הגשה בשגרירות

mayab13

New member
הגשה בשגרירות

שלום לכולם,

אני מתחילה ללמוד באמצע אוגוסט בקנדה, הגשתי לשגרירות את המסמכים והם התקשרו לומר שצריך להגיש באמצע מאי-יוני כי אני מתחילה ללמוד באוגוסט והויזה תפוג עד אוגוסט אם עכשיו ינפיקו לי אותה (הם טוענים שהנפקה לוקחת שבוע וחצי התוקף זה מרגע שהקונסול חותם עליה) - למישהו זה נשמע הגיוני? איך אפשר להתכונן למעבר לחו"ל ב חודשיים וחצי במידה וכן מאשרים לי את הויזה? יש הרבה דברים שצריך לסגור- מגורים, ניידות....למישהו יש ניסיון עם שגרירות קנדה בנושא?

nils31

New member
ויזת סטודנט

1. השגרירות יודעת הכי טוב, הם אלו שיתנו לך את הויזה
2. את עוד לא מתחילה ללמוד באוגוסט,
אולי תלמדי באוגוסט
קודם תצטרכי לעבור את תהליך קבלת הויזה
יש רבים וטובים שלא מקבלים ויזה
אם נרשמת לאוניברסיטה טובה, ואת תראי שיש לך מספיק כסף לתקופת הלימודים
ותשכנעי שיש לך סיבה ללמוד בקנדה ולא בזול בישראל, תקבלי ויזה
אחרת יש סיכוי טוב שלא תקבלי ויזה
ולכן בכל מקרה אין טעם לתכנן מראש כלום
3. חודשיים וחצי זה המון זמן למצוא מגורים ולדעת איך מתניידים באזור
גם שבועיים אמורים להספיק

Philip Jr

New member
נשמע הגיוני..

אני לא בטוח אם הבנתי אותך, אבל להבנתי מה שאת אומרת זה שלא תוכלי להיכנס יותר מדי זמן מראש לקנדה. גם בארה"ב, לויזות לימודים יש תוקף רק 30 יום לפני תחילת הלימודים, ולכו מי שמתחיל ללמוד עובר כמה שבועות לפני תחילת הלימודים. יש כמובן אנשים שנכנסים לפני זה על ויזת תייר כדי לסדר עניינים.

בכל מקרה, נוהל זה נוהל..

תפרידי בין הבירוקרטיה הקנדית וההכנות למעבר

אלו שני דברים שונים.
קודם כל, הסבר על איך עובד עניין הויזות לימודים לקנדה.
ראשית, הנפקת ויזת לימודים, בהנחה שהיא מאושרת, אכן לוקחת 'כלום זמן'.

בד"כ תחילה מקבלים אישור עקרוני. זה יכול להיות בצורת פניה שאומרת אנא השאירי אצלנו את הדרכון 'על המקום' (סימן כמעט ודאי שהבקשה אושרה במקום ללא סימני שאלה). זה יכול להיות בצורת 'אנא הגיעי לראיון אישי נוסף' שבסופו מבקשים שתשאירי את הדרכונים (בד"כ הבקשה עדיין תאושר) ובמקרים נדירים, אחרי ראיונות נוספים, הגשת מסמכים וכד', פניה בדואר שאומרת 'שלחי לנו את הדרכונים' (שוב סימן כמעט וודאי שהבקשה אושרה עקרונית - אחרת למה שיטריחו אותך?)

כשהם מבקשים דרכונים, זה לא בשביל 'להדביק' בהם ויזה (כמו לארה"ב נניח) אלא בשביל לעשות כמה בדיקות פרוצדורליות שלהם, לסרוק למע' שלהם וכד'. אחרי השלבים האלו, הם שולחים לך מכתב שמודיע לך שבקשתך אושרה עקרונית, ואת צריכה להגיע לביקורת הדרכונים להפעלתה בנק' כניסה קנדית כלשהיא לא יאוחר מתאריך מסוים (בד"כ כ-45 ימים עד 30 ימים לפני תחילת הלימודים בפועל). המכתב הזה, שחתום על ידי סגני/עוזרי הקונסול הוא זה אשר תוקפו עשוי לפוג.

רק אחרי שתגיעי בפועל לקנדה, קצין ההגירה בנקודת הכניסה הוא זה שינפיק לך בפועל את אישור הלימודים. נקודה זו חשובה מאוד כיוון שכבר היו בעבר מקרים של סטודנטים שהגיעו עם אישור עקרוני של השגרירות במדינת מוצאם, אך סורבו כניסה על ידי ביקורת הגבולות הקנדית (בשלוש השנים האחרונות רק אחד מהם היה ישראלי למיטב ידיעתי והמידע אינו כולל את קויבק).

