את נשימותיו האחרונות - ואז כולנו ניהיה דרגה ב'. מבחינת חומר טכני ונוהל - החומר זהה לחלוטין. אז קדימה - שיתחיל לחרוש. אחרי זה קח איזה YAESU ל-2 מטר כמוני, ותבדוק אם זה מדבר אליך. זה השלב שעדיין יש מקום לאשה ולמכשיר. מה יהיה אוחורי זה - ימים יגידו.

zoomi

New member
התמודדות אחרת

חן חן על תגובותיכם. האם הספק המשדר של דרגה ד' לא מגביל? אני יעדיף להתמודד עם המורס מבלי לוותר עליו, הפחד שלי הוא מהמהירות הנדרשת וזיכרון הסימנים. לקנות משדר לדרגה ד' ואז כעבור כמה זמן להחליף אותו (לרמה ב') זה נשמע נכון? 4Z7BGG - ספר לי קצת על הדרך עד הרישיון? אני עדיין מעדיף את אשתי...

4Z7BGG

New member
דרגה ד'

אני דוגמה ממש לא טובה אני אלקטרונאי בוגר אורט - כך שאת החומר הטכני הייתי רק צריך לרענן המקצוע הצבאי קשור לקשר רדיו על כל צורותיו - כולל הפעלת התחנה בבית הספר המרכזי לקשר כך שגם כאן הייתי צריך לרענן ותו לא אני מחזיק בתעודת חבר אגודה משנת 1983 - ולכל אורך השנים החזקתי מקלט ואות קריאה לחובב מאזין אז נכון - היה לי קל מהצד הזה - אבל לא פשוט בגיל 57 לזכור את כל הנוהלים והחוקים של משהת'ק החביב. מה שהפריע לי כל השנים היה עניין המורס , ומה ששיכנע אותי לעשות רשיון מסודר היה הרעיון שמפתח המורס הולך בדרכם של שפופרות הריק ושאר מוצגי מוזיאון

4z5pj

New member
דרגה ב' 4Z5PJ

אי שם בתחילת שנות ה 80 ניסיתי להוציא רשיון ג' (Novice) שבזמנו כלל מבחן מורס במהירות 6 מילים בדקה ונכשלתי בגלל המורס ולאחר מכן ניסיתי להוציא רשיון ב' אך התייאשתי והפסקתי ולא הייתי קרוב לתחביב אעפ"י שיש לי אח חובב רדיו ותיק (4X6DN). לפני 4 שנים הוצאתי רשיון ד' בלי שום בעיות ומיד כשנפתח קורס מורס הצטרפתי עם מספר חברה נוספים ולמיטב זכרוני כל מי ששרד עד הסוף והתמיד עבר את המורס. היום זה רק 5 מילים לדקה ולא קשה לעבור את זה. אני ממליץ לך להתחיל עם ד' ואם לא יבוטל מבחן המורס אז לנסות וללמוד מורס (זה לא כל כך נורא) אלי 4Z5PJ

b13

New member
השאלה אם תדרש לעבוד מורס

שאלה? אם תדרש לעבוד מורס האם תזכור או שהכל נשכח.

4Z1PF

New member
תגשים חלום

1. מעניין מי הוא אביך? ומה אות הקריאה שלו? 2. רבים מאיתנו גדלו על הספרים שציינת. חבל שהיום אין ספרים/ירחונים מסוג זה 3. חומר בנושא הפעלת התחנה תמצא ב-HandBook של האגודה האמריקאית ARRL. הוא מופיע גם על CD כך שתוכל למצוא אותו על גבי הרשת. 4. קריאה מהספר לא מספיקה יש צורך גם לתרגל על רטוב. אתה מוזמן לתחנת המועדון בתל-אביב כדי לתרגל. 5. היום אין מה לחשוש מהמורס. המהירות ירדה מ-12 ל-5 מילים בדקה (לדרגה ב') 6. מעבר המבחנים התיאורטיים מקנה לך מיד דרגה טכנית ללא מורס. זה מאפשר עבודה בתחומים מעל 30 מגה"ץ 7. ציוד יד שנייה אינו יקר 8. הספק המשדרים לדרגה ב' ולדרגה הטכנית הוא זהה. לכן אם תשיג ציוד בהיותך בדרגה טכנית הוא יתאים לך גם להמשך. מוכן לעזור לך להשיג את מבוקשך

zoomi

New member
קדימה אל הדרגה..

