הגנה עצמית

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif מצטרף לתמיכה

אני יכול להבין מדוע הנושא פורט לכולם על נקודות מאוד רגישות. סה"כ גם אני הייתי שותף לדיונים דומים ביחס לשם "אייקידו". אני חושב את נקודות הבסיס הנייטראליות לדיון בודוקאן סיכמה בצורה מאוד מוצלחת. אולי עדיף להבא, ולפחות בפורום, להתייחס ל"קרב מגע מבית איימי" לעומת "קרב מגע צבאי" ו/או "קרב מגע מבית ...". בדומה לייחוס לריוהא שמקובל ביפן. אמיר

Yin

New member
אני מיניח שכן

עדיין, עם כל מה שכתבת השאלה שלי לאורי ויכול להיות שגם לאחרים. למה צריך להיות "צודק" וכאילו "מדוייק" ולא מספיק שיהיה "נכון"? למען הסר ספק - גם לי אין ולא היה שום קשר לקרב מגע.

Tonjin

New member
שאלה קשה שאלת ונראה שעל התשובה

כבר החלטת מראש... שכן שלמרות שדי ברור שעדיף "צודק ומדויק" על סתם "נכון" הרי שהתשובה על השאלה האם עדיף "צודק וכאילו מדוייק" על "נכון" היא פחות חד-משמעית.. האם במידה ומישהו היה תועה בסבך הבמבוק של טאי-צ'י יאנג קצר, טאי צ'י יאנג-ארוך, טאי צ'י יאנג- קרבי, טאי צ'י וו-סטייל, טאי-צ'י סון סטייל, טאי-צ'י צ'ן סטייל, טאי-צ'י וו-דאנג, טאי-צ'י בתבנית וושו אחידה וכו'.. ואחד מהכותבים בפורום שהתאמן לפני הרבה שנים בכפר-צ'ן (בו נגיד בתקופה בה היו בו עדיין מורים גדולים ומפורסמים שהשיטה עברה במשפחותיהם) היה טורח להזכיר להסביר ולבדל (גם עם באופן עקבי) את המקורות השיטה והשושלת של צ'ן סטייל, האם גם אז זה היה נשמע לך צורם או מוזר? כשאנשים כאן מתייעצים איתי בקשר לדוג'ו טוב לאייקידו אני מייד ממליץ על שלי אך מוסיף באותה נשימה שמדובר בסגנון שאולי מעט שונה ממה שהשואל אולי מתכוון אליו כשהוא אומר "אייקידו", לדעתי זה הדבר ה"צודק", "המדוייק" ו"הנכון" לעשותו... לדעתי עדיף לקבל החלטות על בסיס יותר מידע (שרצוי שיהיה מדויק ככל האפשר) מאשר על פחות מידע (בעיקר אם מעט המידע הזה גם פחות מדוייק), לדעתי זה עד כדי כך פשוט.. למה להתספק ב"בערך" ו"על-יד" כשלי אישית נראה די ברור ש"בדיוק" זה כנראה יותר טוב...

Yin

New member
בערך

לא רציתי להביע דעתי לפני שקיבלתי תשובה מאורי. נראה לי שלא הייתי מקפיד להסביר בכל שירשור שעוסק בטאי צ'י את כל ההבדלים בין כל הזרמים השונים, אם היתה נשאלת שאלה ישירה כמו "מה ההבדל בין 1 ל 2?" הייתי עונה. הנה, אמיר הזמין לסמינר באייקידו, קורינדו אייקידו, ולא ראיתי שמישהו (כולל אתה) הקפדתם לכתוב מאמר על הזרמים השונים. פורסם פה על פתיחת שעור טאי צ'י בירושליים, סגנון וודאנג, לא מצאתי צורך לבוא ולהסביר למה ומה ושלל דברים. בשרשור שאנו נמצאים שאל ברנש על הגה עצמית ואמר שאולי ילך ללמוד קרב מגע אצל פלוני. אני לא יודע עד כמה חשוב לו הדיון בזרמים השונים ולמה המורה הזה כן או לא מלמד קרב מגע ואם הוא למד מאימי, מאלי, מחיים או בבה"ד 8. חוצמיזה אפשר להפעיל קצת פאזי-לוג'יק, זה תמיד עובד. תהנה, עדי

Tonjin

New member
הנסיבות, הנסיבות...

