הגעתי ראשוווון! כן!! חה חה חה!!!

הגעתי ראשוווון! כן!! חה חה חה!!!

אני הראשון שהספיק להגיע הביתה, מהאימון פורום - ולכתוב את ההודעה הזאת! טרה לה לה לה לה לה! חה חה חה! איך היה, אתם שואלים? ובכן, היה גדול לדעתי (למרות שיכול להיות שיהיו שיחשבו אחרת). בכל אופן, אני צריך ללכת עכשיו, מצטער, אז אני אכנס מאוחר יותר כדי לגלות פה את ג´ונגל השרשורים החדש שעומד לבוא... אני כבר יכול לדמיין את זה... וכמובן יהיו את אלה שכל הזמן יבכו "יא, איך היה, למה לא הייתי, ספרו איך..." וכאלה. שלכם באהבה, בן

eliii

New member
אתה שמח אני שמח../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

elendil

New member
דווקא אני הייתי הראשון,

פשוט נתתי לך את הכבוד
. אכן היה מעניין מאוד, גם לראות חומר שונה, צורת הדרכה שונה וכמובן, לעבוד עם אנשים משיטות שונות. כמה נקודות שעלו לי בראש תוך כדי נסיעה: 1. הדימיון, לדעתי, בין הגוג´ו ריו לבין שינג אי. 2. ההדגשה של כולם, מי יותר ומי פחות, על תנועת מותן. 3. העובדה שרק טל עבד על עבודת רגליים. 4. העבודה בזוגות, שאני חושב שהיתה מאוד דומה בארבעת השיעורים. טוב, אילו רק נקודות. עוד צריך גם לחשוב עליהן
אז מגיע לכולנו מאברוק, אף אחד לא התייבש או חטף
לפרצוף. יאללא, הלכתי. רוני

amir_aikido

New member
לדעתי - היה אימון מצוין ../images/Emo6.gif

ואני רוצה להגיד המון תודה לדויד על הארגון, לטל, סלבו, זאב ושוב דויד על ההדרכה, ולחברי הפורום על ההגעה המרשימה והיחס הרציני לאימונים. והנה
אני באמת חושב שמי שלא הגיע הפסיד
. היה מאוד מעניין לראות שיטות אימון שונות ולראות את הדומה, ולראות מדריכים שונים שכל אחד מהם בוחר להדגיש חלקים מסוימים משיטתו. השינוי היחידי שהייתי ממליץ עליו הוא להאריך מעט את האימונים, הזמן עבר ממש מהר, ובתור מדריך במפגש הבא אני חושב שיהיה לי יותר קל לתכנן אימון מעט ארוך יותר - של כשעה מאימון של 40 דקות. אני הרגשתי את המאמץ של המדריכים להספיק להכניס משהו מהאומנות בזמן קצר כל-כך. מה דעתכם ? להתראות באימון הפורום הבא
אמיר

גם לדעתי

ואני מסכים לחלוטין עם אמיר שצריך שיעורים יותר ארוכים - במיוחד שאני היחיד מארבעתנו שחרג מלוח-הזמנים בצורה בוטה
(אבל אני המארגן, זכותי...
). לאימון הפורום הבא, תכננו סדנת קשתות של כ-5 שעות (שאולי אפשר להאריך אותה, אבל אין ממש אפשרות לקצר אותה בלי לפגוע באיכותה), ועוד שני שיעורים. נראה לי סביר שכל שיעור יהיה כשעה. דרך-אגב, לסדנת הקשתות מספר המשתתפים מוגבל לכ-20 (את המספר המדויק אני לא יודע, זה תלוי גם במספר הקשתות שיש לאיתי וגם במספר העוזרים שהוא יכול להביא). לאור ההשתתפות ה"דלה" באימון היום, זו עלולה להיות בעיה... אולי נעשה שני "אימוני-פורום 2"?
ודבר אחד נוסף: לאימונים הבאים, נראה לי שאפשר להוסיף תרגול קצת יותר "קרבי". ראינו היום שאפשר לעבוד בצורה ידידותית בלי לשבור עצמות, כך שאפשר לעשות תרגילים קצת יותר "אמיתיים"... או, יותר נכון, לאפשר למתאמנים לעשות את אותם התרגילים, בצורה יותר "ריאליסטית". מה דעתכם?