שלום משה, ממש תודה על הנכונות לעזור. 1. שם אבי גם הוא משה, אבל ממש אין לי מושג מה אות הקריאה שלו, האם מי שלא חידש את הרישיון אחרי הרבה מאוד מאוד זמן, אות הקריאה שלו נשמר? 2. היה לפני כמה שנים את ירחון אלקטור שהייתי מנוי עליו, אבל לצערי ובטח לצערך הוא נסגר, אבל עדיין זמין בגרסה האנגלית. 3. הוא כדאי להזמינו מאמאזון? או שהוא ספר חד פעמי ועדיף לקרוא אותו מהרשת? 4. אני מקווה שיזדמן לי להגיע לת"א, עד אז האם ישנה תחנה או אדם פרטי המוכן לעזור בתרגול בירושלים? 5. זה אומנם עוזר יותר, אבל את זאת אני יידע רק תוך כדי תרגול, האם יש צפי מתי יבטלו זאת סופית? 6. מתי המבחן הקרוב? 7. אבל האם הוא נפוץ בארץ? כלומר כיוון שהתחביב עצמו לא הכי נפוץ בארץ האם יש מחסור בציוד כזה? בהשוואה לצילום שכאן אפשר ליטבוע בים המכירות. 8. רגע, מה הכוונה לדרגה טכנית? האם דרגה ד'? אם כן אייך ההספק זהה? הרי דרגה ב' כמדומני זה עד 250W בעוד דרגה ד' זה עד 150W או שאני פשוט מבלבל את היוצרות? אני מודה לך ולכם על הסובלנות. נ.ב. האם אתה משה, נמצא במועדון בת"א? אם כן אשמח בפעם הבאה שיהיה באזור, לקפוץ.

4Z1PF

New member
תשובות

1. שם אביך ללא שם משפחה לא אומר לי דבר. אילו היו לי יותר פרטים הייתי מוצא את אות קריאתו. 2. אות הקריאה נשמר גם אם הרישיון לא שולם 3. אלקטור מוכר מאוד ויש לי כמעט את כל הירחונים בעברית 4. הספר הוא ממש לא חד פעמי. כל חובב רציני מחזיק ספר כזה. מפני שהספר מתעדכן כל שנה כדאי לקנות אחד כזה כל 5-6 שנים. כפי שציינתי ניתן להשיגו גם על CD 5. לא ידוע מה יהיה עתיד המורס בארץ. אנו מנסים לקבוע פגישה עם הגורמים המתאימים במשרד התקשורת. נהיה חכמים יותר אחרי הפגישה. 6. דרגה טכנית נקראת גם דרגה ד' 7. החפיפה בין הדרגות מתחילה מעל תדר 30 מה"ץ. רוב המכשירים בתחום זה הם בעלי הספר הקטן מ-50 ווט. פשוט אין צורך ביותר. לכן ציוד לדרגה ד' זהה לזה של ב'. 8. אני מגיע למועדון כמעט כל יום חמישי. הרבה חברה נמצאים גם ביום שישי בבוקר. המועדון פתוח גם ביום ב'. 9. איני יודע מי מהירושלמים יוכל לעזור לך. 10. מועד למבחנים נקבע לפי דרישה. לדעתי עבור 5 נבחנים אפשר לקבוע תאריך למבחן. 11. אנסה לפרסם בימים הקרובים תאריך לפתיחת קורס או תאריך למבחנים.