זה לא שאני ואמיר לא הגבנו במאמרים בעבר כשחשנו שהנושא היה עקרוני או קרוב לליבנו. אחת הסיבות שלהזמנה לסמינר קורינדו אייקידו לא היה צורך בהסברים מיוחדים ולכך שבכל פעם שמגיע הנה אורח מזדמן ושואל בהפתעה על תחרויות באייקידו לא מורמות יותר מידי גבות היא בגלל הנטייה שלי להכביר במילים מיותרות ושל אמיר לכתוב הודעות ארוכות ומנומקות.. נוסף על כך אני גם די בטוח שאם מישהו ישלח מעל גבי דפים אלה מישהו אחר ללמוד אייקידו תחרותי או טומיקי-אייקידו בארץ בהחלט הייתי מתעניין בהכשרה של המורה וממליץ לבדוק אותה. פאזי-לוג'יק אכן עובד, אבל לדעתי חשובה העובדה שהוא לא עובד אם אין מעבד בינארי (אחד ואפס, שחור ולבן, דלוק וכבוי) עליו הוא יכול לרכב ובו הוא יכול להשתמש.. רוצה לומר, ישנם ישומים בהם פאזי-לוג'יק עדיף, ישנם מצבים בהם עמימות היא הפתרון הנכון אך בלי קריאת המצב נכונה ויכולת עיבוד נתונים והסקת-מסקנות עקבית והגיונית לא תגיע לשום מקום..

שלום בודוקאן

את יודעת להיסטוריה יש חשיבות רבה בעיקר לאלה הבאים אחרינו .חשוב לדקדק בה . פוליטיקה היא חלק בלתי נפרד לצערי מגופים שכאלה ומי כמו אנשי עולם הגודומודעים לכך . את יודעת , אולי אפילו כשבודקים קרוב קרוב לבית , רואים עד כמה הפוליטיקה "והדקדוק" לעיתים כל כך פוגעים , כפי שלא אחת קרה גם בעולם הגודו . שם אפילו היה אמור להיות פשוט יותר בעיקר מפני שכמעט כולם מסונפים לאותו ארגון גג עולמי ( לפחות אלה העוסקים בתחום הספורטיבי תחרותי) . ואם מתבוננים עוד יותר קרוב , רואים שלעיתים הפוליטיקה הזאת "גם אם אין בה כוונות" פוגעת לעיתים " בקרובים לנו מאוד" - הכי קרובים . רגישות וגם רגישות יתר לעולם לא אמורה להוות חסרון , במיוחד אם ישנם כאלה שנפגעיםבצורה כזאת או אחרת מדברים שיכולים להשתמע לכיוונים שונים ( עם או בלי כוונת זדון ) . לא תמיד לכוונה יש משמעות , כשכותבים חשוב לדעת שישנם קוראים שמבחינתם הדברים מובנים בצורה שאולי לא כיוונו אליה . הראיה לכך היא העובדה שלא אחת בדיון מקביל בפורום השכן , היו כאלו שקיבלו את ההערות באופן אישי וכאילו כוונו אליהם באופן אישי וישיר עד לכדי "איום בתביעת דיבה או הוצאת לשון הרע " ( איני סבור שהם לא מלומדים מספיק , או שהם לוקים בהבנת הנקרא, הנושא רגיש טעון וראוי שהדברים יובנו כך או לפחות שננהג במידת הרגישות המתאימה ) .