amir_aikido

New member
דויד 20 איש זה ממש מעט ../images/Emo46.gif

לדעתי, לאחר ההצלחה של אימון הפורום הנוכחי. ובהתחשב בתכנון האימון הבא לתקופת חגים בה יוכלו להגיע גם תלמידים של מעררכת החינוך. אני צופה הגעה של משהו כמו- 50 איש ולא של 20
והייתי רוצה לקבל את כולם ב
ולא להגיד שאי-אפשר. אימון הקשתות מאוד מעניין אותי, אבל הייתי מציע לנסות ולבדוק אם אפשר לעשות קבוצה גדולה יותר, גם במחיר של אימון שיהיה יותר חלקי (שימוש בקשתות במשמרות ארוכות יותר וכו´). איזשהוא פתרון של לאכול את
ולהשאיר את העוגה שלמה. אחרת, יתכן שנאלץ להפריד, תזמין את מי שיוכל לאימון קשתות. ובנפרד נעשה אימון פורום שני. חלק חשוב מאימון הפורם זה היותו פתוח לכל מי שרוצה לבוא, להתאמן או לראות. ומאוד חשוב שבאמת נוכל לראות את האנשים אתם אנו מתכתבים. אם נפצל את האימון לחלקים זה יאבד מהטעם הכל כך
. אני מאוד תומך בהארכה של השיעורים לסדר גודל של שעה, בעקר כי אני צריך להעביר אימון בעצמי וחלק ממנו יהיה חייב "להתבזבז" על תרגול ולימוד של נפילה, לפחות ברמה המאוד בסיסית שלה, כי רוב טכניקות האייקידו מסתיימות עם יריב על הרצפה ואחרת זה לא בטיחותי (
) אפילו לנסות לתרגל. תנסה לבדוק את עניין כמות המשתתפים ? שאני אפתח תא דוא"ל לטובת אימון הפורום הבא ?? או שאתה מתנדב להמשיך ? אמיר

הי, איזה כיף לכם!!! ../images/Emo13.gif

אולי אפשר לעשות שתי משמרות של סדנת הקשתות, והאימונים האחרים בהפסקה בינהן?? סתם רעיון, כי 20 איש זה באמת נורא מעט, וגם אני רוצה לנסות קשתות...

סדנת הקשתות אורכת כ-5 שעות.

לא מעשי לקצר אותה, למרות שאפשר גם להאריך. עקרונית אפשר לעשות שתי סדנאות ביום - אבל באיזה שעות?! נאמר שמתחילים ב-9:00 בבוקר - אז הסדנא תהיה עד 14:00 (כולל הפסקה); אחרי זה ארוחת צהרים ומנוחה, נאמר שעה; מ-15:00 עד 17:30 שיעורים; ב-18:00 להתחיל סדנא שניה?! עד 23:00?!
לא ממש מעשי...
אני אברר עם אחי איך אפשר להביא מקסימום אנשים לסדנא, ועדין לוודא שכולם גם יקבלו הדרכה מתאימה וגם יוכלו לירות עד שיפלו להם הידים.
כאמור, הדבר תלוי בשני גורמים: מספר הקשתות, ומספר המדריכים שאחי יוכל לארגן; בתחום השני אני אוכל לעזור, אבל בתחום הראשון עזרה = כסף; קשת זולה למבוגרים (כלומר, לפחות 25 פאונד) עולה כ-500 ש"ח...
ומכאן תבינו למה הסדנא תעלה כסף... בקיצור, נעשה כל מאמץ להביא כמה שיותר אנשים - ובמקרה הכי גרוע, נעשה שתי סדנאות, בימים נפרדים.

