הגנה עצמית.

הגנה עצמית.

האם כדאי ללמוד? (מישהו שלמד האם זה עזר לו מתישהו)

מה המחיר הממוצע של שיעור?

האם קיים חוג כזה בראשון לציון למבוגרים (20-30)?

רב תודות לעונים נכונה :]

brsh30

New member
הגנה עצמית

שלום לך. ברור שיש טעם ללמוד, אפילו אם לא תשתמש בזה כל החיים לך. עצם זה שאתה יודע שאתה יכול להגן על עצמך, א- תתן לך יותר ביטחון. ב- תדע איך להימנע מעימות.
אם אתה רוצה יש מועדון של שיטת קרב מגן ישראלי בראשון, תחת המאמן הוותיק חיים טריווקס 0505945792
בהצלחה

amir_aikido

New member
שווה ללמוד רק משהו שתתמיד בו

הגנה עצמית היא כישור לחיים ואחד הכישורים היותר מורכבים שכן היא כוללת הרבה אלמנטים שונים שכל אחד מהם הוא כישור בפני עצמו, רשימה חלקית:
מודעות וזיהוי "סכנות", הימנעות/ניטרול ללא עימות, לחימה, התמודדות לאחר לחימה.
כמו הרבה כישורים אחרים, גם כל כישור שצויין לעיל דורש תרגול מתמיד, אחרת, אולי תשפר את היכולת במשהו, אך השיפור הזה ידעך מהר.

לכן, בעיני לפחות, שווה ללמוד "הגנה עצמית" רק אם מדובר ברצון להתמיד, רצון שמגיע רק כשאתה נהנה.
מבחינת הגיל להתחיל, מכיר אנשים שהתחילו בגיל מבוגר ממך והיום הם מעולים.

אני משיג זאת דרך אימון באמנות-לחימה, אימון שבמהלכו מתמקדים בעיקר בחלק מהכישורים הרלבנטיים ל"הגנה עצמית" כאשר חלקים אחרים אני השלמתי/משלים בעצמי בדרכים שונות.
במקרה שלי, אני מתאמן בראשון לציון אצל מורה מעולה - שלמה דוד, שמלמד אמנות-לחימה ספציפית - קורינדו אייקידו,
זו לא ההמלצה הנפוצה ל"הגנה עצמית" אך אני יודע מנסיונם של חברים שהם הצליחו להתגונן כשהותקפו,
ובנוסף, בעיני לפחות, זהו מקום שמלמד באופן מאוד מעניין, במידה כזו שאני ממשיך להגיע גם לאחר יותר מ- 20 שנות אימון, אין הרבה כאלה.

בכל מקום
אמיר

למעלה