כל זה לא מונע ממך להתקדם הלאה עם עניינים פרוצדורליים בישראל, וגם עם כמה עניינים קנדיים.
אז בישראל, אם יש לך אישור עקרוני את בהחלט יכולה להתחיל 'לקפל' עניינים חודשיים וחצי לפני מעבר וזה יספיק. את הבית אפשר להתחיל לצמצם ואפילו לארוז מראש, חוזי שכירות או ענייני מגורים בישראל בהחלט אפשר לקפל לפני ומקסימום לעבור לגור עם הורים/אחים/חברים לתקופת מה. כנ"ל תיאומים מול מעסיקים.
ביטוח לאומי, אם אתה רוצה מהם משהו, זה בד"כ כחודש לפני המעבר הצפוי. את רוצה לשמור את זכויותיך עד אז... כנ"ל קופת חולים.
רשות מקומית, חב' תקשורת וכד' - גם כן, כחודש לפני המעבר כי צריך את שירותיהם עד שהוא מגיע, או עד שעוברים לגור במגורים זמניים.
אם הצבא מעורב בעניין, כדאי להודיע להם חודשיים לפני (ליח' הקישור). מקסימום מבטלים ברגע האחרון...
בנק, אפשר לסגור גם יומיים לפני המעבר תנאים להחזקת החשבון וכד'. הם יחסית גמישים בעניין.
יש חיות מחמד? אם כן, יש מידע בפורום פה ובפורום 'עוברים לקנדה' מה צריך בשבילן. בד"כ חיסונים כחודש לפני המעבר ואישור וטרינר מחוזי שבוע לפני המעבר.

ובצד הקנדי?
קודם כל, לאן עוברים? כמה אנשים? כמה מהם ילדים? עם או בלי חיות מחמד? ולכמה זמן התוכנית?
במרבית המקרים, משכירים פוטנציאליים לא ישכירו לישראלי שאין לו היסטוריית אשראי בקנדה, ואין יכולת לפגוש אותו פנים מול פנים ולתהות על קנקנו. האוניב' אליה נרשמת לעומת זאת תשמח סביר להניח לארגן לך חדרי מעונות (אישים, זוגיים, משפחתיים וכד') אם עדיין יש להם. תמיד אפשר לבטל איתם ברגע האחרון.
בגדים לחורף קנדי לא כדאי לקנות בארץ, רק בקנדה כשהזמן נעשה רלוונטי. בנקים קנדיים לא מאפשרים פתיחת חשבונות OFF SHORE בלי נוכחות בעלי החשבון פיזית, וחב' טלקום לא יפתחו חשבונות אם אין חשבון בנק. כך, שכל אלו יקרו בכל מקרה רק אחרי המעבר.

בהצלחה

mayab13

New member
אז זה מה שמוזר לי

קודם כל תודה על ההסבר המפורט, האיר את עיניי ותודה על ההשקעה. אז הם טוענים, שאת ה״אישור העקרוני״ , במידה ויאושר, מוקדם להם מידי להנפיק לי עכשיו. אני תוהה לעצמי למה? , הם מפחדים שאני יכנס לקנדה מחר והוויזה שיעניק לי הפקיד בנקודת הכניסה תתחיל ״לדפוק״ מוקדם מידי?

אני יכול רק לשער שזה נובע משיקולי תכנון זמן

שלהם. הם פשוט מקצים זמן לטיפול בבקשות לויזות לימודים מספר חודשים לפני תחילת שנה"ל ואז הם מטפלים בכל הבקשות בבת אחת.
אין לך מה להילחץ: יש עוד 7 חודשים עד תחילת שנת הלימודים ובכל מקרה עם ויזת סטודנט אפשר להיכנס לקנדה- כפי שציין עופר- רק משהו כמו 30-45 ימים לפני תחילת שנת הלימודים.

ודבר אחרון: תתרגלי. זו הביורוקרטיה הקנדית. היא איטית ועובדת בדיוק לפי הספר (כשבבקשת האזרחות של אשתי החתימה יצאה קצת מהמלבן שמיועד לחתימה הם שלחו טופס מיוחד כדי שהיא תחתום שוב- בדיוק בתוך המלבן), אבל בסה"כ מתפקדת.

