הגרלת גרין-כרד?

oscaria

New member
הגרלת גרין-כרד?

מהו תהליך (שלב אחרי שלב) כדי להשתתף בהגרלת גרין-כרד מישראל?

Yaniv-DC

New member
רק אזהרה אחת קטנה

לא כל כך בקיא בשלבים, רק אזהרה ועצה ידידותית קטנה: בשום אופן, אבל בשום אופן לא להרשם לזה דרך united jobs בתל אביב. הם סתם לוקים על זה כייסף. ובכלל, לא להתקרב אליהם גם עם הצעות עבודה ודברים אחרים... מנסיוני האישי ומסיפורים ששמעתי עוד לא ברור לי איך כלבוטק עוד לא עשו עליהם תוכנית...

oscaria

New member
תודה על האזהרה.

אני לא מתכוון להירשם דרך מתווחים, אלא בדרל ישירה.

אילן די

New member
גש לשגרירות האמריקאית

ברחוב הירקון בת"א וקח טופס הרשמה. מלא אותו, שים בתיבה שם ואתה בפנים.

oscaria

New member
מסמכים? סיכויים?

צריך לקחת מסמכים או תעודות כלשהם? האם יש לי סיכוי נמוך יותר לזכות כחייל משוחרר ללא מקצוע לאומת מהנדס מחשבים לדוגמה?

Yaniv-DC

New member
זה רק לקחת את הדפים...

בגדול אתה יכול לקחת את המסמכים הביתה ולמלא שם. יש המון פרטים למלא, מספר דרכון וכו´. צריך לצרף גם תמונת פספורט. אין דבר כזה סיכויים. זו המשמעות של הגרלה. לכל המהנדסים המהוללים יש סוג אחר ונפרד של תהליך. בעקרון הסיכוי גבוה בערך כמו הסיכוי לזכות בלוטו. עשרות מיליונים מגישים בקשות, רק 50000 מקבלים... בהצלחה!

Yaniv-DC

New member
אל תבנה מגדל גבוה מדי...

אתה מקבל הודעה רק אם אתה זוכה. אם לא זכית, לא תקבל שום מידע.

DJNYC

New member
הגרלת הגרין קארד

הטופס עצמו הוא די פשוט, לא צריך לגשת לשגרירות אלא אפשר להוריד אותו מהאינטרנט (תנו לי קצת זמן אני אשים אותו בפורום) את הטופס מאוד קל למלא, והם לא דורשים הרבה פרטים, אבל חייבים לדייק (בגודל של התמונה, בגודל של המעטפה וכו´) ה"דרישות" היחידות למיטב זכרוני הם שאתה בן 18 ומעלה (אחרת ההורים צריכים למלא בשבילך) ושאתה בעל 12 שנות לימוד. THAT´S IT בנוגע לסיכויים.. הם שולפים את המעטפות ומודיעים לזוכים אם הם זכו. אם לא קיבלת תשובה... אז זו התשובה שלך
לא צריך עו"ד ועוזרים, הטופס מאוד פשוט, ומי שבאמת יש לו 12 שנות לימוד יכול למלא אותו בעצמו.

גם אם לא זוכים מקבלים תשובה

לפחות דרך החברה שאני משתתפת איתם - הם שולחים מכתב תודה, פרוספקט עם תמונות והאנשים שזכו וטופש לשנה הבאה.

DJNYC

New member
שרותי ההגירה לא נותנים תשובה

למי שלא זוכה.. החברה שאת נרשמת דרכה, כנראה מחכה שיגרמו כל ההודעות ואז מודיעה לאנשים שהם לא זכו.

כנראה הם גם שומרים את הכסף לעצמם...

תזהרו מכאלה שלוקחים כסף סתם ולא מעבירים את הטפסים שלכם אלאה - יש מלא רמאויות כאלה.

DJNYC

New member
כן, יש המון שרלטנים בעסק הזה

שמנצלים את התמימות ואת הנואשות של אנשים.

אילן די

New member
קודם כל - לא להתייאש

בתור אחד שכן זכה בהגרלה, כן כדאי לנסות. תוצאות ההגרלה מפורסמות גם באינטרנט, כך שתוכל לברר אם זכית או לא. ואגב כדאי שתזדרז, אם אינני טועה, ההגרלה נסגרת בנובמבר. בהצלחה מכל הלב אילן

אילן די

New member
אגב - אחרי שזוכים

באם קיבלת לידיך את המכתב המשמח המודיע חגיגית על זכייה בהגרלה - עדיין לא תמו התלאות. לפחות אצלי מרגע שקיבלתי את ההודעה עד שקיבלתי סוף סוף את המעטפה מהשגרירות (התיק האישי שאני משאיר אצל שלטונות ההגירה כשאני נכנס לאמריקה) עברה כמעט שנה וחצי (במקרה אצלי חל בלבול קל אבל כל התהליך לוקח כשנה). ישנן בדיקות רפואיות וחיסונים שאתה אמור לעשות. אתה צריך להוכיח שיש ברשותך עבודה (זה ממש קל, צריכים מכר בארה"ב והוא כבר יסדר לך הצעת עבודה פיקטיבית) שתכניס לך מספיק כסף כדי שתוכל להתקיים. כמה פגישות עם הקונסול בשגרירות. תידרש להציג מסמכים בסיסיים כמו תעודת לידה, תעודת שחרור מצה"ל וכו. לידיעתכם - מכתבי זכייה בהגרלה נשלחים ל- 90 אלף איש אך רק 50 אלף מתוכם אכן יקבלו לידם את הגרין קארד הנכסף. הרעיון הוא שחלק מהאנשים יוותרו, או שישיגו את האשרה בדרכים אחרות. בכל מקרה - ברגע שמקבלים את המכתב יש לפעול במהירות ולא לחכות. כדאי לבצע את ההוראות בדייקנות ולא להשהות כלום.

DJNYC

New member
איזה כיף לך... ../images/Emo9.gif

אבל ההגרלה מתחילה רק בראשון באוקטובר, אז עוד יש זמן... מקווה לשתף אתכם בסיפור הזכיה והחיסונים שלי

אילן די

New member
בלוס אנג´לס

ומילאה אותו בשבילי יועצת הגירה שהיא חברה של ידידה שלי (שילמתי לה 40 דולר). אם את מעוניינת בפרטים שלה תגידי ואני אשלח לך באימייל.

ד"א....

שמעתי שאתה שכן שלי.....
אתה נשוי ? (סתאם בשביל הבדיחה כן ? ) אני לא מי יודע מה לחוצה על זה בכלל (שאני חוקית או לא חוקית) אני לוקחת את זה בסבבה.... כמו שאמרתי אני מאמינה בגורל, ואם הגורל שלי יהיה שאני לא יחייה כאן ויצטרכו להחזיר אותי לארץ טפו טפו טפו (ואני גם לא מאמינה באמונות טפלות), אז אני לא יחייה כאן ואני לא יתבעס....

למעלה