לא כל כך בקיא בשלבים, רק אזהרה ועצה ידידותית קטנה: בשום אופן, אבל בשום אופן לא להרשם לזה דרך united jobs בתל אביב. הם סתם לוקים על זה כייסף. ובכלל, לא להתקרב אליהם גם עם הצעות עבודה ודברים אחרים... מנסיוני האישי ומסיפורים ששמעתי עוד לא ברור לי איך כלבוטק עוד לא עשו עליהם תוכנית...
בגדול אתה יכול לקחת את המסמכים הביתה ולמלא שם. יש המון פרטים למלא, מספר דרכון וכו´. צריך לצרף גם תמונת פספורט. אין דבר כזה סיכויים. זו המשמעות של הגרלה. לכל המהנדסים המהוללים יש סוג אחר ונפרד של תהליך. בעקרון הסיכוי גבוה בערך כמו הסיכוי לזכות בלוטו. עשרות מיליונים מגישים בקשות, רק 50000 מקבלים... בהצלחה!
הטופס עצמו הוא די פשוט, לא צריך לגשת לשגרירות אלא אפשר להוריד אותו מהאינטרנט (תנו לי קצת זמן אני אשים אותו בפורום) את הטופס מאוד קל למלא, והם לא דורשים הרבה פרטים, אבל חייבים לדייק (בגודל של התמונה, בגודל של המעטפה וכו´) ה"דרישות" היחידות למיטב זכרוני הם שאתה בן 18 ומעלה (אחרת ההורים צריכים למלא בשבילך) ושאתה בעל 12 שנות לימוד. THAT´S IT בנוגע לסיכויים.. הם שולפים את המעטפות ומודיעים לזוכים אם הם זכו. אם לא קיבלת תשובה... אז זו התשובה שלך
לא צריך עו"ד ועוזרים, הטופס מאוד פשוט, ומי שבאמת יש לו 12 שנות לימוד יכול למלא אותו בעצמו.
בתור אחד שכן זכה בהגרלה, כן כדאי לנסות. תוצאות ההגרלה מפורסמות גם באינטרנט, כך שתוכל לברר אם זכית או לא. ואגב כדאי שתזדרז, אם אינני טועה, ההגרלה נסגרת בנובמבר. בהצלחה מכל הלב אילן
באם קיבלת לידיך את המכתב המשמח המודיע חגיגית על זכייה בהגרלה - עדיין לא תמו התלאות. לפחות אצלי מרגע שקיבלתי את ההודעה עד שקיבלתי סוף סוף את המעטפה מהשגרירות (התיק האישי שאני משאיר אצל שלטונות ההגירה כשאני נכנס לאמריקה) עברה כמעט שנה וחצי (במקרה אצלי חל בלבול קל אבל כל התהליך לוקח כשנה). ישנן בדיקות רפואיות וחיסונים שאתה אמור לעשות. אתה צריך להוכיח שיש ברשותך עבודה (זה ממש קל, צריכים מכר בארה"ב והוא כבר יסדר לך הצעת עבודה פיקטיבית) שתכניס לך מספיק כסף כדי שתוכל להתקיים. כמה פגישות עם הקונסול בשגרירות. תידרש להציג מסמכים בסיסיים כמו תעודת לידה, תעודת שחרור מצה"ל וכו. לידיעתכם - מכתבי זכייה בהגרלה נשלחים ל- 90 אלף איש אך רק 50 אלף מתוכם אכן יקבלו לידם את הגרין קארד הנכסף. הרעיון הוא שחלק מהאנשים יוותרו, או שישיגו את האשרה בדרכים אחרות. בכל מקרה - ברגע שמקבלים את המכתב יש לפעול במהירות ולא לחכות. כדאי לבצע את ההוראות בדייקנות ולא להשהות כלום.
אתה נשוי ? (סתאם בשביל הבדיחה כן ? ) אני לא מי יודע מה לחוצה על זה בכלל (שאני חוקית או לא חוקית) אני לוקחת את זה בסבבה.... כמו שאמרתי אני מאמינה בגורל, ואם הגורל שלי יהיה שאני לא יחייה כאן ויצטרכו להחזיר אותי לארץ טפו טפו טפו (ואני גם לא מאמינה באמונות טפלות), אז אני לא יחייה כאן ואני לא יתבעס....