בודוקאן

New member
הכל נכון ../images/Emo13.gif

אני האחרונה להתעלם מ"רגישות יתר". להיפך, אני מתפרנסת מזה לא רע, טפו טפו טפו (זה בשביל יצחק)
רגישות יתר תמיד קשורה להיסטוריה. אפילו להיסטוריה קדומה מאוד. וכאן בדיוק הנקודה שאני מנסה להדגיש. העלבונות שאנשים הרגישו, קשורים להיסטוריה, ולא לדבריו של אורי. כי בדבריו של אורי אין כל עלבון. וגם אימי ז"ל, זה היסטוריה. מאז עברו הרבה מאוד מים מתחת לגשרים של הסיינה. זו בדיוק הנקודה. צודק, פגשתי כבר כמה אנשים "קרובים לבית" שאיכשהו הצליחו להרגיש נפגעים ונעלבים. את כולם יכלתי להבין, אבל שום דבר מכל "ההיעלבויות" שלהם לא היו קשורים למציאות. גם אני הצלחתי "להיעלב" לפעמים, אבל, ב"ה (וגם הרבה עבודה קשה שלי), הבנתי בסופו של דבר שלא דובים ולא יער. הכל שייך להיסטוריה. וזו הנקודה השניה. הצורך להיות רגיש "לרגישות יתר" של האחר, זה לא נותן לגיטימציה לזרוק את המציאות דרך החלון. בסופו של דבר, יש דבר כזה "מציאות". וגם ממנה אין להתעלם. אי אפשר להתעלם מהעובדה המציאותית שאורי לא השמיץ איש, ואי אפשר להתעלם מהעובדה שנכון להיום, אין לאיש זכויות יתר על השם קרב מגע. מדובר בהתיחסות שונה לשם "קרב מגע", ושום דבר לא יותר מזה. או כפי שנאמר: לפעמים, סיגר זה סיגר. ואני טוענת: סיגר זה תמיד סיגר. כל השאר, זה פרנסה

אז הנה אנחנו מסכימים

"אי אפשר להתעלם מהעובדה שנכון להיום, אין לאיש זכויות יתר על השם קרב מגע. מדובר בהתיחסות שונה לשם "קרב מגע" למרות "שבהיסטוריה הקרובה" כיונתי להיסטוריה קרובה תרתי משמע בעולם הגודו , אבל מאחר והסכמתי עם דברייך אז מיותר לפתוח מחדש .

בודוקאן

New member
אנחנו לא לגמרי מסכימים ../images/Emo4.gif

יש מעט מאוד דברים שנואים עלי יותר מאשר ציטוטים חלקיים. בחרת לצטט חלק ממשפט אחד מדברי. כתבתי משפט אחד שלם, עם פסיק באמצע. התעלמת מהחלק הראשון של המשפט ובחרת לצטט רק את החלק השני של אותו משפט. מאוד אודה לך אם לא תעשה זאת. המשפט השלם שלי הוא: "אי אפשר להתעלם מהעובדה המציאותית שאורי לא השמיץ איש, ואי אפשר להתעלם מהעובדה שנכון להיום, אין לאיש זכויות יתר על השם קרב מגע. " זהו המשפט שכתבתי, וזה משפט אחד. להביא רק חצי מהמשפט שכתבתי, זה לסלף את דברי ולרוקן אותם מתוכן. כמובן, מיותר לציין, שהמשפט הזה מבטא את הדרך בה אני רואה, קוראת, ומבינה את הדברים שנכתבו. לא אוכל למנוע מאיש לקרא את הדברים אחרת ולהבין מהם מה שהוא רוצה. גם אינני מנסה. אני רק יכולה (ורוצה) להביא את הדברים כפי שאני רואה אותם.