Philip Jr

New member
הנה ההסבר

כשאת מגיעה על ויזת סטודנט כדי להיות סטודנטית, המוסד צריך לקלוט אותך. את בעצם לא על תקן סטודנטית עד שאת לא מגיעה ועושה מאין צ׳ק אין למוסד. רוצים לראות שהגעת בשלום.. שיש לך את המסמכים שאת צריכה.. שיש לך את המידע הבסיסי לסידורים שתצטרכי להשלים.. שיש לך מגורים זמניים או קבועים.. ביטוח בריאות.. המוסד אחראי עלייך.

הקליטה הזו מתבצעת בצורה מסודרת בזמנים קבועים, לקראת שנת הלימודים. לכן מבקשים מכולם להגיע באותו הזמן, כדי ליצור סדר במערכת..

אגב, עוד עניין חושב בהקשר של זמן הגעה

את מציינת שהלימודים מתחילים באוגוסט. ככל שידוע לי אין תוכניות לימודים שמתחילות באוגוסט באף מוסד משמעותי בקנדה.
זה גורם לי לתהות, האם את מתכננת להגיע באוגוסט כי את אמורה להשתלב בעבודת מעבדה/מחקר וצריכה זמן חפיפה לפני ספטמבר?
אם כן, את נופלת תחת הגדרה שבשפה המקצועית של אגודות סטודנטים נקראת EARLY ARRIVING STUDENT. מצב מאוד נפיץ שמחייב לקחת בחשבון מספר נושאים וסיכונים חוקיים ורפואיים.

כמובן שאם את סטודנטית לתואר ראשון, או אין לך עבודת מעבדה אקטיבית מיד לאחר הנחיתה אז כל מה שאני מתאר כאן לא רלוונטי לך בעצם (אבל כן רלוונטי לאנשים אחרים שיהיו במצב הזה בעתיד).

נתחיל בלנסות להבין מה יהיה הסטטוס החוקי שלך לאחר הנחיתה וספציפית בשאלה שנראית מוזרה אבל מהותית, מתי את הופכת רשמית להיות סטודנטית (כלומר, יכולה להוציא תעודת סטודנט, מתחילה לשלם שכר לימוד, מקבלת יוזר ואי-מייל וכד')? הרבה פעמים, מי שמגיע מוקדם באוגוסט לא מקבל את כל אלו, אלא צריך להמתין עד לתחילה הרשמית של שנת הלימודים בספטמבר ועד אז הוא אינו סטודנט בפועל.

להיות 'לא סטודנט בפועל' השפעה מכרעת על מספר דברים:
ראשית, במרבית הפרובינציות כל עוד אינך סטודנט בפועל, אין לך זכאות לביטוח הבריאות ואין לך את מעטפת הביטוח המשלים של אגודת הסטודנטים (בין אם תואר ראשון או תארי המשך). באונטריו ספציפית המצב קצת שונה בגלל תקופת האכשרה שמצריכה ממילא ביטוח זמני. אבל בפרובינציות האחרות בד"כ מדובר על תקופת זמן קצרה יותר משמעותית עד בלתי קיימת (כמו בססקצ'ואן ואלברטה).
זאת ועוד, אם את אמורה להתחיל בעבודת מעבדה בתקופה הזו, ואין לך הכרה כ'עובדת' של המוסד הלימודי, הרי שאת גם לא מכוסה בפני תאונות אישיות (לא בעבודה עצמה, ולא בדרך אליה או ממנה). עדיין לא שמעתי על תוכנית ביטוח חו"ל ישראלית שמאפשרת לך לעבוד ומכסה אותך לצורך כך במצב חוקי שכזה.

שנית, כל עוד אינך סטודנטית, האוניב' לא תנפיק לך אישורים שנדרשים על מנת להתחיל 'לסדר עניינים' בירוקרטיים. למשל, חוזה העבודה (יש תוכניות/מחלקות/אוניב' שיוציאו ויש שלא). בלי מסמכים כאלו אי אפשר להפעיל את הביטוחים, להפיק מס' (ותעודת) זהות, לפתוח חש' בנק וכד'.
אבל אולי יותר חשוב משני אלו, אם אינך עובדת של המוסד - מי משלם לך? באיזה אופן את מקבלת פיצוי על עבודתך ומי מסדיר או פותר בעיות של יחסי עובד-מעביד שלך באותה התקופה, כשרשמית עדיין אינך חברת אגודה?

