הגעלת כלים

metalbs

New member
הגעלת כלים

שלום לכם! שמי מיטל ויש לי איזו דילמה שכל פסח מפריעה לי מחדש-אני דתייה והורי לא ולכן אני מקפידה מאוד על הלכות כשרות,פסח וכו וגם הם משתדלים אבל לפעמים זה לא מספיק. אני יודעת שבכדי להגעיל סירים צריך לטבול אותם במים חמים וכיוון שאצלנו בשכונה לא עושים זאת אז אני פשוט מנקה אותם טוב טוב ושופכת עליהם מים רותחים מהקומקום...... רציתי לדעת אם מותר לעשות זאת ואם הכלי כשר מבחינת ההלכה. בתודה רבה-מיטל

לדעתי יש בעיה כי

כך זה לא ניחשב ,כי את צריכה לטביל את הכלי במים חמים ואחר כך קרים ולא לשפוך עלהם ,אלה לטביל אותם , נסי לשאול ברבנות או באיזה ישיבה יש אפילו בתי ספר דתיים שמראים לילדים כיצד ואפשר לטבול שם,

א77

New member
הטבלה זה משהו אחר.

טבילת כלי חייב להיות טבילה. היינו כולו בבת אחת שייכנס לתוך המים. אי אפשר להטביל חצי סיר ואחר כך חציו השני. לא כן בהגעלה/הכשרה. ניתן להגעיל [להכניס לחבית המקובל] חציו, ואח"כ חציו השני, ולאו דווקא בבת אחת. וכפי שמכשירים בדרך כלל כלים ענקיים שקשה לעשות זאת באחת.

א77

New member
הכלי המוכשר

חייב להיות נקי מכל לכלוך, שומן ומדבקות למיניהם. ההכשרה של סיר נעשית רק ע"י שהוא נמצא במים רותחים. בשעה שהם רותחים. להכשיר את פנים הכלי בלבד אפשר ע"י מילויו במים עד למעלה ולהרתיחן. כשהמים רותחים מכניסים אבן לא גדולה בפנים, כדי שהמים אפילו יעברו ויעלו על גדות הסיר. אבל כל זאת רק מבפנים. כלי חייב להיות לפסח מוכשר מכל כיווניו. בכל מקרה במצבך, רצוי לכתחילה להשתמש בכמה שאפשר בכלים חד פעמיים. מה שאי אפשר יש להכשירן.

למעלה