CountDust

New member
לטעמי יש בכך תרומה

כשזאב המליץ על "קרב מגע" הוא התכוון לשיטה ספציפית (על זרמיה השונים) ולא באופן כללי ל"הגנה עצמית". כיוון ש"קרב מגע" משמש לעיתים בערבוביה בשני המובנים, בהחלט יש תרומה בהבהרת המצב שבו לא כל קרב מגע הוא "קרב-מגע". אגב, חוסר הבהירות הזה קיים גם בשיטות אחרות. באייקידו, למשל יש כמה וכמה שיטות המכונות "אייקידו" שאינן האייקידו של אואשיבה (בעיקר בארה"ב). אם אמליץ למישהו ללמוד אייקידו, אדגיש שהכוונה היא לאייקידו של אואשיבה ושעליו לשים לב האם מדובר באמת באותו "אייקידו" או בשיטה אחרת כגון "ניהון גושין אייקידו" או "קומבט אייקידו". לא מכיוון שהשיטות האחרות הן גרועות או שמדובר בשרלטנות, אלא פשוט כיוון שמדובר במשהו אחר.

marx04

New member
סדר סדר תרדוף1

שלום עדי, תודה לך על שאלתך, המעניקה לי הזדמנות להסביר את החשיבות שבהקפדה על עובדות נכונות ועל מינוח מדוייק. לא מעט דברים מרגיזים אותי בחברה הישראלית, וביניהם החיפוף, ה"יהיה בסדר", חוסר התחשבות בזולת, זלזול בכללים וכו'. לצערי, חלק מפגמים אלו קיימים גם בדיונים השונים אודות אמנויות לחימה בכלל ואומנות הלחימה קרב מגע בפרט. שמתי לב, שמעט גולשים בפורומים הרלבנטיים הם אנשי קרב מגע (דהיינו חברי ארגוני הקרב מגע, הממשיכים את דרכו של אימי ליכטנפלד המנוח, מייסד אומנות הלחימה קרב מגע). בעבר התאמנתי בקרב מגע כשש שנים (בשנות ה-80 וה-90) אצל ירון ליכטשנטיין, תלמידו הישיר של אימי. לא הוסמכתי לשמש כמדריך קרב מגע (וגם לא ניסיתי לקבל הסמכה), ומעולם לא שימשתי כמדריך קרב מגע. זה למעלה מעשר שנים שאינני מתאמן בקרב מגע, ואין לי כל קשר לשום ארגון קרב מגע. אין לי כל כוונה לעסוק בעתיד בקרב מגע, ואין לי כל אינטרס בהקשר זה. כיום, זה למעלה משבע שנים, אני עוסק ומתאמן באייקידו, ואני מקווה ומתכנן להמשיך לעסוק באומנות לחימה זו עוד שנים רבות. אני מבקש להודות בליקוי ממנו אני סובל: תמיד אהבתי וגם היום אני אוהב את אומנות הלחימה קרב מגע. אני מעריך ומכבד עד היום את מורי ירון ליכטנשטיין, ואת מייסד הקרב מגע אימי ליכטנפלד המנוח. מורי, ירון ליכטנשטיין, עזב את הארץ לפני מספר שנים, כך שגם מבחינה זו אין לי כל אינטרס (מה גם שאף אחד מהדיונים בנושא הקרב מגע לא נגע לו). אם תחבר את כל הנ"ל תבין שההרגל שלי, עליו אתה שואל, נובע מהאופי המעצבן שלי להקפיד על קוצו של יוד, מאהבתי לקרב מגע ומהכבוד שאני רוכש למייסדו אימי. אני סבור שמרבית (שים לב, חיים, כתבתי "מרבית", ולא "כל") הכותבים והקוראים בפורומים הרלבנטיים בנושא הקרב מגע אינם מכירים די הצורך את הקרב מגע (לא את הטכניקות, לא את העקרונות, לא את הנפשות הפועלות ולא את ההסטוריה שלו), ועל כן אני חש חובה אמיתית לתרום מידיעותיי המצומצמות בנושא כדי למנוע טעויות ואי-הבנות. אני חושב שהבחנת נכון, שאני מקפיד להדגיש את ההבדל בין הקרב מגע לבין ה"קרב מגע" הצבאי. ה"הרגל" הזה שלי נובע מאמונתי הכנה ש"הקרב מגע" הצבאי אינו אומנות הלחימה קרב מגע, וכי יש אנשים שרוצים ללמוד דווקא את אמנות הלחימה קרב מגע שפותחה על ידי אימי. אני מאמין שהקרב מגע זכה למוניטין ולפרסום רבים בזכותו של אימי ולא בזכות צה"ל (קביעה שיתכן מאד שאפילו ראשי ארגוני הקרב מגע וממשיכי דרכו של אימי לא יסכימו עמה - כפי שכבר כתבתי אני אינני נציגו של שום ארגון קרב מגע, ואינני דוברם). למיטב הבנתי ה"קרב מגע" הצבאי אינו אומנות