וישנם גם העניינים הבירוקרטיים:
אם את מגיעה מוקדם לעבודה מעשית מוקדם, בטרם הינך סטודנטית מן המניין, את למעשה עוברת על חוקי ההגירה ועובדת באופן בלתי חוקי. רשויות ההגירה יכולות להיות מאוד נחרצות וקיצוניות אם הן יחליטו להתלבש עלייך בעניין הזה. לפני שנתיים היה לנו מקרה של סטודנטית שהגיעה מוקדם והמעטפת המנהלתית שלה לא הוסדרה כהלכה והיא מצאה את עצמה עצורה בתחנת משטרה בטענה של 'ציד בלתי חוקי' כשהלכה לשחרר חיות ממלכודות מחקר באחת השמורות בסביבה.
למיטב ידיעתי המקרים האלו נדירים (בבחינת רשויות החוק בד"כ לא תופסות סטודנטים במצבים כאלו), אבל ישנם, רק באוניב' שלי למשל, יותר מ-200 סטודנטים שהיו במצב כזה בתחילת הלימודים שלהם וההערכות של איחוד אגודות הסטודנטים לתארים מתקדמים מדבר על כך שיותר ממחצית הסטודנטים הבינ"ל במדעי הטבע והמדעים המדוייקים נמצאו בסטטוס כזה בתחילת לימודיהם.

זאת ועוד, היות ואינך עובדת, אבל לפעמים המנחים/מנהלי המעבדה רוצים להיות הוגנים איתך הם משלמים לך. לפעמים מתקציב המחקר האישי שלהם ואח"כ לוקחים זיכוי, לפעמים מהתקציב של המעבדה. בכל מקרה, זה תשלום שכר שלא מנוכים ממנו מיסים (כולל ביטוח בריאות ממלכתי) ולפיכך, את בפוטנציה גם עבריינית מס. השלטונות הקנדיים מאוד לא סלחניים למי שלא עובד לפי הספר למרות שהאוניב' מעלימות עין פעמים רבות.

ולסיום, בואי נדבר קצת על הטבות שנמנעות ממך במצב המדובר:
למשל, הרבה אוניב' הסדירו נסיעה חופשית או מוזלת של סטודנטים בתח"צ בעיר בה הן נמצאות. אם אין לך תעודת סטודנט, או שיש לך תעודה ללא 'אישור תח"צ' הרי שתאלצי לשלם על התחבורה השוטפת מכיסך הפרטי. מעבדות מסוימות מספקות שירותי הסעדה, גם זה ישלל ממך אם אינך סטודנטית מן המניין. מה לגבי פעילויות אגודת סטודנטים וכד' שמבוססות על חברות ומיסי אגודה? יש מסיבת מיקסר חברתית - אבל את עדיין לא סטודנטית... בעאסה! הנחות בקולנוע (יש אגודות שעושות את זה) - אין. בגדים לחורף בהנחה? לא... וכד'.

עכשיו, בואי נברר מה יהיה הסטטוס המעשי שלך במעבדה שבה תמצאי.
האם הוגדרו מראש משימות שיש לעמוד בהן? האם יש טייטל ברור של תפקיד (נניח מתלמדת שרק מסתכלת על אחרים לעומת 'לבורנטית שתעשי פרוצדורות X Y או Z)? אם לא, זה פותח פתח לניצול לא בהכרח מצד מנהלי המעבדה, אלא העמיתים החדשים שלך, שינצלו את הטירונית לעשיית עבודות שחורות, משמרות סופ"ש/לילה או כל תיזוז אחר מבלי שלך תהיה שום יכולת להתלונן על כך ושום אגודת סטודנטים לא באמת תוכל לעזור לך (ויש הרבה יותר מדי מקרים כאלו בשנה, תאמיני לי...).

ומה על הביטחון התעסוקתי שלך?
נניח הגעת, וכבר מהיום הראשון את לא מסתדרת עם האחראים...
את עדיין לא סטודנטית, אפשר להודיע לפקולטה שלא רוצים אותך ושתעופי להם מהעיניים. אבל, אם את סטודנטית מן המניין, למחלקה יש מחוייבות כלפיך והם מחוייבים גם כלפי הנהלת האוניב' ואגודת הסטודנטים לדאוג לך.

