המסע כומתה בדרך לתאוריה
אז ככה.. אני מתאר לעצמי שהשיעורים שאת לוקחת הם שיעורי תאוריה כי אם היית לוקחת שיעורי נהיגה כבר היית יודעת מה זה טופס ירוק. ואני חייב לציין שלקיחת שיעורי תאוריה היא זריקת כסף מיותרת. עדיף שתשמרי את הכסף הזה לשיעורי הנהיגה. תקני או תשיגי ספר לימוד תאוריה (לא חובה של השנה), תשבי עליו יום יומיים, תפתרי את המבחנים המצורפים, באמת שזה מספיק. אז ככה, דבר ראשון את צריכה להוציא "טופס ירוק". טופס ירוק זאת טופס של מ.מ.ס.י. שהוא בעצם הרישיון הזמני שלך בזמן שיעורי הנהיגה. על הטופס הזה גם מטביעים חותמת אם עברת\נכשלת בתאוריה\טסט. את הטופס הזה את מוציאה בממסי בעיר מגורייך. תבררי איפה נמצא הקרוב לביתך... לפני שאת מוציאה את הטופס מצלמים תמונת פספורט שלך והיא מודפסת על הטופס. על הטופס נמצאים הפרטים האישיים שלך והפרטים של הרישיון שאת מבקשת להוציא (סוג רכב). הוצאת הטופס אינה כרוכה בתשלום. עכשיו הגענו לחלקים שבהם את מתחילה לשלם. מאחורי הטופס יש צד של פרטים רפואיים. יש שם חלק שאת צריכה למלא ולחתום שאת כשירה לנהיגה, ועוד חלק שצריך למלא אופטימטריסט (רופא עיניים) אחרי שעברת בדיקה ראיה. בדיקת ראייה עולה בסביבות ה-25-30 שקל. ועוד חלק שצריך למלא רופא המשפחה שלך בו הוא מאשר שאת כשירה לנהיגה ברכב (את התשלום הזה קופת החולים כבר תוריד לך מביטוח הבריאות).
חובה שהטופס יהיה חתום ע"י אופטימטריסט ורופא משפחה כדי לגשת לתאוריה. הרבה אנשים מתבלבלים וחושבים שאת הבדיקות צריך לעבור רק לפני תחילת שיעורי הנהיגה. סתם יגידו לך במשרד הרישוי לחזור הביתה וללכת להבדק. אחרי שהטופס שלך חתום ע"י כל הגורמים הנ"ל, את צריכה לשלם אגרה על התאוריה. את האגרה משלמים בדואר. את צריכה להשיג טופס אגרה. את הטופס אפשר לקבל בכל בית ספר לנהיגה. לעיתים נדירות אפשר לקבל אותו בסניף הדואר, אבל לא הייתי ממליץ להסתמך על האפשרות הזה. בטופס האגרה את צריכה למלא את הפרטים שלך פעמיים. חלק אחד נשאר אצלך, וחלק אחד את משאירה בדואר. אגרת התאוריה היא בסך של 116 שקל. על החלק שנשאר אצלך נותנים חותמת שעברת תאוריה, ועם זה את בעצם מגיעה למשרד הרישוי. אוקיי, עכשיו כשהכל משולם וחתום כחוק את יכולה לגשת לתאוריה. תבררי מתי משרד הרישוי במקום מגורייך פתוח למבחנים עיוניים. הדברים שאת צריכה להצטייד בהם הם תעודת זהות, טופס ירוק, והקבלה שמאשרת ששילמת אגרה כחוק. במשרד הרישוי עצמו יהיה לך סרטן, כי בדר"כ מגיעים מלא אנשים להבחן ויש עומס והרבה דחיפות. אבל יש ימים ויש ימים... שיהיה לך בהצלחה