zoomi

New member
עוד הבהרות ברשותך

אני מקווה שאני לא מנדנד יותר מדי, אבל הנושא חזר לבעור בעצמותי אחרי כמה שנים. 1. את הספר של האגודה האמריקאית, כדאי לקרוא לקראת המבחן? והאם ניתן להשיג את המהדורה האחרונה בארץ או לרכוש באמאזון? (אני לא אוהב לקרוא ספר מהמחשב לכן אני מעדיף אותו מודפס ולא על CD) 2. שלחתי דוא"ל למשרד התקשורת בנושא זה ביטול המורס, מקווה שאקבל תשובה. כמו כן אנסה לשלוח דוא"ל לשר עצמו אני חושב שאני מכיר את המזכיר שלו. 3. אני מבין ששידור ב- HF הוא כרגע אסור לדרגה ד' וזאת למה? 4. מה יעשה בעל רישיון ד' שרוצה להשאיר את האופציה לשידור ב- HF פתוחה בפניו (כאשר יבוטל המורס) האם הוא יכול לקנות מקמ"ש HF ולשדר בינתיים ב- UHF או VHF (באותו מקמ"ש) עד שיקבל אישור לשדר ב- HF? 5. מכיוון שאני מאוד מאוד ירוק בתחום המקמ"ש (גם בנפרד, משדר ומקלט) האם תוכל להפנות אותי לאתר או מאמר בו ניתן לקבל קצת רקע לגבי הסוגים, החברות, היכולות והמחירים של הציוד לתחנה, אני רוצה להתחיל לחסוך במשך השנה הקרובה להקמת תחנה ורוצה לדעת מה סדר גודל. עד כאן ותודה על הסבלנות. שבת שלום.

4Z1PF

New member
תשובות נוספות

1. ה- hand book של ה- ARRL הוא ה"תנך" של חובבי הרדיו. החומר למבחן הוא חלק זעום מהספר. כדאי להתמקד בחומרים האחרים לקראת המבחן ולא בספר. בעבר ניתן היה להשיגו בארץ היום איני יודע. 2.נושא המורס יועלה בדיון בין ועד האגודה ומשרד התקשורת. משרד התקשורת לא יעשה דבר ללא הסכמת הועד. 3. מאז ומתמיד השידור בתחום ה-HF דרש מימנות במורס. לא כך בתחום התדרים האחרים. 4. רוב המכשירים שלנו (לא כולם) בנויים לפי תחומי תדר. ז"א מכשיר נפרד לתחום ה-HF ומכשיר נפרד לתחומים האחרים. 5. לא מכיר אתר כזה. אפשר להתחיל עם ציוד יד שניה, כפי שרובנו עשינו. החיסכון הוא משמעותי ומאפשר קניית ציוד נלווה לתחנה.

zoomi

New member
../images/Emo51.gif רבה רבה

החלטתי שעוד השבוע אתחיל לחזור על החומר של חשמל ואלקטרוניקה, ואלמד את החומר של התקשורת והפעלת התחנה. כמו כן בדעתי ללכת לבסוף על דרגה ב' (לא אחכה למשדר התקשורת), מכיוון ש- 5 מילים בדקה לא נשמע נורא (אלא אם כן הן ארוכות). צריך פשוט לשבת ולשנן כל סימן ומילה או שיש דרך יותר טובה? אני מקווה שאוכל גם לקפוץ לת"א ולראות מקרוב את העסק כהכנה לקראת המבחן. בקיצור לעבודה ולמלאכה... אגב האם המבחנים בקרוב או שיש לי איזה חודש להתכונן?

4Z1PF

New member
אין מועד למבחנים, ברגע זה

"מילה" במורס מוגדרת לפי תקן. הכוונה לשידור המילה PARIS כך שהיא תופיע 5 פעמים בדקה אחת. ממליץ ללמוד מורס מקטעי המורס שמוקלטים אצלי באתר. חומר זה הוכן לפני שנים על ידי אהרון 4X1AT. חובבים רבים למדו לפי חומר זה והצליחו. אני ממליץ לעבור תחילה את מבחני הנוהל והחשמל ואחרי זה להתרכז במורס.

בדרך אל האושר

אל דאגה כולם עוברים את המבחנים בציון עובר. אני מקווה שמי שעונה לך יעזור לך לבנות את התחנה ולהשיג ציוד. קל מאוד לתת תשובות בפורום (השקעה מינימום).

למעלה