לחימה אחת סדורה, בשונה מאומנות הלחימה קרב מגע, ומאומנויות לחימה אחרות, כגון קראטה, ג'ודו וכיו"ב. אני מתקשה להאמין שבחור צעיר שהתאמן בטקוואנדו במשך שש שנים עד לגיוסו לצבא (רק לצורך ההמחשה), יעבור קורס "קרב מגע" בצה"ל בן מספר חודשים, ובסופו ירכוש אומנות לחימה חדשה מלאה וסדורה. יתכן שאני טועה, אך החולקים עליי אינם טורחים לתרום מידיעותיהם על הנעשה בצה"ל בתחום זה, ובדרך זו להבהיר לי ולקוראים היכן וכיצד אני שוגה, אלא בוחרים לתקוף אותי אישית. התחושה שלי (וודאי שאיני יכול לדבר מידיעה ממקור ראשון) היא שביחידות שונות של כוחות הביטחון השונים קיימים מערכי הדרכה שונים של לחימה בידים ריקות ובנשק קר, המותאמים לצרכי היחידות והמשתנים בהתאם להכשרה של האחראי לתחום ה"קרב מגע" באותן יחידות (יתכן שהוא במקורו איש קפא"פ, הישרדות, קראטה, ג'ודו, אגרוף וכ'ו, ובהתאם ישתנו התרגולות באותה יחידה). והחשוב מכל, כפי שכתב גולש אחר (נדמה לי שהיה זה אבי נרדיה) מרבית הלחימה של צה"ל, כמו כל צבא מודרני, היא לחימה בנשק חם. צה"ל סובל מהעדר תקציב, מעומס משימות ומשחיקה מתמדת. בנסיבות אלה אני מתקשה להאמין שבצה"ל מתקיים פיתוח אינטנסיבי של אומנות לחימה כלשהי. אני מניח שבמעט הזמן שנותר לכוחות הלוחמים הם עוסקים בתרגולות קיימות בידיים ריקות ובנשק קר, וכמעט שלא מפתחים דבר. יתכן שאני טועה, ובמקרה כזה ההתעקשות שלי נועדה לגרום לגולשים בעלי ידע בתחום לתרום מידיעותיהם, ולתקן את התפיסה השגויה שלי, וכך להעשיר את הדיון בפורום. אם אינני טועה, אזי הייתי שמח אם הזילות של המנוח "קרב מגע" היתה נפסקת, ואם אנשים היו מעניקים את הכבוד הראוי לאימי ליכטנפלד ולקרב מגע, בכך שלא היו משתמשים במונח "קרב מגע" כשם גנרי. לתפיסתי קרב מגע היא אומנות הלחימה שפיתח אימי ליכטנפלד, ולא שום דבר אחר. מי שעוסק בקרב מגע (של אימי) אינו צריך להסביר ולהוסיף "קרב מגע מבית מדרשו של אימי", אלא די בכך שיציג עצמו כאיש קרב מגע (ואין זה משנה לאיזה ארגון מבין ארגוני הקרב מגע הוא משתייך, לרבות כל ארגון שפרש והתפצל מהם) לעומת זאת, לתפיסתי, מן הראוי שמי שאינו עוסק בקרב מגע (של אימי) אלא במשהו אחר (הישרדות, קפא"פ וכו', ולהבדיל אלפי הבדלות "קרב מגע" צבאי) לא יציג עצמו כאיש קרב מגע, גם אם הוא הוסמך בצה"ל כמדריך "קרב מגע". אני מבקש להדגיש, הדברים לעיל מבטאים את תפיסתי ואת השקפתי לגבי השימוש נכון במונח "קרב מגע". הם אינם מתארים את המצב החוקי באשר לשימוש במונח "קרב מגע". למיטב הבנתי, אין כל איסור חוקי על שימוש במונח "קרב מגע" כשם גנרי. יתרה מכך, כפי שכבר ציינתי באחת מהודעותיי בשרשור זה, זה לגמרי לגיטימי, מובן ומוצדק שמי ששימש כמדריך קרב מגע בצה"ל יציין ואף ידגיש עובדה זו בקורות חייו וברשימת הכישורים שלו. זהו נתון רלבנטי וחשוב. יחד עם זאת, העובדה שאותו אדם שימש כמדריך קרב מגע בצה"ל אינה הופכת אותו לאיש קרב מגע (במובן של אמנות הלחימה קרב מגע של אימי). אני חושב שהאתר של אלדד בן-חורין הוא דוגמא מצויינת לתיאור הוגן ולגיטימי שכזה. אלדד בן-חורין מצהיר על עצמו שהוא איש קראטה-דו. זו המומחיות שלו (עד כמה שהבנתי). בנוסף לכך, יש לו ניסיון רב וכישורים רבים, ובכללם העובדה החשובה שהוא שימש כמדריך קרב מגע בצה"ל במשך כעשר שנים. לעניות דעתי זהו נתון חשוב ובעל ערך רב למי שמבקש ללמד אומנות לחימה לקהל הרחב. אין בנתון הזה שום דבר מטעה. (המשך בהודעה הבאה)

