הגנה מפני העתקות

siftach

New member
הגנה מפני העתקות

אני צריך מנגנון הגנה מפני העתקות של תוכנה שאני מפיץ. הרעיון שעלה הוא שהתוכנה תזהה בהתקנה מספר פרמטרים המאפיינים את המחשב, כגון: מספר סידורי של המעבד/BIOS/דיסק קשיח. האם יש פונקציות נגישות מויז´ואל סי המאפשרות לי לדעת נתונים כאלו או דומים? במידה וזה בלתי אפשרי, האם יש טכניקות הגנה אחרות ללא שימוש בפלאג הגנה?

yair24

Member
אני שמעתי על דבר כזה:

חברות דיסקים עושים בכוונה איזו שגיאת PARITY באחד הסקטורים של הדיסק וכשאתה צורב דיסק אז הצורב שלך מתקן אוטומטית שגיאות PARITY אלא שהצורב שלך לא יודע שהחברה עשתה בכוונה את השגיאה הזאת, ובזמן הפעלת התוכנית התוכנית מחפשת את השגיאה הזאת, אם אין אותה התכנית לא עובדת ומבקשת את הדיסק המקורי... מה תגיד על זה?? יאיר

ihovav

New member
רעיון יפה - אבל...

זה אמנם מונע צריבה של הדיסק אבל לא מונע ריבוי התקנות מדיסק המקור...

voguemaster

New member
אכן, ועוד דבר

בחלק מתוכנות הצריבה (NERO לדוגמא), יש אופצית ברירת מחדל לכתוב ERROR לא מתוקן, כלומר, השגיאות יכתבו לדיסק בכל מקרה. חוץ מזה, קל לעקוף את זה.. אלי

philips

New member
קרב אבוד...

מנסיוני מדובר כאן בקרב אבוד.. עדיף תשקיע את מרצך בשיפור התוכנה והקמת מאגר תמיכה שיגרום לאנשים לרצות לקנות אותה ולא להעתיק... ראה ערך IBM/SUN/ORACLE וכו´... במקום שבו Microsoft נתקלת בבעיות , כדאי לותר מראש....

siftach

New member
לא אבוד

לא מדובר בתוכנה שתופץ במליוני עותקים - אם נגיע למאה זה יהיה הישג מרשים. בגלל זה אני לא חושש מקראקרים למיניהם, ואני מחפש קוד הגנה שפשוט ליישם.

amni

New member
WWW.CDMEDIA.WORLD.COM

ראיתי שם או בלינק משם הנחיות לגבי הגנת תקליטון מפני העתקה. מציינים שזו לא הגנה חזקה אבל מספיקה נגד חובבים.

פשוש2K

New member
מה שכולם עושים זה Serial number

היי, אם אתה מחפש הגנה ברמת ההתקנה ולא ברמת הדיסק, קח לך רעיון: בנה מסך שיש בו תיבה להקלדת מספר סריאלי. תן לכל משתמש שלך מספר סריאלי שונה, שמאופיין באלגוריתם כלשהו שמאמת את נכונותו של המספר שהוקש. לדוגמה, 5 תיבות טקסט של חמישה תווים בכל תיבה (כמו של מייקרוסופט). כעת בנה אלגוריתם שבודק אם כל ארבעת הספרות הראשונות בתיבה החמישית מתאימות לארבעת התיבות הראשונות. ההתאמה תהייה פונקציה כלשהי של חישוב. לדוגמה, בכל תיבה חשב את ערך האסקיי של כל תו בה, חבר את המספרים וחלק ב-256. קח את החלק השלם ותקבל שוב מספר בתחום תווי האסקיי. עכשיו בדוק אם התוצאה מתאימה לתו המתאים בתיבה האחרונה. אתה יכול לשכלל את האלגוריתם לשימוש בפונקציות מתמטיות (סינוס/קוסינוס) וכך תגדיל את הקושי של הפענוח. בכל פעם שתרצה לתת מספר סריאלי, הקלד 20 תווים, חשב את ארבעת התווים הבאים, הוסף תו אחד שלא קשור לכלום ותן את זה למשתמש (רישוי דרך אימייל או פקס או מה שלא יהיה). מנסיון, התוכנות הקטנות שתפוצתן לא גדולה, הן הקשות ביותר לפיצוח כיוון שאף אחד שרכש או קיבל שם משתמש ומספר סריאלי לא טורח להפיץ את זה ברשת. אם אתה צריך הסבר נוסף, צור קשר. ~פשוש~

siftach

New member
התוכנה אמנם קטנה, אבל לא זולה

בערך $3,500 לתוכנה, ללא החומרה הנדרשת, שעלותה יכולה לנוע בין $2,000 ל-$20,000. אז מי שמשקיע $2,000 בחומרה, ישמח להעתיק את התוכנה. מספר סידורי זה יופי, אבל כל עוד המספר לא מקושר למחשב אלא סתם אקראי, ניתן פשוט להעתיק את הדיסק.

CPPOO

New member
עצה בגישה שונה

אתה אומר שמצד אחד התוכנה עולה בערך 16,000 שקל ואתה מדבר על משהו כמו 100 עותקים שזה כבר 1,600,000 שקל. בסכום כזה ודאי תשקיע בתמיכה אנושית. מכיוון שלא מדובר בכמות גדולה של תוכנות תעשה את הדבר הבא : במסגרת רכישת התוכנה תודיע לרוכש המאושר שהוא זוכה גם בהתקנה חינם ובזמן ההתקנה יכניס העובד שלך SERIAL NUMBER שלא יופיע על המסך בצורתו הטבעית אלא בתור כוכביות. הבעיה היחידה היא אם יהיה מישהו שכל יומיים יצטרך לפרמט את המחשב. במקרה כזה תצטרך הרבה סבלנות (אבל מצד שני אם התוכנה לבדה עולה כל כך הרבה והחומרה עולה עוד יותר אני בטוח שהקונים שלך מחזיקים מחשבים חזקים ורציניים). תזכור ששוק המחשבים הוא מאד דינאמי וכזה דבר לא יראה חריג או מוזר. ואם מישהו ממש מתנגד שאיש מטעמך יתקין את התוכנה כנראה שיש לכך סיבה...

voguemaster

New member
אל תצחיק..

הגנות SERIAL כבר מזמן PASSE, לפחות לתוכנות בסדר גודל אמיתי. הן נפרצות בקלות יתרה. הגנות ה-SERIAL היחידות שעובדות הן או מבוססות על DONGLE או שהן בנויות כך שהאלגוריתם לא נמצא בתוכנית, אלא יש איזשהו אלגוריתם ביניים שבעזרתו אתה מסוגל לשלוט על מהלך התוכנית (לדוגמא בעזרת חישוב jump table). דבר כזה נעשה בתוכנות מסוימות, וזה הרבה יותר קשה לפריצה, אבל עדיין אפשרי כמובן. בכל מקרה, הנקודה היא שבמחירים כאלו, הגנה של SERIAL שאפשר לפרוץ תוך שעה (כולל כתיבת KEY GENERATOR) זה פשוט רעיון גרוע. בכל מקרה, SERIAL-ים זה דבר שעובר לו בקלות ברשת, לכן אני מאמין שהם טובים רק כדי למנוע מרוב האנשים הלא מיודעים להפיץ את התוכנה. אלי

למעלה