הגשם

בלוז10

New member
הגשם

הסוס שלי נמצא בגדרה לבד ,יש בגדרה גג ומקום יבש אבל הוא מעדיף הרבה פעמים צמוד גדר איפה שהסוסים בתאים השאלה שלי האם לא מזיק לו כשהוא בגשם ובתוך השלוליות בחוץ ממש אני מדוכדכת מזה . תודה בלוז

dixie chick

New member
לא מזיק לו הגשם

כן חבל שהוא לבד, הוא מביע את דעתו בבירור (מעדיף להיות בגשם ורטוב על פני לבד)

תםטםOHIO

New member
לדעתי כן מזיק הגשם ולא רק כי הוא בודד

את זוכרת גדרות שנראות כמו אצלנו במרעה כמו בתמונה - > בלי קשר לשאלה של בלוז 10 בדר"כ גדרות הן גדרה קטנה של 5 על 12 מטר בערך, סככה קטנה בפינה שמרוחקת מהאורוות, (סככת חמור קוראים לזה...) וגב האורוות שממנו ניתן לראות קצה אף של סוס באורווה כשהוא מתאמץ בואי נגדיר מחדש - סוס עומד בגשם (ובבוץ ובגללים), בלי אף חבר (ובלי תנועה כי אין לאן ואין סיבה) בסביבה פתוגנית (מול אורוות) זה המצב של רוב הסוסים בחוות אורווה וגדרות, ולדעתי סוס סובל ועלול לחלות כך. ולא, אין להשוות גדרה כזאת למרעה עשב בו סוס חי בחוץ, מתחמם מפעילות מול סוסים אחרים ומהמזון הטרי והאויר הטהור של המרחב

dixie chick

New member
איזה אף חמודדדדד!!!!!

את צודקת מלבד בדבר אחד וזה שאף פעם לא ראיתי סוס רץ בגשם, ראיתי סייחים משחקים בהפוגות...
אבל רוב הזמן סוסים בגשם עומדים בהשלמה עם טוסיק לענן

giri

New member
שאלה

למה את מגדירה עמידה מול אורוות כסביבה פתוגנית (ההגדרה המילונית של פתוגני היא מעורר מחלה - זה מעורר מחלות לדעתך לעמוד במטווחי ראיה מאורוות?)?

בלי קשר אני מסכימה במאה אחוז עם כך שעמידה בבוץ לא בריאה לסוס, בניגוד לעמידה באיזור רטוב אבל נקי (כמו במרעים) ופסיכולוגית לא טוב לסוס להיות לבד, חד משמעית.

תםטםOHIO

New member
תשובה

את שואלת אם מבט מטווח קרוב מעורר מחלות.
יש כמה תשובות לשאלה הזו שקשורות להעברת מחלות אבל שאלת לדעתי ספציפית -בואי נעשה נסיון ונפתח את זה קצת אחרת ברשותך

תסתכלי על תמונה של ים, תראי את המרחב משני קצוות המבט, את תנועת הרוח בגלים ואת ריח המלח והעומק שמגיעים אלייך ממרחק

תסתכלי על מחנה פליטים, ראי את הגדר, המבנה, המסדרון, גודל החדרים, המצלמות -"לכל אחד מהשוהים במתקן יוקצו 4 וחצי מ"ר בחדר המגורים, באופן שיאפשר להם הכנסת פינת כתיבה, שולחן או ספה"

אולי זה אינטואיטיבי לגמרי כי קשה לי לתאר איך התחושות השונות שמתקבלות ממבט מקרוב,
אבל, לכל אורווה יש ריח קצת שונה, ובמקומות סגורים יותר מתיישב ריח האמוניה לפעמים בקביעות, ובמקום סגור מופצות מחלות, אך בעיקר, גורמי מצוקה של חוסר תנועה, חברה ומוגבלות מעלים ריח לחוץ חמוץ שלעולם לא ימצא אצל סוס שחי 24-7 במרעה רחב.
כל אלו מעוררי מחלה בכל הרבדים, הפיזי, המנטלי, הנפשי

תודה על השאלה והמשך שבוע טוב

giri

New member
הבנתי

אני לא כ"כ מסכימה עם התפיסה של אורווה ככלא ולדעתי יש בדברייך האנשה של סוסים שאינה מתיישבת עם תפיסת עולמי, אבל ענית לשאלתי.
יצא לי לחוות את שני הקצוות - חווה שבה סוסים גרים בתאים ויוצאים לשחרור לזמנים קצרים, וחווה שבה הסוסים חיים בחוץ ומתקן האורווה משמש רק את חלקם וללינה בלבד, ואני חייבת לומר שהסוסים מריחים לי אותו הדבר, אם כבר אלו שחיים בחוץ מריחים מעט פחות נקיים, אבל זה בסדר, זו בהמה ואין לי ציפיה שהיא תריח כמו שושנים, בשביל זה אני מברישה אותה טוב טוב לפני הרכיבה.
בכל מקרה, אורווה שריח האמוניה מתיישב בה בקביעות היא אורווה שלא מתוחזקת היטב, חד משמעית.

תםטםOHIO

New member
מצחיק אני מוצאת שזה בדיוק המקרה ההפוך

שבו את מאנישה סוסים, חיית מרחב ותנועה שכל המערכות הביולוגיות שלה פועלות אופטימליות בתנועה

ושמה את הבהמה הזו בחדר שמתאים בקושי לגודל של כלא אנושי (וספה)*או* ארון :) )

כל אדם שמעורב אפילו קצת בסוסים יראה אורוות או תאים אבל מעטים יסכימו להסכין עם ישיבה בחדר קטן מבודד ללא אפשרות מגע או יציאה או אפילו מעט מחשב

לגבי הריח, פתוגנים חיים ומזהמים יותר באורוות, או בצפיפות. זו פשוט עובדה, אבל זו לא היתה הנקודה שלי. הנקודה היא שסוס בתנאים טובים שיחשף למחלות יתמודד טוב יותר מאשר סוס בתנאים פחות טובים. והדיון המתמשך תמיד יהיה מהם תנאים טובים לסוס?
והתשובה היא די ברורה לי, לחץ ודוחק, עקה ובדידות כולם גורמי מחלה נתקיימים ונמדדים באורווה ביחס גבוה בהרבה מעדר במרעה
כתבתי על ריח כי מעל רגישות מסוימת ניתן להריח אותם. יכול להיות שהאף האנושי מוגבל לכך יותר או פחות אבל סוס השונה מהאנושי מפותח ביכולות הרחה שלו בהרבה
ולכן שוב, ממרחק של מבט סוס יזהה ויחשף לפתגונים ועלול לחלות. תוסיפי לכך את העובדות הרגילות, הרי הסברתי מלכתחילה שאני נכנסת לדיון הזה מנ' מבט אישית שלי, אבל באופן רחב יותר - מחלות מדבקות, פתוגנים מצפיפות או מאורווה מוזנחת, וכמובן חיידקים המועברים באויר וג' מהווים גורם מחלה ברור

תודה ושבוע טוב

giri

New member
אורוות לא צריכות להיות מוזנחות

בשום אורווה שהחזקתי בה סוס לא היו תנאים שמעודדים מחלות. אורווה טובה היא נקיה, מאווררת ומרווחת, ולא אמורה להוות גורם פתוגני משום בחינה.
בכל מקרה אני מבינה את הטיעון שלך, אבל חוששת שכנראה שלא נסכים בינינו.

למעלה