marx04

New member
סדר סדר תרדוף 2

(המשך הודעה קודמת) אני סבור שההבחנות השונות שאני עורך מסייעות לאנשים ל"סדר" לעצמם את המידע, לדעת מה שייך למה, ובהתאם לקבל החלטה מושכלת היכן ללמוד ומה ללמוד. יש אנשים שחשוב להם ללמוד הגנה עצמית. הם רוצים ללמוד להגן על עצמם. לא אכפת להם אם זה יהיה קראטה, ג'ודו, התגוננות רחוב, או אגרוף תאילנדי. העיקר שיוכלו להתמודד עם מצבי איום, ורצוי שהמורה שלהם יהיה בעל ניסיון מוכח בתחום. יכול להיות שזה מה שרוב האנשים רוצים. לאנשים כאלה ההדגשות וההבחנות שלי לא יתרמו הרבה. ממש לא מעניין אותם מי ייסד את הקרב מגע, ומהו הארגון שאליו משתייך המורה. העיקר התכל'ס. ההגנה העצמית. הגישה הזו היא גישה לגיטימית לחלוטין. רק לשם הדוגמא, כאשר אשתי ביקשה ללמוד אומנות לחימה, הדבר החשוב לה ביותר היה הגנה עצמית. ממש לא עניין אותה מה שם הארגון אליו משתייך המורה, מי ייסד את הארגון ומי התפצל ממי. בהתאם לכך (ובהתחשב במגבלות גאוגרפיות) הצעתי לה לבקר בשלושה בתי ספר: CMA של רענן טל בראשל"צ קרב מגע של אלי בן עמי בנס ציונה מכון אוקטגון (מייג'ין-קאי) של ד"ר גיא מור ברחובות. אני ביקרתי אתה בכל שלושת בתי הספר, והתרשמתי מאד לטובה משלושתם (ואף כתבתי על כך בפורום). בסופו של דבר היא בחרה בביה"ס של אלי בן עמי משיקולים ענייניים שלא היו קשורים בכלל לעובדה שהוא איש קרב מגע (שיקולים כגון הרכב הקבוצה, התנאים הפיזיים, שעות השיעורים וכו'). לעומת זאת, יש אנשים שרוצים ללמוד דווקא קרב מגע (של אימי). ההודעות שלי מיועדות לאנשים אלה. חשוב לי שהם יקבלו בדיוק מה שהם רוצים, ולא יוטעו מהשימוש המצער שרבים עושים במונח "קרב מגע" כשם גנרי. כאשר אני ממליץ לאנשים ללמוד קרב מגע (כפי שזאב עשה בשרשור זה), אני מתכוון אך ורק לקרב מגע של אימי, ולא לשום דבר אחר. אינני רוצה שהמלצותיי יפורשו כהמלצה לאומנות לחימה אחרת, שאינה קרב מגע. לא משום שאמנויות לחימה אחרות אינן טובות, יעילות או מוצלחות, אלא אך ורק משום שאינני מכיר אומנויות לחימה אחרות (מלבד אייקידו), וחלילה לי מלהמליץ על אומנות לחימה שאיני מכיר. אני מקווה שלא הכבדתי עליך בתשובתי הארוכה, ואני מקווה שתשובתי מעניקה מענה מספק לשאלתך. בברכה, אורי.