לגבי סדנת הקשתות ומספר המשתתפים

דיברתי עם איתי (אחי, שיעביר את הסדנא), והוא יבדוק לגבי מספר העוזרים שהוא יכול לגייס (חופש, חג, אנשים עסוקים) וכן לגבי מספר הקשתות שיוכל להעמיד לרשותנו. מבדיקה ראשונית, נראה שיוכל להדריך 20 איש ללא קושי, 25 במאמץ. חלק מהבעיה היא בכך שהציוד שלו מותאם להרבה ילדים (קשתות של 20 פאונד), מעט בני-נוער (28-25 פאונד) ומעט מבוגרים (30 פאונד ומעלה). כמו שהסברתי, קשתות הן דבר יקר, ועוד לא הזכרנו חיצים, מיתרים, כפפות... נעשה מאמץ לארגן ציוד מתאים לכמה שיותר אנשים. בסביבות סוף השבוע הוא ידע כמה אנשים יוכלו להשתתף. בינתים מדובר על 20, בלי בעיה. מתאים לכם?

elendil

New member
דוד, אני לא מתיימר להיות רובין הוד

אבל אם אתה חושב שאני "מספיק" טוב, אז אני כמובן לרשותך. (אני מדבר כמובן על עזרה בסדנה). אגב, כל הנסיעה חזרה, אתמול בערב, ´דחפתי´ את הכתפיים החוצה. שיעור מאלף, תודה! (לא סתם אני עדיין חושב עליך בתור המדריך שלי
) רוני.

נרשמת! ../images/Emo13.gif אבל,

אל "תדחוף את הכתפיים החוצה" - תן לזה לקרות! אחרת זה לא יהיה natural, ואם זה לא natual זה לא טאי-צ´י! (לפחות בבית ספרנו) בקשת אתה יכול לעשות את זה, כי אתה יורה פעם בשכחתי... וזו הזדמנות להמחיש את הענין. בטאי-צ´י, חכה שזה "ייפול" עליך, עוד שבוע-שנתים...

לאמיר - ארגון האימון השני ../images/Emo51.gif

סליחה שלא שמתי לב לחלק הזה בהודעתך, ותודה על ההצעה! מכיוון שהאימון הזה יהיה עם אחי, נראה לי הגיוני שאני אארגן גם אותו (למרות שאולי אפתח לזה תא-דואל נפרד...). לגבי האימון השלישי - הצעתך התקבלה!

מטאטא

New member
היה מצויין ../images/Emo13.gif

היה מעניין לראות כמה דברים: איך כל מורה לימד ועל מה הוא שם דגש. איך הדברים שהועברו היו די דומים בסכ"ה (אולי חוץ מבן). איך כל אחד נראה במציאות... לגלות שכולנו אנשים מתורבתים, מנומסים, ונחמדים (איזו הפתעה). כן ירבו!

