הגענו לסוף?

הגענו לסוף?

בחודשיים האחרונים יש לעילי בן ה 10וחצי חודשים בעיות שינה איומות. יכול לישון במצטבר רק 5 שעות בלילה, ובמשך היום עוד חצי שעה בבוקר וחצי בצהריים. אני הגעתי לתחתית של התחתית, לא מתפקדת ומרגישה מעורערת לגמרי. החלטתי שדי לי להניק. גם ככה ההנקה ירדה לפעמיים ביום לפני חודש. מזה יומיים יצא שבגלל איך שהימים התגלגלו הוא לא ינק. תפסתי על זה טרמפ ונתתי לו חלב סויה ולהפתעתי הוא הסכים (זה לא קרה אף פעם). עכשיו יש לי גודש. ואני לא יודעת איך להקל על שדי המלאים. אשמח לשמוע מכן עצות בנתיים האינטואיציה אמרה לי לשאוב מעט רק כדי להקל. כמובן שמהרתי לתת לעילי לשתות כל טיפה יקרה. אבל הלב שלי נשבר. זה מאוד קשה לי הידיעה שהוא לא יינק יותר. אז כך אני מסתובבת עם הרבה דמעות בעיניים, לב שבור , אבל החלטה שבכל זאת אני צריכה להפסיק (ההנקה מאוד מתישה אותי).

לאה_מ

New member
שאלה:

למה שלא תניקי אותו - נניח - פעם ביום, בזמן שהכי נוח לך (נגיד, בבוקר או לפני השינה), וכל שאר הפעמים תתני תמ"ל. אחרי כמה זמן כזה, כמות החלב שלך תפחת רק לכמות של ההנקה הזו. ואז - אם עדיין יתחשק לך לוותר גם עליה - תורידי גם אותה. זה נראה לי עדיף מאשר לשאוב, כי גם השאיבה מגרה את הגוף שלך לייצר עוד חלב, והרבה פחות נעימה מאשר הנקה.

סיפור הגמילה

אני מנסה ללמד אותו שציצי זו לא אופציה יותר.זה קורה משום שאני במצב של חולשה מתמדת שנובעת מחוסר שינה (גם בזה אנחנו מטפלים) וההנקה מאוד מעייפת אותי. וכשאני מניקה בן הזוג שלי לא יכול להחליף אותי בבוקר או בלילה אף פעם. בנוסף אני מפסיקה כי אני רוצה להרות בקרוב!!! ועד היום לא קיבלתי מחזור. זהו. בנתיים הוא מפתיע אותי ומסכים לקבל חלב סויה בלווית ים של אהבה וחיבוקים במקום ציצי. המחשבה שהאינטימיות המופלאה הזו של ההנקה לא תהיה ביננו עוד מאוד מכאיבה לי. אני יודעת שיש מיליון דרכים להרגשי אינטימיות אבל בכל זאת... בכל אופן בנתיים שאבתי פעמיים כמות קטנה 80- 100 מ"ל , רק כדי להקל על הגודש, והוא כמובן שתה ברצון. אם יש לכן פטנטים להפחתת החלב בתהליך הגמילה אני אודה לכן.

איך שכחתי!

תקני או תקטפי מרווה טרייה. שימי בכוס כמות כפולה מזו ששמים בתה (אם את לא שותה תה מרווה - שימי כמות כפולה מהכמות של נענע שמקובל לשים בתה). תוסיפי מים רותחים (ואם את רוצה גם סוכר). תשתי 5 כוסות לפחות ביום במשך יומיים.

