הגנת הילד - אימוץ

nizanm

New member
הגנת הילד - אימוץ

עבודת אנשי הגופים להגנת הילד בישראל - עבודת קודש היא. נראה שקצב שידרוג החוקים, הנהלים והתפיסה בכלל, אינם מאפשרים מיצוי מלוא התועלות שבעבודת גופים אלה. דוגמה: בשנת 1997 פורסם שבישראל כ-15,000 ילדים חוסים. באותה שנה נמסר מספר שיא של 130 (בלבד) ילדים לאימוץ. כאן הבעייה:זוגות פוטנציאליים שמעוניינים לאמץ ילדים נשברים בהמתנה ויוצאים לאמץ בחו"ל. ידוע לי על חד הוריות ואף זוגות שמוכנים לאמץ ילדים (לאו דוקא תינוקות בריאים ובני יומם!), בעלי צרכים מיוחדים. כמו נכויות מגבלויות ועוד. המדינה איננה מזדרזת להעביר אליהם בתהליך אימוץ יעיל, זריז וכמובן זהיר. המדינה איננה מתחרה עם אימוץ חו"ל. כך מבוזבז פוטנציאל יקר מפז של הורים מאמצים הכמהים רק לתת ולתת.. ילדים נשארים במוסדות ובאומנה ומפללים שיאומצו.בית קבוע חם חובק ומשקיע . המדינה ממשיכה להוציא הון תועפות על אחזקה במוסדות ובאומנה.ומאידך, איכות התוצרת פחות טובה. מה ניתן לדעתכם לעשות לקידום וחדשנות הגישה הישראלית?

nizanm

New member
"איכות התוצרת פחות טובה = כש

= כשהאלטרנטיבה מניבה תוצרת הרבה הרבה יותר מושקעת.

שלום ידידי

בקשת ממני כי אגיב. יש לי מה לומר אבל אני מדגיש שמדובר בדעה אישית כי אין מדובר בתחום בו התנועה לאיכות השלטון מטפלת. במשפחתי יש מספר מקרים של אימוצים כולם בשנות החמישים ובכל המקרים אימוצים שנעשו בארץ.ולדעתי הוצלו שלש משפחות בישראל. כי כל שלשת האימוצים הניבו פירות מדהימים. ואני כל כך מסכים אתך. התופעה של אימוץ בחו"ל מרגיזה ומקוממת אותי. לדעתי מדובר בחלם בהתגלמותו. תמיד יאמרו לך התופעה מקורה בחוסר תקציבים לעובדים סוציאלים אותי זה מצחיק.. לדעתי כדאי להפעיל את מועצה לשלום הילד ומספר חברי כנסת שיזמו את שידרוג החוקים שאתה מדבר עליהם. כדאי ללכת על חברי כנסת חרדים שלא מאושרים מאימוץ ה"הגויים" יום טוב לך שוקי

מבקשת להאיר את הנושא:

כתבת כי התופעה של אימוץ מחו"ל מרגיזה ומקוממת אותך. אותי מרגיזה ומקוממת הסחבת האיומה בארץ. אני ואישי הורים לילדה ביולוגית בת 6. ברצוננו להרחיב את משפחתינו פנינו לשירות למען הילד (למען הילד? תמהני...) במאי 2002. עברנו את כל הסינונים שלהם :פיל"ת, פסיכולוג, בדיקה עם הגננת של ביתנו ועוד. נמצאנו ראויים לאימוץ וכהגדרתם:"זוג איכותי שיוכל לתרום רבות לכל ילד שיאמצו". מכיוון שביתנו ביולוגית, הרי שאיננו עומדים בקריטריונים של אימוץ תינוק, רגיל בריא. הסכמנו לאימוץ ילד בעל 'צרכים מיוחדים' בקטגוריות הבאות: ילד עד גיל 3, ילד במצב משפטי פתוח, ילד שעבר תהליך גמילה מסמים, ילד שאימו אלכוהוליסטית, ילד עם בעיות רפואיות קלות, ילד שאביו ערבי (אך אימו יהודיה- מכיוון שאנו זוג חילוני לא נוכל לקבל ילד שאינו יהודי עפ"י ההלכה- עוד הטבה לזוגות חרדיים/דתיים), ילד בעל שונות חיצונית. עברנו בחודש דצמבר סדנת הכנה לזוגות עם ילדים ביולוגיים הממתינים לאימוץ ילדים עם צרכים מיוחדים. עד עתה אף זוג (סה"כ 7) לא קיבל ילד. זאת בעת שבסדנא נאמר לנו כי בתי בילדים של השירות (שוב-למען הילד?) תמיד בתפוסת שיא.. שיש הרבה ילדים שמחפשים בית... כעת אומרים לנו שיש יותר הורים מילדים. הלוואי.. לא נראה לי שאנו עד כדי כך מדינת רווחה.... בנוסף, בתי המשפט לא ממהרים היום להוציא ילדים מבתי הוריהם, גם במקרי התעללות, לעיתים עד שנופלת ההחלטה על כך, הילד כבר גדול, בן 6-7 וכבר "לא אטרקטיבי" לאימוץ. מעטים המבקשים ילדים גדולים לאימוץ בשל הקושי הגדול בהתמודדות. ואגב- מכירה לפחות זוג אחד כזה שממתין לילד ואף לאחים בגילאים הללו וממתין יותר משנה... אנו פנינו לאימוץ חו"ל, למרות שהעובדה הזו מרגיזה ומקוממת גם אותנו. לא ייחלנו דווקא לתינוק צחור שיער ותכול עיניים, היינו מוכנים להתמודד עם בעיות. השירות מצא אותנו מסוגלים להתמודד עם הבעיות אבל.... כלו כוחותינו להמתנה. גם אנחנו חשבנו ש"עניי עירך (מדינתך) קודמים" היום אני מבינה שאגרות אושר לילד שזקוק למשפחה גם אם הוא מחוץ למדינתנו והוא כמובן יגרום גם לנו הרבה הרבה אושר. באשר הפנייה לקדמן- בהחלט יכולה לדעתי להועיל, אך הפנייה לחברי הכנסת החרדים- סלח לי, עד עתה לא ראיתי כל פעילות שלהם מעבר לפעילות שמועילה למגזר שלהם ישירות. להיפך, נראה לי שפנייה כזו אליהם אולי תגרום חלילה להפסקת האימוצים מחו"ל, אך לא לשינוי מהותי בארץ.