WhiteBear

New member
מה שלומי?? ואיך היה: ../images/Emo58.gif

ההודעה הזאת מחולקת לשני חלקים. כמו כל תשובה ל"מה שלומך?" הקצרה והארוכה. ------------------------------------------------------------- הקצרה: נהנתי. היה כיף. היה שווה. היה קצר! עוד, עוד, עוד.. (הקהל עולה על רגליו, השוטרים ביציעים בורחים בפניקה). ------------------------------------------------------------- הארוכה: (הזהרתי אותכם, אין לכם שום מקום לתביעות אח"כ) בנוגע לאימונים: יצא לי לראות קצת פה קווה (משהו שאני עתיד ללמוד עוד שנתיים שלוש-עשרה שנה...). מאד אהבתי את העבודה. ותמיד שווה לנסות ללמוד תנועות שהם לחלוטין לא מוכרים לגוף, ולראות איך אני מתמודד עם זה (אני מדבר על ה"חימום" בהתחלה). העבודה של הבני זוג הזכירה לי קצת עבודה של יו-הו חוץ מזה שממשיכים לבנות עוד ועוד על אותה תנועה. הצורה הזאת של עבודה ראיתי גם בנינג´יטסו, ואני מאמין שזו גישה מעולה ללימוד אפליקציות ובניית כיווני חשיבה להמשכי תנועה במצבי קרב (רגע, כן, זה מה שרציתי לומר---). הלאה, מאד אהבתי את עבודת החימום של בן (מי הציע לבוא עם חולצות לבנות?
) הדבר השני היה שהבעיטות היו לי קשות. והיה לי מאד קשה להשתחרר כדי לבצע אותם חלק ובשליטה (טוב לדעת!!
). בחלק האימון של גוג´ו ריו קראטה היה לי את הכבוד להתאמן עם בן. יש בזה כמה ייתרונות ניכרים. הראשון: היה זה בספר של קסטנדה קראתי - "אל תעשה לעצמך גיבורים. אם אתה מעריץ משהו, תתקרב אליו ותראה מה הוא שווה באמת". מה אני יגיד, לא הפסדתי אל, הרווחתי לעבוד עם אחלה של בן אדם. בעל איכות תנועה ועבודה שלא ממקומי אף לשבח ולהלל. והיה כיף!!! (אני אשמח שוב) בנוגע לעבודה עצמה, זה היה מאד מאתגר, כי מדובר היה בעבודה מאד קרובה. שוב, היה לי ייתרון מאד גדול שעבדתי עם בן זוג שאיפשר לי ללמוד מהאתגר ולא להיכשל מעודף בעיות. בנוגע לטאי צ´י: אני מאד משוחד, אבל לדבר אחד שמתי לב - לא היה מספיק זמן. אני לא יכולתי להבחין בזה בצורה בוטה כמו שראיתי בטאי צ´י (מן הסתם, כי זו השיטה שאני מתרגל). אני מנחש שכמו שהטעימה של שאר האומנויות היו קצרות כמו זו שקיבלתי בטאי צ´י (ועוד הייתה הארכת זמן, ההממ ההממ <השתעלות מתונה>
). בנוגע לאיכות המורה, אני יכול לומר בלי בושה שהוא קיבל הכי הרבה מחיאות כפיים (עם כי זה היה מאד מלוכלך לעשות את זה בתירוץ של מסז´). עכשיו, רצית הצעות ודעות בנוגע לסוג השיעור שהבאת: 1) תספר איך זה הצליח במקומות שניסית את זה, מעניין אותי לשמוע 2) האימון של בן יכול להוות מקור להמון חומר בשביל שיעורים מהסוג אתה מתאר (לטיפול בנערים זועמים...). זה כולל את חלק השכיבה, שהיה מרגיע והעלה מודעות ללחוש תנועה ואת הגוף (מזכיר פלדנקרייז!!!). והחלק של הבעיטות שהיה מתסכל וקשה בעבורי. אני מתאר לעצמי שהנערים שלך יזדהו איתי. מעבר לזה, היה לי הכבוד לקבל טיפול מכות בנעליים מסלבו. וחבר´ה, זה כאב! אבל היה כיף. הלאה: היה אחלה אחלה אנשים. כל הדברים ההם שנכתבו על איך ש"אתה יודע שמשהו הוא לוחם לפי השלווה שיש בחדר"... אז לא היה חדר, אבל היתה אווירה מעולה (ואני לא יודע על אחרים, אבל אני הייתי שליו). כל הכבוד לכל המורים. כל הכבוד לאנשים שבאו (לא היו שום התייבשויות ונסיונות מגוחכים לחקות את מורטל-קומבט). וכל הכבוד לבחור שהביא אבטיח (ולדוד על הענבים). אני מצביע בכפות, ומעביר 4 כפות למעלה לאימון הפורום. הצלחה מעולה. שוב, שוב שוב שוב... עוד הפעם, עוד הפעם... (אה כן, ותודה רבה על התגובות ה"צבעוניות" של אנשים לניק שלי) בגאווה
, הדוב הלבן (!).