../images/Emo24.gif

אנילא רואה את הקשר בין השינה המינימליסטית להפסקת ההנקה. בדרך כלל מרבית הילדים שלא ישנים בלילה לא עושים זאת בגלל ההנקה, בעיקר כשאת מתארת שעילי יונק רק פעמיים ביום. אם קשה לך עם הפסקת ההנקה את יכולה לחזור להניק. תנסי להניק רק פעם ביום. הרבה נשים מגלות שלאחר שהן מצמצמות את ההנקות קל להן יותר והן נהנות לשמור על ההנקה האחרונה לאורך זמן נוסף. לגבי הגודש - כמובן שהנקה תשחרר אותו, אבל אם את לא מניקה חשוב מאוד מאוד לשחרר את הגודש כדי למנוע דלקות וסתימות שיכולות להוביל לדברים חמורים יותר. תקררי את השד (חבילת ירקות קפואים תעשה היטב את העבודה. את יכולה גם להרטיב טיטול של עילי ולהקפיא ואז להניח על השדיים. לשאוב זה מצויין - תשאבי מעט עד לתחושת הקלה (ולא עד לריקון). בהדרגה תצמצמי את אורך וכמות השאיבות עד שתגיעי למצב שאת יכולה להפסיק לשאוב מבלי שהגודש יחזור. את יכולה לחמם מעט את השד (מקלחת חמה או קומפרס חם יעשו את העבודה) לפני תחילת השאיבה. תההיי מאוד עירנית לגושים שמתהווים בשד. אם יש גושים - תעסי אותם בזמן השאיבה ותחממי את האיזור לפני שאת שואבת. אם מתפתחת לך תחושה כמו של שפעת או חום - תלכי מיד לרופא ותשימי לב שזו לא דלקת! ודבר אחרון - עד כמה שיידוע לי - לפני גיל שנה חלב סויה לא מהווה תחליף לחלב אם. תתייעצי בעניין ותבדקי אם לא צריך לתת תמ"ל במקום. ספרי לנו איך הולך ומה החלטת.. והכי חשוב - תמשיכי להנות מעילי

המלצה קטנה לגבי בעיות השינה...

למצוא מישהו עם ´קבלות´ ורקורק שמטפל בפרחי באך. זה כל כך עוזר עם בעיות שינה...

Shellylove

New member
את דווקא נשמעת אמביוולנטית

לגבי הפסקת ההנקה (או שלא הבנתי נכון). אם אכן כך, אז אולי באמת תרדי להנקה אחת ואז גם הגמילה (מבחינת הגודש) תהיה קלה יותר. אם באמת החלטת להפסיק ואת נחושה בדעתך, אז שיעבור לכם בקלות. בכל מקרה, אני חושבת שאת צריכה להגיע לשלמות בהחלטה, כי כל עוד את מתנדנדת, עילי מרגיש בזה ואת משדרת לו מסרים סותרים. לגבי השינה - אני רק יכולה לאחל לך שהבעיה תיפתר במהירות, כי זה באמת לא אנושי לא לישון תקופה כה ממושכת. ולסיום, בהצלחה בכניסה להריון הבא! (ואז תחזרי אלינו לסיבוב שני).

מניקה לעולם נשארת

אני לא כל כך מהר עוזבת את הפורום, בכל מקרה פתחתי את האתר כל יום בלי שום קשר לבעיות הנקה במשך רב תקופת ההנקה. ונדמה לי שאני יכולה להמשיך ולקרוא את תכני הפורום עוד ועוד, כי כאמא שהניקה לא רק כדי לצאת ידי חובה נדמה לי שבראש אשאר מניקה עד סוף הינקות של הילד. תודה תודה לכולכן.

אמביוולנטיות כמעט תמיד קיימת בי

מעטים הם המקרים שאני יכולה להחליט חד משמעית משום שבדרך כלל הדברים מורכבים. הפעם החלטתי שעדיף לעילי אמא שפויה וקצת יותר חזקה ללא הנקה מאשר אמא שפוכה ומינקת.

להקלת הגודש, כרוב הישן והטוב.

מניחים עלה על המקום החם והכואב. אפשר קודם לרדד במערוך את העלה, שיהיה יותר שטוח. אם ההחלטה סופית, ואת בטוחה שזה מה שישפר את איכות חייכם ואת איכות שנתו (אני לא בטוחה אבל לא יכולה לשפוט), אל תסבלי יותר מדי מההחלטה. 10 חודשים זו תקופה יפה מאוד להניק. אני חושבת שעד גיל שנה חייבים להוסיף תחליף חלב. בהצלחה ותחזיקי מעמד. יהיה טוב

למעלה