ואיך פותרים את זה?
הדרך הפשוטה ביותר היא בד"כ לוודא שאת מתחילה לשלם את שכר הלימוד כבר מסמסטר הקיץ, ושאת מקבלת את כל השירותים כבר מסמסטר הקיץ ולמעשה את סטודנטית מן המנייין כבר מסמסטר הקיץ. אם המנחים/מנהלי מעבדה לא יכולים או לא מוכנים לדאוג לכך שזה יקרה, או האוניב'/פקולטה מסרבות לאשר זאת, אל תגיעי מוקדם יותר משבוע-שבועיים לפני תחילת הלימודים ותעדכני את אגודת הסטודנטים שלך (דרך אתר האינטרנט שלהם בטח יש כתובת) שזה המצב וזה לא תקין.
וכמובן, תדאגי לכל הביטוחים המשלימים וכד' מראש בעצמך עד לרגע שבו תהיי מכוסה לגמרי.

בשנתיים האחרונות נאבקנו (אגודת הסטודנטים של אוניב' קלגרי) נגד תחנות רוח בניסיון לפתור את הבעיה הזו, והשנה לראשונה בסמסטר חורף הצלחנו לצמצם אותה לכדי פחות מעשרה סטודנטים (שידוע לנו עליהם). בשנה"ל הבאה כבר יאפשרו לסטודנטים בינ"ל לשלם שכר לימוד מופחת (ומשוכלל) לסמסטר קיץ כדי למנוע את זה מלכתחילה. הלוואי ואוניב' קנדיות אחרות יעשו כך גם הן.

mayab13

New member
לא ראיתי שבכלל הגיבו לי!

אמור להלשלח לי למייל התראה כשמגיבים לי על הודעה, הגיעו רק חלק מההתראות ולא ראיתי את כל המידע החשוב שיש פה לפניי.

אז ככה,

קודם כל עופר- התוכנית שלי היא דיפלומה של שנה, POSTGRAD פול טיים. הקורס הראשון מתחיל ב25.8. זה לא הכנה ולא מעבדה. זה ממש תחילת הלימודים. תודה על המידע המורחב, אבל לא נוגע למצבי.

ההסבר של פיליפ = נשמע מאוד הגיוני. ועדיין...חודש וחצי להתארגן?? חשבתי שאפשר להגיש עכשיו, לקבל אישור להודיע בעבודה עוד חודש כי צריך למצוא מחליפה ואז לחפוף אותה, לנסוע באמצע סוף יוני ואז נשאר חודש וחצי להתרגל לשוק של מדינה אחרת. אפילו היועצת שהגישה בשבילי את הבקשה הייתה בשוק. הרי איך אני יכולה לדעת רק ביוני שקיבלתי אישור מהשגרירות ללימודים? להחזיק אותי עד יוני ואז לומר לי "קיבלת, היכון רוץ".

Philip Jr

New member
אני מבין אותך

אבל רוצה לעודד אותך - רבים וטובים עשו זאת לפנייך.. אנחנו עברנו פחות מחודש לפני תחילת הלימודים שלי, אשתי ואני יחד עם כלב וחתולה שהבאנו איתנו מהארץ. הכל הסתדר.. הימים הראשונים קצת מטורפים ומלאים בסידורים וקניות וביורוקרטיה, אבל תוך כמה שבועות הכל מסתדר יופי.. וזה לגמרי ריאלי. עשו זאת לפנייך, וגם את תצליחי!

אוקי... זה משנה לחלוטין את התמונה של הכל

דיפלומות של שנה הן לא תואר אקדמי מלא, לא ממומנות ולא זוכות לאותו יחס מבחינת הרשויות הקנדיות.

קודם כל, סף הדחיה של דיפלומות גבוהה יותר. לא שאני אומר ששלך תתקבל או לא, אני לא יודע. אבל זה תלוי בהרבה יותר גורמים, ואין לי מספיק ידע וניסיון בשביל לדעת איך להבין את תגובות השגרירות במקרים כאלו.
זאת ועוד, תוכנית כזו לא מאפשרת לבני זוג להגיש בקשה לויזת 'מלווה', או מאפשרת קבלת ויזת 'מלווה' ללא אישור עבודה. אם חשבת ליסוע בזוגיות...