Yin

New member
קצת בלגן לא מזיק

תרשה לי להניח בצד לרגע את חוליי החברה הישראלית. לא רציתי לחוות דעה באופן מפורש לפני שקראתי את תשובתך המפורטת, עכשיו אני יכול... מה שאני מרגיש מהודעותך הוא עודף מידע, אולי אפילו עודף מידע מדוייק. אני מתרשם שהתגובות אותן גוררות הדעותיך יוצרות מערבולת מסוימת והדיון הופך לגופם של אנשים במקום לגופו של עניין. יכול להיות שאחרים מפרשים כל מיני דברים ובגלל זה מגיבים. המסקנה שלי, כצופה מהצד בדיונים האלו על קרב מגע לסוגיו, היא שיש לך אחריות מסוימת שתורמת למסקנות אליהן מגיעים אחרים (אני חושב שכעו"ד יש לך ביטוי אחר שאין לי צורך לרשום אותו כאן) וכיוון שכך אני חושב שהשאלה "מה אני תורם לדיון צריכה להיות נר לרגלינו בכל שליחת הודעה/תשובה). אורי, כוונתי היא רק לשקף את שאני רואה וחש, קח את זה כך. תודה, עדי

marx04

New member
אני נושא באחריות לדברי ולמעשיי בלבד

שלום עדי, עבורך ההודעות שלי עמוסות ומפורטות מדי. בסדר גמור. דלג עליהן. אני לא אפגע מכך (וגם לא אדע על כך). אני אחראי אך ורק לדברים שאני אומר ועושה. אינני אחראי לתגובותיהם של אחרים ולאופן בו הם בוחרים לפרש את דבריי. בהודעותיי אני משתדל מאד להעניק את הכבוד הראוי לכל האנשים והגופים אותם אני מזכיר, ומשתדל אף יותר שלא להכפיש מישהו ושלא לפגוע בשמו הטוב - לא במפורש וגם לא ברמיזה. לחלוטין אינני מקבל את טענתך שאני נושא באחריות מסוימת לתגובותיהם או למסקנותיהם של אחרים. כמו כן, אני סבור שיש בהודעותיי כדי לתרום לדיונים ולמידע אודות הקרב מגע. נראה שנשאר חלוקים. אני שמח שהמחלוקת לא גררה מסקנות בלתי מבוססות או העלבויות אישיות. אני סבור שניתן לחלוק זה על זה בנמרצות ובתקיפות, ולהישאר ידידים טובים. בברכה, אורי.

../images/Emo45.gif

דבריך כעת ברורים יותר למרות שלא עם כל שכתבת אי מסכים . בכל אופן את ההמשך אשמח לעשות במסרים . השרשור הזה כמו הקודם תפסו יותר נפח משהיו צריכים .

בודוקאן

New member
לגבי אלדד בן חורין

לא יצא לי להכיר אישית, אבל למורה שלי יצא להיפגש איתו כמה פעמים במהלך השנה. הוא התרשם ממנו מאוד לטובה. מורה שמשקיע המון בתלמידים שלו. על כן, אני בהחלט ממליצה

למעלה