הגעתי "הבייתה"

הגעתי "הבייתה"

לילה טוב לכולם... אחרי חיפושים רבים אני מרגישה שהגעתי לפורום הנכון. אני קצת עייפה בשביל לפרט כרגע, אך מעצם נוכחתי פה אפשר להבין שלא טוב לי במקום עבודתי, ומאחר ואני לוקחת את העבודה הביתה,בלב, לא פיסית הדבר משפיע גם על יחסי עם בעלי, עוד אין לנו ילדים. אני מאוד סובלת מהבוסית שלי, יחס משפיל, מוציאה עלי את תסכוליה האישים, אישה פרימטיבית שאני לא מבינה איך הגיעה לעמדה כזו,אני עובדת כ4 חודשים שם,וגם שאר העובדים ועמיתיה לעבודה סובלים ממנה. ברור לי שאני צריכה לעזוב, ויש שתי סיבות עקריות שעוצרות בעדי: 1.בעלי, דבר ראשון שמפריע לי שהוא לא מבין את הקושי שלי, הוא חושב שזה מקום עבודה "טוב" ושאני צריכה להתעלם מיחסה של הבוסית שלי,ולא לקחת את זה הביתה, ושאם אני כל כך רוצה לעזוב,אז קודם למצוא מקום אחר. אני שולחת הרבה קורות חיים ובנתיים לא חזרו אלי. 2.הקושי במה להגיד למעסיקים על סיבת עזיבה,ושלא יהיה לי מכתב המלצה ממנה. בנוסף החלטתי על קורס הסבה מקצועי שמהווה השלמה למה שלמדתי ואני מרגישה שיהיה לי טוב במקצוע החדש.גם על זה יש לי חיכוכים עם בעלי,על הכסף שיעלה הקורס, ושאם אני עושה את הקורס אני חייבת להשאר במקום העבודה השנוא בשביל לממן אותו. אני רוצה לציין שאנחנו לא סובלים ממצוקה כספית, ושאפשר לממן את הקורס הזה.הבעיה שבעלי קמצן, ומצד שני אנחנו זוג צעיר שצריך לחסוך ... מפריע לי שבעלי לא מבין צרכים רגשים שלי בקטע של העבודה שנורא חשוב לי למימוש עצמי, הוא מרוצה ממקום עבודתו... בסוף ,למרות העיפות, יצאה לי מגילה. בתודה מראש למגיבים!

kinley

New member
אל תהיי תלויה בו.

אני כל כך יכולה להבין אותך כי גם אני הייתי בסיטואציה הזו. בנוגע לעבודה: גם לי היה בוס מטורף לגמרי עם בעיית אישיות קשה.החלטתי שאני שווה מידי מכדי לסבול את זה והתחלתי לענות לו בידיעה שיתכן ובסוף הוא יפטר אותי.זה אכן קרה ביום חמישי שעבר אבל הרווחתי מזה.מי צריך לעבוד במקום שכזה?

kinley

New member
ושוב אל תהיי תלויה בו.

בנוגע לבעלך:נורא חשוב שתהיה תמיכה.גם אצלי בעלי לא תמך. אבל יש לי חברים יש לי סביבה אוהבת ותומכת שברגע שפוטרתי כולם היו שם למעני (לצערי בעלי לא).אבל עדין נורא חשוב שתהיה תמיכה.תנסי להשיג אותה במקום אחר-משפחה,חברה או משהו אחר. מגיע לך.

kinley

New member
תהיי מה שאת.

בנוגע להסבה מקצועית:יש לי תחושה שאת לא לגמרי שלמה עם עצמך או מה את רוצה לעשות. לימודים זו תמיד דרך להתפתח השאלה האם זה סתם בזבוז כסף וזמן וההסבה לא תתן לך יתרון. תחשבי על זה לפני שאת עושה צעד כזה.

kinley

New member
ואחרון חביב..