מבחינת הרשויות בקנדה, אחרי שכבר הגעת, גם כן יש הבדלים:
קשה יותר, עד בלתי אפשרי, להשיג רישיון עבודה תו"כ לימודים.
כמעט בלתי אפשרי לממש את האפשרות להפעיל ויזת POST GRADUATION ולא מותיר מספיק זמן לעבודה במקום אחד בשביל להגיש בקשת PR אחרי כן, למקרה שחשבת על זה כמסלול הגירה...
מבחינת ביטוח, את לא מכוסה במרבית הפרובינציות כי הן מבטחות רק מי שיש לו שנה קלנדרית מלאה, ולא שנה אקדמית מלאה (שהיא שמונה חודשים). זה אומר ביטוח משלים לכל התקופה, אלא אם נאמר לך במפורש אחרת ואת משלמת על זה מתוך שכר הלימוד שלך.
מבחינת מיסוי, את לא מקבלת תנאי מיסוי של סטודנטים רגילים ולכן לא זכאית להחזרים על חשבון שכר לימוד. אם את מקבלת מלגה, זה נחשב הכנסה וממוסה במלואו.
ומבלי לרפות ידיים, אני רוצה לוודא שאת כל האי נוחות הזו תחווי בשביל דיפלומה מוצלחת באוניב' ראויה, ולא באוניב' סוג ז' עם תוכנית לימודים מפוקפקת של חצי שנה לימודים חצי שנה סטאז' (ע"ע למשל אוניב' ניאגרה).

mayab13

New member
ויזת מלווה

אם אני מקבלת ויזת לימודים שתקפה לשנה, בן הזוג החוקי שלי לא יוכל לקבל ויזת עבודה? מדוע לא?

כי למיטב ידיעתי והבנתי אלו הכללים

בני זוג מקבלים ויזת שהיה/עבודה רק לתקופות לימודים של שנתיים או יותר.
תחפשי את זה באתר CIC.

mayab13

New member
לאחר התקף לב קטן שלוותי מהתשובה

בדקתי באתר של cic ולא- בעל של סטודנט שלומד במערכת מלאה של שנה לפחות זכאי לאישור עבודה פתוח למשך הלימודים של הבן זוג.

כן, אבל שנה קלנדרית לא שנה אקדמית!

שנה אקדמית זה שמונה חודשים, כך שבפועל, למיטב ידיעתי, כדי לקבל ויזה צריך שנתיים אקדמיות.
תקראי שוב בתשומת לב ותשאלי במשרד לסטודנטים בינ"ל במוסד אליו את מתכוונת להגיש.

DianaMor2

New member
קנדים

היי,

אני סטודנטית בקנדה, אומנם עם אזרחות, אבל אני מכירה מקרוב את רוב העניינים הבירוקטיים פה. הגיוני מאוד שלאשר בקשה לא לוקח הרבה זמן, אני זוכרת שחידוש אזרחות שנגנבה לי לקח שבוע או שבועיים. וויזות לימודים בדרך כלל רק לתקופת הלימודים, וכרוכות כמו שפיליפ אמר בסוג של אוקיי מהאוניברסיטה, וברגע שאת נוחתת פה באמת עושה ״צ׳ק אין״ לאניברסיטה.
למצוא דירה לא אמור להיות בעייתי, בעיקר באזורים סביב אוניברסיטאות. אני גם לא מכירה תוכניות שמתחילות באוגוסט, הסמסטרים פה הם ינואר, מאי וספטמבר. לאיזה אוניברסיטה את מתוכננת להגיע??

מעבר לזה את ההכנה האישית שלך את יכולה לעשות בלי קשר, למרות שאין הרבה לעשות מהארץ. במידה ותגישי את הניירת במאי, תהיה לך תשובה מספיק זמן לפני. הדברים היחידים שמעניינים אותם זה שיש מי ש״יקלוט״ אותך פה, שאין לך עבר פלילי, ושיש לך כסף, ואת לא מתכננת להפוך ל״נטל״ פה.

מעבר לזה תתרגלי למנטליות הקנדית, נורא נורא נורא מרובעת, לפי הכללים. רוב האנשים לא לא חורגים מנהלים, מגדילים ראש או חורגים מהאחריויות שלהם והסמכויות שלהם. הכל פה נורא לפי הספר לטוב ולרע. אבל מניסיוני האישי האוניברסיטאות פה גדולות ככל שיהיהו מאוד ביתיות, דואגות לסטודנטים, בעיקר זרים בכל הרמות, לא רק לימודיות. זו באמת חוויה נהדר ושונה מהארץ.

אם את צריכה משהו, עזרה, עצה, בקשר ללימודים פה מוזמנת לשלוח לי הודעה. אם אני לא אדע לענות אני מכירה פה המון אנשים, גם שליחים של הארץ שיוכלו לעזור :)

המון בהצלחה!!

למעלה