צודקת.

לא נותר לי אלא להתגעגע לשנות החמישים אז הכל היה כל כך פשוט.. גם בנושא האימוץ.. אני אישית מכיר שאימצה אז 4! ילדים מהם שנים שהם אחים ביולוגים וכולם גדלו והתפתחו לתפארת מדינת ישראל.

תוספת והבהרה .

אני מדבר על משפחה שאימצה 4 ילדים 2 גדולים ושתי תינוקות בני יומם.

nizanm

New member
שוקי.דברי שלומית זועקים

לטיפול בעניין. תראה: העברת הילדים החוסים מרשות המדינה לחזקתם של הורים מאמצים היא : 1. אינטרם של המדינה, כדי שבחברה יגדלו אזרחים שיועילו לעצמם ולחברה. 2. אינטרס חברתי, כדי שרמתם האזרחית של אזאחי המדינה תתבסס על מסדים חזקים ויציבים. 3. ההורים המאמצים מוכנים להיות הפונדקאים שיחזיקו, יממנו, יחסו, יאהבו, יגנו, יטפלו באהבה ברוך ובאחריות מלאה את הילדים שהגורל האכזרי הביא אותם לצומת של אפשרויות. איך - באופן מעשי טכני - ניתן להניע את מערכות השלטון במדינת ישראל להשתדרג קדימה.

דיאנה*

New member
השרות למען הילד מטפל בילדים

שהוכרזו ברי אימוץ. הבעייה היא שילדים רבים אינם מוכרזים ככאלו, גם כאשר נגרמים להם נזקים קשים ובלתי הפיכים. בתי משפט נוטים פחות ופחות לאשר הוצאת ילדים מן הבית ופקידות הסעד, שנתקלות בסירוב של בתי המשפט ונתונות לאיומי המשפחות, גם הן נוטות פחות ופחות להגיש בקשות שכאלו. לפני זמן לא רב קיימנו דיון בנושא זה בפורום אימוץ. הטריגר לדיון היתה כתבה של אריאלה רינגל הופמן מידיעות אחרונות, שעסקה בילדים הממתינים למשפחות אומנה. קראתי בזוועה את הסיפורים שם, ולא הצלחתי להבין מדוע חלק מאותם ילדים לא הוכרזו כברי אימוץ. כמה עוד צריך ילד להיפגע, כדי שהמדינה תצא להגנתו?

nizanm

New member
זעקה בשם הילדים החוסים בישראל

קראתי את הלינק שבהודעתה של דיאנה* בשם המצפון האישי ובשם המחוייבות האזרחית, אני קורא לכל מי שביכולתו לסייע, יבוא ויתגייס, כדי : 1. לחבר בין 10,000 הילדים החוסים לבין שלומית ובן זוגה וכמותם שמשתוקקים לאמץ אחד מהם. בנסיבות שתוארו על ידי דיאנה* , שלומית נשברה ועומדת לצאת לחו"ל לאמץ שם., וילד ישראלי יישאר כאן אומלל.יש לעצור את שלומית ובן זוגה על ידי אינוס המערכות להעביר אליהם ילד לאימוץ ומייד. 2. לפעול מול חברי הכנסת כדי להעביר חקיקה מתאימה בכנסת, שתשדרג את הטיפול בילדים שתוארו בלינק של דיאנה* ,שידרוג קדימה לטובת הילדים חסרי הישע הללו.

נכון דיברת

לדעתי כדאי לפנות לחברי כנסת לדעתי חבל שיעל דיין איננה אבל יש אחרים ולחממם אתם לרעיון. ומהר!!!! אין סיבה בעולם שחוק כזה לא יעבור. אבל בעצם למה אני מצפה.. יבוא שיקול קואליציוני מטופש וזה יפול... והייתי בסרט הזה כאשר אני וחברי לעמותת יתומי צה"ל ניסינו להעביר חוק אנושי ממדרגה ראשונה שיפסיק את העוול המתמשך ליתומי צה"ל , והחוק לא עבר ותשאלו את חברי הכנסת שהצביעו נגד מדוע הם הצביעו כך וספק אם יש להם תשובה..

למעלה