אימון - פ ג ז י ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo45.gif

היה אימון מעולה
אין מילים, הצלחה מעל ומעבר למשוער. אני שמח שכל החששות התבדו - אף אחד לא התייבש, חטף מכות, או נפגע ממכת ברק
. ומכל הכיוונים חשתי אנרגיות חיוביות ביותר
. היה אחלה להכיר סוף סוף את האנשים שמאחורי הכינויים בפורום, ואני חושב שבאימון הבא, אפילו צריך להקדיש כמה דקות להיכרות שכולם יכירו את כולם. מחכה בקוצר רוח להתאמן בקשתות ואייקידו (ככה גם נוכל לתת פיתרון, לסכסוך המתמשך של האייקידוקות בפורום
). אכן, 45 דקות זה זמן קצר בצורה שלא תיאמן
צריך איכשהו, למצוא יותר זמן לאימונים, ואולי אפילו להאריך את הזמן בין האימונים (לא מספיקים להחליף דעות עם כולם אחרי האימון). אני רוצה להודות, לזאב, בן, ובעיקר לדוד ש"טיפל" בכל זה (טיפול גם לאימון הבא
). לדעתי, ולדעת רבים, מבלי שאף אחד תיכנן - היה קו מסויים בין כל האימונים. זה נוצר בעיקר בזכות זה שכולם שמרו על ראש פתוח, ובזכות זה, שהמדריכים ניסו להעביר את השיעור, ולהסביר דברים - בכלים שאחרים הבינו (היו מספר אנשים שניגשו אלי אחרי השיעור, ואמרו לי שהבינו את הגוג´ו ריו ע"י ההסברים שהעברתי שתאמו את השיטה שלהם - אייקידו/טאי צ´י...). זאב ודוד - תבואנה עוד שאלות בהמשך
. בן - הלוואי ותהיה לנו הזדמנויות נוספות להתאמן אחד עם השני... (ותמסור לקרול - שתתחיל לכתוב <בעברית> בפורום. לנערה החמודה הזו יש הרבה רצון ללמוד ולשאוב ידע, ותשמח שיש לך תלמידה כזו
). דוד - אולי כדאי באימון הבא, לשלב מעיין לימוד וטיפול קצר בשיאצו (כמובן, במסגרת מגבלות הזמן). ואגב, לדוב הלבן - בן העביר שיעור לאו-חו, אני העברתי שיעור גוג´ו ריו
. בקיצור חברים, היה פשוט נפלא
בנתיים, אני זז לישון
סלבו

שומפי

New member
אכן - היה ממש כייף !!! ../images/Emo6.gif ../images/Emo24.gif

למרות שפחדתי שזה לא מקומי (כי אני "צעירה" באומנויות ) הסתדרתי יחסית בסדר , קצת כאב - אבל לא נורא , היה כייף ! (פעם ראשונה שלי באימון עם זוג במגע ...). באמת היו אנרגיות ממש טובות , ולא התיבשנו - שזה כבר טוב ... אני מסכימה עם סלבו - באימון הבא צריך להקדיש כמה דקות להיכרות של כולם עם כולם ( משהו כמו : שם , במה מתאמן וכמה זמן ). לי באופן אישי היתה קצת פדיחה - מקווה שאף אחד לא שם
. כתבתי פה די הרבה דברים על המאמן שלי, ופתאום הוא הופיע אתמול ....
ו..... שמחתי להכיר אותכם , היה ממש ממש כייף ! צריך לעשות עוד כאלה
כל הכבוד ל : דוד , בן , סלבו , וזאב ! ולכם שבאתם .... תודה !

היה נחמד, חבל שלא נשארו יותר לאימון

הטאי צ´י, והיה מוזר לגלות שיש כאלה שעוד חושבים אותי לבחורה - גם אחרי שראו אותי... סה"כ היה כיף, אני נהניתי, וZה מה שחשוב, לא? אגב, מה כאב? לא זוכר שהיה קטע עם כאב באימון - פיספסתי משהו?

WhiteBear

New member
תגובת המערכת:

אני יודע שהשיעור שהעברת היה של גוג´ו ריו. מה שאמרתי היה שהבן זוג שלי לאימונים בחלק של הגוג´ו ריו, היה בן. רק לפרוטוקול, הדוב הלבן.

למעלה