אני מאמינה שמקום עבודה צריך להיות טוב. אסור לתת לכסף לקנות את הנשמה שלך אלא רק את העבודה שלך.לכן תחפשי במקביל לעבודה אפשרויות תעסוקה נוספות. תנצלי את מקום העבודה להבין עם איזה חברות נוספות הם עובדים ומי המתחרים שלהם והשתמשי בזה כקרש קפיצה. תקדמי את עצמך באופן דיסקרטי. בהצלחה

הסיבה הכי טובה לעזיבת מקום עבודה

לדעתי היא הרצון להתפתח והאמונה שמקום העבודה החדש מעניק לך הזדמנות זו. לעצה הסטנדרטית לא לעזוב מקום עבודה לפני שמוצאים חדש (אה) וכמו כן לדיבורים "בשבחי התקיעות" אין טעם להקשיב, וכפי שנכתב במאמר "תקיעות היא רק תחילת הסיפור", דווקא מקרובים לא נקבל תמיכה ועידוד לשינוי הקריירה. קורס ההסבה הוא למטרת הרחבת האופקים
חקשמח!

כלים להתמודדות חדשה

שלום רב, להתמודד עם הקשיים שאת מתארת בעבודה מצד אחד ומצד שני עם הפערים ודרך ההתייחסות בבית אינו עניין פשוט. לא קל להציע פתרונות למורכבות שאת מתארת. הדבר החשוב שאת אולי יכולה לשאול את עצמך זה מהו הרצון העמוק שלך. היכולת לפתוח דף חדש בחיים שמורה למי שמחליט שהוא לוקח את ההגה של החיים שלו לידיים. מקום עבודה בו את חווה יחס קשה וסביבה לא מתאימה איננו גזירה מהשמיים. השאלה היא מה את רוצה לעשות עם עצמך לא עם הבוסית. מה את מרגישה שאת רוצה ללמוד, אני מתכוון לאיזה כלים חדשים להתמודדות. חפשי ספרים, סדנאות שעוסקים בכלים לחיזוק עצמי ותנסי לראות האם זה מדבר אליך. אני מפנה אותך למספר מאמרים שיכולים להיות לך לעזר. בהצלחה אמיר דרור למאמרים

דינה21

New member
לאלמוגית- נסי לבדוק מהו השיעור

שלום אלמוגית בוסית חדשה בעבודה שממררת את החיים- זו גם מציאות חיי וחיי חברי לעבודה. ובכל אופן, לקח לי זמן רב מדי להבין שהיא נשלחה אלי כדי שסוף סוף אעשה שינוי. כדי שאלמד שיעור כלשהו. נסי לחשוב מה את יכולה ללמוד מהסיטואציה. ומניסיון, לא טוב להיות במקום שרע בו. זה מקום שמביא למחלות של הנמצאים בו.לא צריך לפחד לקחת את המיומנויות שלמדת בעבודה, את הניסיון שלמדת ולהעביר אותו למקום אחר- הבעיה שצריך לעשות זאת מתוך השלמה ואמון עצמי. לא אתקן את חיי הזוגיות שלך. אבל כדאי לדעת שגם כאשר אנשים נשואים ניתן להתווכח אבל אי אפשר שבן זוג אחד ימנע משהו מהשני או יכפה עליו את דעתו. אלה לא חיים שיוויוניים. חיי זוגיות שיוויוניים הם שניתן לעשות בהם מה שטוב, מתוך כבוד והערכה.אם זוגיות חונקת, מונעת ממך להתפתח יש איתה בעיות וכדאי לדבר על זה עם בן הזוג. אם הוא לא מסוגל להבין במה מדובר- חשבי את על מערכת היחסים הזו. בטוב איתו תוכלי להשיג הרבה. נסי לא לוותר ולהשיג את רצונך בטוב. תגלי שהוא מסוגל לתת. ואם לא... שוב חשבי על טיבה של המערכת הזוגית בה את נמצאת ועד כמה היא טובה לך.

למעלה